salaul s-a pigmentat.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Oct 2005, 11:49

salut bogdank.dar nu mai prolific ca braconierul.
e adevarat ca salaul nu poate fi transportat in hidrobioane si nu poate fi manipulat manual pt ca moare?am inteles ca singura modalitate de propagare =icre fecundate pe suport.
walleye

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 07 Oct 2005, 12:22

am vazut la TV o populare pe budeasa cu alevini de salau transportati in saci de plastic, pareau vii si nevatamati. am inteles ca foarte importanta este acomodarea cu temperatura apei, trecerea sa nu fie brusca, altfel mor.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 07 Oct 2005, 22:31

adrian frunza scrie:salut bogdank.dar nu mai prolific ca braconierul.
e adevarat ca salaul nu poate fi transportat in hidrobioane si nu poate fi manipulat manual pt ca moare?am inteles ca singura modalitate de propagare =icre fecundate pe suport.
E sensibil gagiu'. Nici muls nu poate fi, procentul de pierdere a reproducatorilor in cazul mulgerii e 100%. Am citit o chestie tare de tot: ungurii exportau salau viu in Austria, pt repopulari, marea majoritatea mureau pe drum, cei ramasi vii orbeau (se frecau unii de altii si isi raneau corneea - si cum nu au pleoape... :cry: ). Si ce crezi ca a facut Janos bacsi? :shock: A bagat lin intre salai, in proportie de 1:3, si a rezolvat problema cu chioritu':lol:

SoSoo
junior
junior

Mesaj de SoSoo » 08 Oct 2005, 22:53

Procedeul de populare cu salau e mai compilcat,am inteles ca puietul se transporta aproape congelat in recipiente speciale,dar cea mai sigura metoda de populare e cea naturala pe labele pasarilor :wink: .
Sunt de acord cu Danr cu facutul diferentei intre viu si artificial si cred ca asta e valabil si la stiuca eu am patito,intr-o zi am facut macel la oscilanta si a doua zi in aceelasi loc nici o captura la aceleasi oscilante in acest timp la pestisor captura dupa catura la localnici, dar sa nu generalizam sunt momente cand se prinde la orice... parere proprie...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 10 Oct 2005, 11:49

salut bogdank .si daca le bagau pagini din playboy ,se pigmentau?
oricum in romania popularile cu salau sunt sf.e rapitor si depopuleaza apele ....
walleye

Scrie răspuns