Salut pescari. Ati prins peste in delta anul acesta ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Valer
junior
junior

Mesaj de Valer » 09 Mai 2005, 07:42

Salut PAUL !

Venind vb de sturioni ,care dintre dvs. stie ce habitat are pastruga daca trage la undita si in ce perioada ? :?: Am cumparat odata de la METRO si am ramas impresonat de calitatea carnii.Cred ca nu am mai mancat ceva asemanator ca gust la pesti(am preparat-o simplu pe gratar). :roll:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Mai 2005, 08:18

Salut Valer!
Din cate stiu eu, sturionii nu prea fac obiectul unui pescuit sportiv constant. Am vazut (nu odata) sturioni prinsi la plasa la Dunare, dar si sturioni (cega) prinsa la rama pe Prut. Faptul ca s-a prins cega la rama nu este un fapt izolat.... S-a mai prins si o sa se mei prinda (probabil) tot pe Prut.

Valer
junior
junior

Mesaj de Valer » 10 Mai 2005, 07:43

MULTUMESC PAUL !!! :)

Gyorg
veteran
veteran

Re: Salut WILDDANUBE !!!

Mesaj de Gyorg » 27 Mai 2005, 08:29

Paul scrie: Permiteti sa ma bag si eu...:)
Cunosc persoane care merg la Dunare (nu in Delta) si care stau 3 saptamani, o luna. poate si mai mult, dar ma refer doar la niste cazuri concrete, pe care le cunosc.
Oamenii acestia "traiesc" si fac chiar si o mica avere din peste prins cu undita (excus pripoane, varse, plase, sau orice alt mijloc "neortodox" de prins peste)
Se poate intampla ca 2 - 3 - 4 zile sa nu prinzi cine stie ce (Dunarea e si ea cu toane, dar si cu surprize) dar se poate ca intr-o singura dupa-amaiza sa prinzi in 2 insi peste 30 Kg de peste (la bat). Si atunci... ce faci cu el?
Daca ai sa treci de la Tandarei spre Constanta, pe la podul de la Giurgeni, spre toamna, poti intalni astfel de persoane care isi vand capturile, oricum, la un pret sub pretul pietei.... numai ca trebuie sa fi atent la cantar. Si fac cu schimbul daca sunt mai multi... la 2 zile se duce altcineva sa vanda, sau la o zi... depinde de cat de bogata in capturi a fost ziua respectiva.

E bine, e rau ceea ce fac nu stiu, las pe dvs. sa hotarati caci, oricum, cat ar merge de prost o perioada, in 3 - 4 saptamani, prinzi ceva si nu poti lua totul acasa.
Paule ai grija ca persoanele pe care le vezi la Giurgeni sigur nu le cunosti , decat daca stai cumva prin zona. Sunt aceleasi persoane de fiecare data , am ajuns sa-i cunosc deoarece de fiecare data cand trec , la intoarcerea din delta , pe acolo au parte de un tratament special din partea mea si a insotitorilor : m**e , injuraturi .

Aia sunt BRACONIERII , Paule nicidecum pescari cu undita si am mai spus-o : cei care cumpara de la ei ii incurajeaza sa-si dezvolte afacerea :twisted: :twisted: !!!!
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 27 Mai 2005, 08:38

Pozitia mea cu privire la pescuitul in delta la privati sau in natural , va pot spune ca eu merg pe urmatoarea premiza. Daca pescuiesti pe privat este ca si cum te-ai duce la Peris la pescuit la crap , o caldare, unde in functie de cum bate vantul poti gasi pestele pe acel mal , daca mananca ai pus-o.
Pe cand pe natural , de fiecare data experimentezi , alt canal , alt lac , alta zona , alta naluca , testezi , inveti, te experimentezi si de ce nu, ai ocazia sa te loveasca exemplarul vietii pe care sigur nu-l vei gasii pe incintele private !
Parerea mea !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

