salutare tuturor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
salutare tuturor
salutare tuturor.m-am inscris in acest forum in speranta de a acumula cat mai multe informatii in vederea infiintarii unei ferme piscicole in jud neamt.rugamintea mea la voi este de ami ajuta aceasta initiativa si ptr asta va multumesc anticipat. acum o sa va pun cateva intrebari si cei care sant in masura sa-mi raspunda daca vor.
1- care este cea mai buna varianta de a incepe activitatea- cumpararea unui iaz deja facut sau inceperea contruirii unuia?
2- care este cea mai profitabila specie de peste ( care are ritmul de crestere mai rapid)?
3-daca este cineva din voi care are un iaz sau o bucata de teren de vanzare in jud neamt astept ofertele de pret.
4-daca are cineva documentatia necesara infiintarii unei ferme piscicole
5-infiintez aceasta ferma ptr productia de peste (comercializare )cat si ptr pescuit sportiv
va multumesc Vardohlip ioan
1- care este cea mai buna varianta de a incepe activitatea- cumpararea unui iaz deja facut sau inceperea contruirii unuia?
2- care este cea mai profitabila specie de peste ( care are ritmul de crestere mai rapid)?
3-daca este cineva din voi care are un iaz sau o bucata de teren de vanzare in jud neamt astept ofertele de pret.
4-daca are cineva documentatia necesara infiintarii unei ferme piscicole
5-infiintez aceasta ferma ptr productia de peste (comercializare )cat si ptr pescuit sportiv
va multumesc Vardohlip ioan
salut
detin o suprafata de circa 5000 m2 situat langa un canal artificial cu debit foarte mare de apa( apa foarte curata si rece tot timpul anului) face parte din faimosul canal facut de ceausescu..problema e ca acest canal e situat la o distanta de circa 100 de metri de teren si este si in vale . pe urma cine stie daca imi dau voie sa captez apa de acolo.... se gasesc pompe cu debit mare de cumparat? as putea sa fac rost de o autorizatie ptr captarea apei?
2 mai detin o suprafata de teren de circa 5 ha in apropierea unui curs de apa doar ca e in salbaticie (se ajunge greu acolo ) si mie frica de hoti ...
2 mai detin o suprafata de teren de circa 5 ha in apropierea unui curs de apa doar ca e in salbaticie (se ajunge greu acolo ) si mie frica de hoti ...
Ambele variante sunt interesante.Ideea este ca prima varianta ar fi mult mai costisitoare.Ideea este sa faci si un calcul inainte de a incepe orice lucrare.2.pentru infiintarea si functionare unei ferme piscicole ai nevoie de o diploma de piscicultor,asta in cazul in care nu vrei sa angajezi unul care se pricepe si a mai facut asta.Diploma te va ajuta ulterior si pentru comercializarea pestelui si producerea de puiet.In mod normal ai nevoie de autorizatie de constructie pentru asa ceva si mai ales pentru captarea unui curs de apa,exceptie facand varianta in care acesta se afla deja pe terenul tau.daca vrei sa mai discutam astept mesaj privat.o zi buna