Venind vb de sturioni ,care dintre dvs. stie ce habitat are pastruga daca trage la undita si in ce perioada ?

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Paule ai grija ca persoanele pe care le vezi la Giurgeni sigur nu le cunosti , decat daca stai cumva prin zona. Sunt aceleasi persoane de fiecare data , am ajuns sa-i cunosc deoarece de fiecare data cand trec , la intoarcerea din delta , pe acolo au parte de un tratament special din partea mea si a insotitorilor : m**e , injuraturi .Paul scrie: Permiteti sa ma bag si eu...
Cunosc persoane care merg la Dunare (nu in Delta) si care stau 3 saptamani, o luna. poate si mai mult, dar ma refer doar la niste cazuri concrete, pe care le cunosc.
Oamenii acestia "traiesc" si fac chiar si o mica avere din peste prins cu undita (excus pripoane, varse, plase, sau orice alt mijloc "neortodox" de prins peste)
Se poate intampla ca 2 - 3 - 4 zile sa nu prinzi cine stie ce (Dunarea e si ea cu toane, dar si cu surprize) dar se poate ca intr-o singura dupa-amaiza sa prinzi in 2 insi peste 30 Kg de peste (la bat). Si atunci... ce faci cu el?
Daca ai sa treci de la Tandarei spre Constanta, pe la podul de la Giurgeni, spre toamna, poti intalni astfel de persoane care isi vand capturile, oricum, la un pret sub pretul pietei.... numai ca trebuie sa fi atent la cantar. Si fac cu schimbul daca sunt mai multi... la 2 zile se duce altcineva sa vanda, sau la o zi... depinde de cat de bogata in capturi a fost ziua respectiva.
E bine, e rau ceea ce fac nu stiu, las pe dvs. sa hotarati caci, oricum, cat ar merge de prost o perioada, in 3 - 4 saptamani, prinzi ceva si nu poti lua totul acasa.
Da Gyorg, ai drepatea si stiu asta... cei peste care dai in curba spre tandarei, care vand peste, braconeaza la ei... si ca sa stie toti, pot lua tepe la greu de la ei, prin ce am mai spus: plumb in peste, scos icrele sa ramana doar de forma etc etc.Gyorg scrie:Aia sunt BRACONIERII , Paule nicidecum pescari cu undita si am mai spus-o : cei care cumpara de la ei ii incurajeaza sa-si dezvolte afacerea![]()
!!!!
nenea mush ,scuzati malin...malin scrie:salut batrane! S-a mai limpezit apa pe brate?