malin
senior
senior

privat-natural

Mesaj de malin » 30 Mai 2005, 14:56

Preturile foarte mari platite pe ape private sunt o oglindire perfecta a ofertei pietei de profil. Apele naturale sunt la aceasta ora devastate si daca totusi se mai prinde peste in unele (Dunare, Delta), asta se intampla numai doar datorita puterii de refacere a acestora. Situatia nu poate tine la nesfarsit si ceea ce se intampla acum in Delta pare sa fie cantecul de lebada. Deci, daca in apele naturale este dezastru, singura oferta vine din partea patronului. Acum ,patronii sunt de doua feluri: neamuri proaste puse pe jecmaneala si afaceristi. Prima categorie mizeaza pe preturi mici, drepturi nelimitate pentru pescari in a cara pestele cu sacul, peste care a fost de fapt dus la piata de mult. A doua categorie se bazeaza pe preturi prohibitive, reguli stricte pentru pescari si pe un pescuit de calitate. Cei care au bani devin obligatoriu clientii acestei a doua categorii. Paradoxal dar faptul ca avem poate cel mai scump pescuit sportiv in ape private din Europa se datoreaza distrugerii potentialului piscicol din bazinele naturale. Daca s-ar prinde peste pe rauri, in Dunare, in Delta, asa cum se intampla acum 30-40 de ani, atunci cine ar mai cumpara abonamente cu 2000 euroi pe an in nu stiu ce balta privata? La Dunavat, daca patronul practica terorismul ecologic, asta nu inseamna ca putem plati si participa in devalmasie si cu constiintele impacate la aceasta hecatomba. Pestele din incintele respective vine tot din Dunare, nu este populat, nu este furajat. In concluzie asupra acestui peste guverneaza legea care ar trebui sa faca ordine si in bazinele naturale ale Rezervatiei. Ca patronul de aici isi permite sa te lase sa iei cat poftesti demonstreaza ca nu investeste absolut nimic in peste. Asta vine gratis in incinta, odata cu Dunarea. Cum ne comportam cand platim un bulion pe zi pentru a pescui? Raspund tot printr-o intrebare: daca mergem la mare si ne cazam la un hotel unde camera costa un purcoi de bani, asta nu inseamna ca la sfarsitul sejurului putem pleca acasa cu televizorul si mobila, asta asa ca sa ne mai amortizam din cheltuieli. Nu zic nu, dar poate si soacra ar fi avut nevoie de un frigider... In concluzie, avem apele si preturile pe care le meritam. De vreo opt ani discutam pro si contra catch&release, atitudine civilizata si nu am ajuns inca la nici o concluzie. Cei care mai dau drumul la un peste sunt priviti de ceilalti ca si sum ar fi fete mari la menopauza.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 30 Mai 2005, 15:07

Gyorg scrie:Aia sunt BRACONIERII , Paule nicidecum pescari cu undita si am mai spus-o : cei care cumpara de la ei ii incurajeaza sa-si dezvolte afacerea :twisted: :twisted: !!!!
Da Gyorg, ai drepatea si stiu asta... cei peste care dai in curba spre tandarei, care vand peste, braconeaza la ei... si ca sa stie toti, pot lua tepe la greu de la ei, prin ce am mai spus: plumb in peste, scos icrele sa ramana doar de forma etc etc.
Stiu si eu vreo 2, dupa figura, care se ocupa de astfel de magarii si, chiar sa stiu ca sunt "curati" si nu as cumpara peste de la ei.
Referitor la vandut peste, am zis ca mai stiu persoane care vand pestele pe care-l prind. Si nu sa se imbogateasca pe urma "afacerii" asteia ci, pur si simplu il vand pentru ca nu au unde sa-l tina. Astfel, daca oamenii vin pentru 3-4 saptamani la Dunare, sigur in perioada asta prind ceva si nu il pot pastra pentru o perioada asa de indelungata, asa ca ies cu el "la capu' podului" la vanzare... ai sa intalnesti si oameni de-stia....dar trebuie sa ai nitel noroc.

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 30 Mai 2005, 18:02

Salut Malin
Mi-am gasit un aliat pe topic.
Cu tine am fost pe Du------va ?
Salutari

malin
senior
senior

wildpike

Mesaj de malin » 31 Mai 2005, 13:39

salut batrane! S-a mai limpezit apa pe brate?

rapitor
utilizator nou
utilizator nou

Re: wildpike

Mesaj de rapitor » 31 Mai 2005, 13:57

malin scrie:salut batrane! S-a mai limpezit apa pe brate?
nenea mush ,scuzati malin...

Scrie răspuns