Salut pescari. Ati prins peste in delta anul acesta ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Mai 2005, 13:37

Valer scrie:MICHEL, am uitat sa te intreb daca mai stii ceva de HUB, stiu ca si tu erai interesat !!!!!

NUMAI BINE !!
Din pacate,se pare ca nu mai e functional.Cred ca cel care s-a ocupat cu HUB-ul a fost Gyorg,cred ca el e cel care ne poate raspunde... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

paul
Moderator
Moderator

Re: Salut WILDDANUBE !!!

Mesaj de paul » 07 Mai 2005, 13:40

Valer scrie: Nu vreau sa generalizez nu spun ca nu sunt si pescari care intradevar isi
iau acasa atat cat au nevoie la masa ,dar cati sunt ??? :?:
La taxele care sunt acum ??? Cunosc multi pescari care traiesc din pescuit
credeti ca astia de traiesc de azi /maine or sa dea vreun peste in apa ?
Permiteti sa ma bag si eu...:)
Cunosc persoane care merg la Dunare (nu in Delta) si care stau 3 saptamani, o luna. poate si mai mult, dar ma refer doar la niste cazuri concrete, pe care le cunosc.
Oamenii acestia "traiesc" si fac chiar si o mica avere din peste prins cu undita (excus pripoane, varse, plase, sau orice alt mijloc "neortodox" de prins peste)
Se poate intampla ca 2 - 3 - 4 zile sa nu prinzi cine stie ce (Dunarea e si ea cu toane, dar si cu surprize) dar se poate ca intr-o singura dupa-amaiza sa prinzi in 2 insi peste 30 Kg de peste (la bat). Si atunci... ce faci cu el?
Daca ai sa treci de la Tandarei spre Constanta, pe la podul de la Giurgeni, spre toamna, poti intalni astfel de persoane care isi vand capturile, oricum, la un pret sub pretul pietei.... numai ca trebuie sa fi atent la cantar. Si fac cu schimbul daca sunt mai multi... la 2 zile se duce altcineva sa vanda, sau la o zi... depinde de cat de bogata in capturi a fost ziua respectiva.

E bine, e rau ceea ce fac nu stiu, las pe dvs. sa hotarati caci, oricum, cat ar merge de prost o perioada, in 3 - 4 saptamani, prinzi ceva si nu poti lua totul acasa.

Cat priveste incintele private cu taxe exagerate (500 - 1 mil pe zi) acolo mi se pare normal sa prinzi peste, adica, daca mergi o zi pe un astfel de lac, sa te simti bine la sfarsitul zilei, sa nu-ti para rau de banii dati. In ceea ce priveste pestele pe care-l poti retine, ma gandesc ca ar fi bine sa poti lua acasa cam cat ar intra in costul taxei, pentru un pret nu exagerat pentru peste... bineinteles daca prinzi atat. Oricum, tot concesionarul ar avea de castigat, caci cu siguranta nu s-ar prinde in fiecare zi la fel.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Mai 2005, 13:41

Valer scrie:Nu Michael ,sunt din Piatra Neamt ,am colindat mai tot ce se numeste luciu de apa din judet
Spune-mi Valer,cum merge pescuitul pe rauri,in apropierea Pietrei?Ce rauri aveti pe acolo?Intreb asta pentru ca in fiecare an merg la nasii nostri din Turturesti(langa Piatra) si la bunicii sotiei(Savinesti).Vara asta vin obligatoriu si cu o lanseta si ceva naluci,ca nu se mai poate... :lol: :lol: :lol:

Valer
junior
junior

Salut MICHAEL

Mesaj de Valer » 07 Mai 2005, 17:32

Salut MICHAEL !!! Vad ca ai rude aici la mine ,cunosc Savinesti si Turturesti ,sunt la 6 km de Piatra . La Turturesti a cam inceput sa-i polueze de la KOBER o fabrica de vopseluri :evil:
Sigur vb ma anunti inainte de a veni facem o iesire cu mare placere,sa-mi spui din timp ,pregatesc o iesire la cabana pe lacu`BICAZ,
putem incerca la scobar ,pastrav,bibaneala la greu .Putem face o iesire si la crap la privati poate pana atunci se-alege o vreme cu privatizarile aste
de pe la noi ( vb de iazuri).Inca odata oricand cu placere dar sa-mi zici din timp, pentru ca alerg mult !! :D

NUMAI BINE !!!

Valer
junior
junior

Mesaj de Valer » 07 Mai 2005, 17:40

Salut PAUL !!!

[color=red]Daca ai sa treci de la Tandarei spre Constanta, pe la podul de la Giurgeni, spre toamna, poti intalni astfel de persoane care isi vand capturile, oricum, la un pret sub pretul pietei.... numai ca trebuie sa fi atent la cantar. Si fac cu schimbul daca sunt mai multi... la 2 zile se duce altcineva sa vanda, sau la o zi... depinde de cat de bogata in capturi a fost ziua respectiva. [/color]

Un prieten a cumparat somn de la ei si avea bagat in el plumb :lol: ,
am vrut sa cumpar si eu odata cand veneam de la mare ne-am inteles la pret mi l-a cantarit ,si am zis sa cumpar cu cantaru` meu da nu a mai vrut ( ERA 60.000/kg)

AVIZ AMATORILOR !!!

NUMAI BINE PAUL !

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Mai 2005, 22:02

Valer:sigur ca am sa te anunt din timp,cand vin acolo.Probabil pe la sfarsitul lui iulie,direct de la mare.Poate prindem ceva pe acolo. :wink:

Valer
junior
junior

Mesaj de Valer » 08 Mai 2005, 06:45

OK MICHAEL,pe 5 iulie merg si eu la mare doua saptamani ,ma intorc 2 zile prin delta sidupa aia sunt in Piatra . :)

Mai vb.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mai 2005, 09:40

Valer scrie:Un prieten a cumparat somn de la ei si avea bagat in el plumb :lol: ,
am vrut sa cumpar si eu odata cand veneam de la mare ne-am inteles la pret mi l-a cantarit ,si am zis sa cumpar cu cantaru` meu da nu a mai vrut ( ERA 60.000/kg)
Salut!

Da... din pacate sunt si astfel de specimene si destul de multe. Mergand in zona aceea de mai multe ori am surprins destule "secrete"
In privinta plumbului sa vezi ce-l indeasa mai ales in sturioni (dupa ce-i "inteapa" sa nu cumva sa aiba ramase icre in ei), iar in privinta cantaritului, un cunoscut a cumparat 5 Kg de marla si in realitate erau 2.5... Unde i-o fi fost capul, nu stiu.

Toate cele bune!

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 08 Mai 2005, 14:10

Toti cei care cumpara de la braconieri merita plasa .

Valer
junior
junior

Mesaj de Valer » 09 Mai 2005, 07:34

O PLASA DE PRINS SAU TEAPA ???????? :lol:

Scrie răspuns