Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
paul
- Moderator

-
grama v scrie:....mergi pe litcov spre caraorman.ai pentru stiuca cuibul cu lebede,
As zice sa faci pas la tot ce inseamna LITCOV, canalul Suez, Ceamurlia, japsele de la intrarea in Cuibul cu Lebede, lacul Cuibul cu Lebede.
In toate aceste locatii rezultatele au fost
ZERO, ma refer la pescuitul la rapitor pentru luna august 2005 (pe la jumatatea lunii)
Nu numai ca nu am prins nimic, dar nici macar un singur atac de avat (la confluenta dintre Litcov si Crisan - Caraorman unde am avut corturile instalate) nu am vazut, sau vreun atac de stiuca. Nimic!
Mai degraba am prins avati frumosi si salai chiar pe Dunare si stiuca pe niste canale uitate de lume si de vreme.
-
grama v
- veteran

se poate daca ai fost acolo.dar eu nu spun numai de cuibul cu lebede ,dar se poate incerca pe isac la intrare pe canalul spre litcov se face dreapta si sunt locuri beton.apoi mai e si cuibida care e mai ascuns si daca nu stii treci pe linga intrare.abia daca incape o barca.avati adevarati am vazut batind in portul de la caraorman.
-
paul
- Moderator

-
grama v scrie:se poate daca ai fost acolo....
Pai am fost cam acum o saptamana... Dar ce am scris nu este general valabil. Chiar citeam in numarul de august al revistei ALP un articol scris de domnul Teodor Buliga (si) despre LITCOV si bibanii prinsi in jurul lui. Se poate sa fi fost asa, oricum, in perioada in care am fost noi nu a mers nimic macar la stationar... Nimic, nimic, cu toate ca pe Litcov si pe apele adiacente gasesti locuri superbe pentru rapitor si nu numai.
Singurele stiuci pe care le-am vazut pe Litcov erau moarte si era chiar aproape de observator o bucata cam la 3 kile, frumoasa

-
grama v
- veteran

te cred .am prins si eu partide din astea in special vara .cred ca e din cauza apei .e apa sticata, cum spun lipovenii,dar nu sta pestele in ea.
-
superbaloane
- utilizator constant

-
Dragilor,
Cu tot respectu' tre' sa va spun ca daca n-ati fost in Delta pana acum ati cam pierdut!!! Inca mai e ceva din august si o luna plina din septembrie in care puteti incerca! Eu personal bat Delta de vreo 7 ani la rand si in special bratul Sf. Gheorghe - acolo ai curenti mult mai mici, peisaje de innebunesti si lacuri pline de stiuca. De preferat e sa stai la cort - pentru cei mai pretentiosi sunt multe pensiuni - vezi Uzlina - numai ca dezavantajul e ca atunci cand incepi sa prinzi, vine barcagiul sa te duca inapoi la cina, la program, etc!
Toata lumea prinde peste in Delta - poate nu capturi, dar acolo cu siguranta iti "faci mana" pentru toate speciile de rapitori, e locul in care testezi toate nalucile posibile.
La concret, traseu - Tulcea - Murighiol debarcader - si de aici recomandarea mea e plecati cu barca pe "Dunarea Veche" spre Uzlina. Pe bucla pe care o face bratul Sf. Gheorghe in zona Uzlina aveti vreo 3 km ideali pentru pescuit - praguri multe, curent mic si rapitori la greu - in special salau, avat, biban. Pentru somn, aruncati mai in larg - bun ar fi si un sonar sa identificati gropile. Zona e foarte buna pentru crap- mie personal nu-mi place acest pescuit dar partenerii mei au prins intr-o veselie. Si unde-i crap e si salau, v-ati prins!
Fir intins tuturor si hai sa ne pregatim de stiuca, cine stie, poate ne vedem in Delta!
-
rica
- utilizator constant

paul: ciudat.. prietenul de care aminteam mi-a spus ca cele mai bune rezultate la stiuca a avut in lacul Cuibul cu lebede si lacul Bogdaproste
-
paul
- Moderator

