stati mai oameni buni ... ce atata agitatie ...
nu a fost nimic spectaculos,
o zi dintr-aia tampita in care nu musca pestele, umblat de nebuni tot lacul, apa scazuta, noroaie pana la gat, noroc ca eram cu oameni de baza, Laura si Marius Ticu din Craiova. Cum ei nu abandoneaza niciodata, dupa ce ne-am plictisit de malul cu soseaua am trecut pe malul "interzis", am coborat pe unde se putea, pe la jumatea zilei cand nu aveai nici o speranta.
Trecusem deja de faza in care dadeam vina pe vreme, pe apa, pe ploaie, pe seceta de asta vara .... aram la faza in care voblerul avea barbeta stramba cu 0,0001 grade si nu batea cum trebuie, firul prea gros, agrafa prea grea etc.
Am scos cutia, am pus un Rapala CD5 TR legat direct pe fir, Stren Magnathin de 5 lb (ca sa vedeti ce memorie ...) si am lansat!!!!!!!
Aici era marea arta! Sa lansezi cu viteza potrivita!
La un golf in care nu sperai nimic Laura a spus ca a simtit un atac indecis la o lingura mica, in timp ce ea recupera am lansat si eu in golf, am lasat voblerul sa cada siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ............................... tzac! O slaba lovitura! .. Dau pickupul peste cap si simt ca o iau din loc, remorcheruuuuuuuuuu!
Cum pescuisem cateva partide cu firul respectiv nu prea mai ramasese mare lucur pe tambur, vreo 30-40 m, din ala am jonglat animalu' vreo juma de ora, cu nodul de pe tambur tiuind sau cu 3-4 spire de fir pe tambur si restul desirat in balta.
Ca totul sa fie perfect eram si pe un mal abrupt de unde nici gand sa cobori sa pui mana pe peste, noroc cu Marius, s-a sacrificat si s-a bagat in apa, nici acum nu mi-e clar pe ce a stat, pe vreo radacina sau o piatra, cert e ca avea apa pana la glezne si risca oricand sa dispara sub apa.
Cand i-am adus animalul in dreptul lui, Marius Cel Cu Mana Ca Patentul, a apucat lostritzuca de coada si a venit cu ea sus pe mal, inca nu am mai vazut peste tinut asa de coada, e drept ca era si cam obosita dar oricum, se zbatea ca naiba......
Continuarea in episodul 2 (daca exista cereri) ....
si cand mai vreti ceva, invatati sa fiti pescari rabdatori