se prinde ceva acum, cand apele-s tulburi la artificiale?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
se prinde ceva acum, cand apele-s tulburi la artificiale?
IMi poate spune cineva daca pe aceste ape curgatoare, tulburi, dupa topirea ghetii se poate pescuit la artificiale? Voblere sau rotative?
Depinde si de cat e tulbure e apa.
Eu din ce am observat pana acum sa prinde slab in aceasta perioada , pana se stabilizeaza debitele pe rauri
Pe Olt de ex vine acea ''apa de zapada'' care nu-ti da prea multe sanse.
Ca peste tot insa, exista si exceptii , si daca nu mai rezisti in casa , nu te impiedica de astfel de ,,prejudecati''
Eu din ce am observat pana acum sa prinde slab in aceasta perioada , pana se stabilizeaza debitele pe rauri
Pe Olt de ex vine acea ''apa de zapada'' care nu-ti da prea multe sanse.
Ca peste tot insa, exista si exceptii , si daca nu mai rezisti in casa , nu te impiedica de astfel de ,,prejudecati''

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
chestia asta cu apa de pe zapada e adevarata. eu am constatat ca in martie am avut cele mai proaste rezultate, indiferent de stil. dar, s-a mai intamplat sa prind clean la artificiale pe raul sebes in martie, cand il nimeream limpede. e drept, ca si vremea era mai calda decat anul asta. oricum daca se incalzeste, si nimeresc si apa mai limpede o sa incerc sa vad ce-o iesi.
-
- utilizator nou
Nu stiu cat de adevarata sau falsa este treaba cu apa asta de zapada, dar pe mine m-a gonit
de acasa ieri (duminica) si n-am luat decat frig in oase cu toate ca Oltul nu era chiar asa de tulbure.
Pana nu se mai incalzeste cateva grade si nu se opreste vantul nu cred ca mai ies la pescuit.
PS. Zic unii ca un om destept invata din greselile altora

Pana nu se mai incalzeste cateva grade si nu se opreste vantul nu cred ca mai ies la pescuit.
PS. Zic unii ca un om destept invata din greselile altora
apa de zapada apare in zona de munte pe care o strabate Oltul si nu e tulbure mai deloc dar e foarte rece.
aceasta apa rece care vine cateodata brusc din munte da peste cap comportamentul cleanului
aceasta apa rece care vine cateodata brusc din munte da peste cap comportamentul cleanului
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
Probabil are dreptate Sorin....Sorin scrie:apa de zapada apare in zona de munte pe care o strabate Oltul si nu e tulbure mai deloc dar e foarte rece.
Dunminica fuseseram o partida de spinning... Prutul , desi era tulburel si ceva crescut fata de asta iarna, se putea totusi, pescui.
Desi s-au incercat la fel de fel de artificiale, nu s-a luat nimic (doar un pui de avat, cred ca din greseala) in rest, nimic, nimic.
Ce am observat (sau poate doar mi s-a parut) e ca apa era mai rece fata de asta iarna, sa zic, sau mai bine zis, pestele prins era mai rece.
Cand am fost in iarna, nu inghetase Prutul, acum , dupa ce abia s-a dezghetat (a fost si pod de gheata) probabil ca apa e mai rece sau, nu stiu... inca nu am gasit o explicatie pentru faptul ca pestii nu au mancat (nici la stationar n-a mers)