-
rica scrie:paul: ciudat.. prietenul de care aminteam mi-a spus ca cele mai bune rezultate la stiuca a avut in lacul Cuibul cu lebede si lacul Bogdaproste
Cand?... in ce perioada...
In perioada in care am fost eu, mai precis 6 - 13 august, nu numai ca nu am vazut nici o miscare, nici cel mai mic atac de rapitor, dar se puteau vedea atat pe Litcov cat si pe canalele si lacurile adiacente o multime de raci morti (foarte multi) si foarte multa carne de scoica plutind.
Cum a scris si grama, cum ne-au spus si localnicii, apa era stricata, plina de sulf.
-
wilddanube
- veteran

-
Paul
Tu ai prins perioada cand era ingrozitor de cald, apa era in scadere, se descompunea bahna(degajand hidrogen sulfurat) . In perioada respectiva eu am prins somn pe Dunare(vezi topic" somn in Delta Dunarii"- la pescuit stationar) iar stiuca am prins exceptional numai pe anumite locuri pe care se concentrase. Imediat dupa calduri au urmat furtunile cu deplasarile de plauri care au ravasit ghiolurile iar pe unele le-au blocat. Atunci s-a prins bine pe unele canale si doar pe anumite portiuni din ghioluri.
Pentru perioada care vine apa va creste, deja de vreo 3 zile era pe brate ingrozitor de tulbure, iar cei care dau sfaturi despre delta nu trebuie sa generalizeze. Azi a fost o.k poimaine pe aceleasi locuri poate fi un fiasco.
-
paul
- Moderator

-
Nu stiu ce sa zic... in primele doua zile cand am ajuns pe Litcov am prins chiar si ploaie. Probabil ca mai inainte fusese foarte cald.... Apa in scadere cara cu ea vegetatie, plauri si alte "resturi" smulse, probabil de prin lacuri, de la maluri odata cu scaderea.
Desi cum am mentionat pe Litcov am avut parte de o inactivitate crunta (apa foarte limpede) la doua zile de stat acolo ne-am mutat chiar vis-a-vis de pontonul din Crisan unde am prins doua zile foarte bune la stiuca pe un canal din spatele digului, tot in acele zile intre pranz am luat chiar si avat frumos (2 si 3 kile) pe Sulinasi , chiar daca Dunarea nu era limpede a mers binisor si la salau.
Dupa aceste zile, s-a tulburat si Dunarea si nu a mai mers nici stiuca pe canal (o posibila explicatie sa fie ca era luna noua si isi schimba cumatra dintii?) iar pe Dunare slabe sanse la avat.
Am vazut poza cu somnul... felicitari!
Somotei am mai vazut ca s-a luat chiar la confluenta dintre Sulina si canalul Crisan-Caraorman si ceva mai jos de locul nostru de campare a mai luat cineva somotei la vreo 4 kile la broscuta.
-
superbaloane
- utilizator constant

-
1. Locul
2. Locul
3. Locul
Si inca ceva: de fiecare data cand vei ajunge in Delta, nivelul apei ori e prea mare ori e prea mic, oricum nu e bine de pescuit! Cam asta e vorba localnicilor la care eu rad de fiecare data.
La stiuca, in nici un caz nu dai la Dunare, acolo vei gasi doar cateva marlite. Te duci pe canale inguste si pe lacuri si cauti nuferii!
Tot vorba localnicilor de care iarasi rad:"nu merge... in perioada asta stiuca isi schimba dintii" - e pur si simplu o aberatie - stiuca intr-adevar isi schimba dintii la fiecare 48 ore si in nici un caz nu poate influenta succesul unei partide!
Nu ati prins pentru ca v-ati dus pe bratul Sulina, bratul cu cel mai mare debit, cu cei mai mari curenti! Incercati Sf. Gheorghe!