se misca ceva in combaterea braconajului ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
io zic ca-s paie pe foc!
in ultimii 20 de ani de umblat pe coclauri nu m-a controlat nimeni niciodata....ba mai mult, si Romsilva si AGVPS-ul sunt un fel de lupi paznici la stana...
cred ca in toata cariera mea de pescar n-am intalnit mai mult de trei padurari la care sa conteze pestele...sunt prea ocupati cu furatul lemnelor si nu-i intereseaza ,in cel mai bun caz.
spun in cel mai bun caz, pentru ca din pacate stiu multe cazuri in care, pe la sate, padurarul isi are acolitii lui care isi aduc tributul de fiecare data pentru a-l tine cu ochii inchisi.
Si pentru Romsilva si pentru AGVPS apele si padurile nu sunt decat o vaca, care paste pe unde poate, si nu conteaza daca e sa satula sau nu, important e ca seara trebuie mulsa!!!
in ultimii 20 de ani de umblat pe coclauri nu m-a controlat nimeni niciodata....ba mai mult, si Romsilva si AGVPS-ul sunt un fel de lupi paznici la stana...
cred ca in toata cariera mea de pescar n-am intalnit mai mult de trei padurari la care sa conteze pestele...sunt prea ocupati cu furatul lemnelor si nu-i intereseaza ,in cel mai bun caz.
spun in cel mai bun caz, pentru ca din pacate stiu multe cazuri in care, pe la sate, padurarul isi are acolitii lui care isi aduc tributul de fiecare data pentru a-l tine cu ochii inchisi.
Si pentru Romsilva si pentru AGVPS apele si padurile nu sunt decat o vaca, care paste pe unde poate, si nu conteaza daca e sa satula sau nu, important e ca seara trebuie mulsa!!!
uii
Ai vazut ceva miscari si pe Buzau?
Pana anul trecut se vedeau tzeparii de pe pod atunci cand treceai cu masina

pe aici , pe la campieeee mai mai... este asa o veselieee mai...mai
si ca sa fiu mai explicit, sunt multe lacuri unde noi mergem sa pescuim, iar patronii dau cu "sparky"
si dupa cum stim de "sparky" nu scapa "nimeni"
un singur exemplu: frasinet! ati auzit de balta? a fost curentata bine! si anul trecut si anul asta. de catre patroni!
desigur poate multi credeti ca nu se poate, dar va asigur ca se poate. patronii isi curenteaza baltile, iar noi dam la soft plastic.
intre unul care da cu curent si unul care da la grebla...in balta unde patronul s-a facut electrician sef, parca mi se pare de-a dreptul sprtiv pescuitul la grebla.
si mai stiu sigur 3 balti din apropierea bucurestiului, unde pestii sunt invatati ce inseamna "ohmul" si amperul.
E FOARTE GRAV!!!
si ca sa fiu mai explicit, sunt multe lacuri unde noi mergem sa pescuim, iar patronii dau cu "sparky"
si dupa cum stim de "sparky" nu scapa "nimeni"
un singur exemplu: frasinet! ati auzit de balta? a fost curentata bine! si anul trecut si anul asta. de catre patroni!
desigur poate multi credeti ca nu se poate, dar va asigur ca se poate. patronii isi curenteaza baltile, iar noi dam la soft plastic.
intre unul care da cu curent si unul care da la grebla...in balta unde patronul s-a facut electrician sef, parca mi se pare de-a dreptul sprtiv pescuitul la grebla.
si mai stiu sigur 3 balti din apropierea bucurestiului, unde pestii sunt invatati ce inseamna "ohmul" si amperul.
E FOARTE GRAV!!!
Re: se misca ceva in combaterea braconajului ?
danr scrie:faza tare pe olt, acum 3 zile
vin 2 baieti cu 2 lansete, le arunca in apa si stau pe acolo
dupa un timp trece o barca cu plasari
astia de pe mal: bai, aveti peste de vanzare
da ma avem
hai veniti incoace
vin plasarii cu barca la mal
astia doi scot statia si in cateva minute apare duba politiei de fontiera ( care era camuflata in apropiere )
era inspectia piscicola, politia de frontiera si jandarmeria
se confisca sculele si se pare ca le-ar face dosar penal
cica gata, de anul asta s-a terminat cu plasele
ordin de sus
s-a intamplat zilele astea
ce sa fie ce sa fie ?

lesin de ras, dane
faza tare pe olt, ieri. vorbesc cu paznicii utilajelor de la hidroconstructia care imi spun ca tocmai ce gatisera o mreana cumparata cu o juma' de tuica si un pachet de tigari de la baietii cu plasele, si imi spun zambitori sa nu mai pescuiesc pe pietre la stavilare ca sunt 400 m de setca bagati acolo de seara. ajung la pasitoarea de pe mal, la 200 m in aval se bagau setci in draci cu o barca pneumatica.
probabil ca aia nu dadusera spaga cui trebuie...
ah sa nu'ti mai spun ca venea cate o masina suspecta (din aia cu portbagajul gros), din care cobora un plasar ars de soarele verii si gerul iernii, care plasa

toate astea se intamplau la 2 zile dupa ce ai spus tu. nu te mai agita copilareste, daca totusi in zona de frontiera se mai mica ceva, infim de putin, cum ramane cu restul oltului? unde chiar nu'i deranjeaza nimeni si nimic pe astia?
Si la Cluj a fost anul trecut, tot asa, in perioada de vizare a permiselor, prin feb-martie, un caz cu unul vai de capul lui care pescuia la pluta pe Somes, fara permis. L-au prins cu AJVPs, jandarmi, politie, potera mare, apoi au facut un reportaj si la TV si au zis ca pescuia la japca. Au arata si la TV sculele cu care pescuia: o telescopica de vreo 6-7 m, cu fir de vreo 014. Orice pescar care a vazut jepcari isi da seama ca nu mergea japca cu instalatia aia. Dar trebuia sa dea bine pe sticla si sa iasa El in fata!