Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
vanatoruldepesti
- veteran

@master
Ca sa te lamureti, cred ca cel mai bine este sa iti spuna fiecare adevarul despre situatia din judetul lui. La
Valcea, nu platesti taxa la RNP, o incurci. Parca anul acesta fac controale mai rau ca niciodata. Pacat ca nu controleaza si in traisata...

-
genu
- veteran

In Covasna esti contolat des in ultima veme . In Harghita nu te contoleaza nimeni , dar nici peste nu este Dar unde este intezis in zona toplita acolo umbla in control . Chiar ca-i pacat ca nu se uita
macar cu ce pescuiesti

. 75 % pescuiesc cu naturale . Noroc , ca de azi s-a dat liber pe apele de ses si " ramarii " s-au retras inapoi pe apele lor .
-
Cati
- senior

-
genu scrie:Nu vezi ca la altii le-au fost confiscate sculele de pescuit pentru ca aveau permis de la o asociatie nou infiintata si nu de la ajvps ? .
Siii...oameni aia carora li s-au confiscat abuziv betele ptr. ca nu aveau permis eliberat de AGVPS , ce fac acuma ? au dat banii pe un permis care nu este recunoscut ca fiind valabil si pe linga asta s-au ales si cu bete confiscate ; tot ce se poate sa mai fi luat si ceva amenzi , in privinta asta "aia in verde" sunt foarte darnici ...
Chiar nu exista nimeni in tara asta care sa "aiba ac si de cojocul lor" ???
-
APSHD
- veteran

Cei la care li s-au confiscat betele in mod abuziv pot apela la asociatia unde sunt membri si pot cere ajutor . Asociatia fiind obligata sa-si ajute membri in situati asemanatoare.

-
vanatoruldepesti
- veteran

Cati, lui @ndrei i s-a luat permisul de la PROFISH si betele in mod total abuziv, dar nu uita ca pescuia in perioada de prohibitie. Eu l-am sfatuit sa se duca la presedintele PROFISH, sa-i reaminteasca ceea ce a promis si la TV si la sedintele asociatiei: se acorda asistenta juridica gratuita oricarui membru PROFISH asupra caruia s-a savarsit un abuz de catre AJVPS Valcea. Intreaba orice jurist, modalitatea prin care i s-au confiscat bunurile reprezinta definitia talhariei si a santajului. De fapt, acesta este motivul pentru care AJVPS Valcea a facut tot posibilul sa puna mana pe baraje, sa isi atraga pescarii de partea lor prin a-i lasa sa pescuiasca in prohibitie. Eu nu inteleg un lucru si poate ma lamureste apsalba:
- in conditiile in care exista un text de Lege ce face referire la perioada de prohibitie si prevede sanctiuni clare, indiferent de tipul contractului dintre CNAFP si AJVPS Valcea, cum se poate tolera incalcarea prohibitiei? Explicatia cu "repopularile" AJVPS, pe care la Valcea le cunoastem toti, cade, dar nu din motiv de populari fictive, ci din ratiuni simple: in prohibitie s-a prins avat, boroaca, mreana, murgoi si scobar (scobarul a fost efectiv decimat!!!). Cum repopulezi in sensul echilibrarii existentei acestor specii? Exista astfel de crescatorii? Nu cred...
-
pityu
- veteran

Genu a scris: "Ceea ce ai scris tu a fost in august 2006 . De atunci a mai trecut ceva timp si romsilva detine dreptul ( inca cel putin anul asta ) pe apele de munte . Mai intra si pe alte topicuri si citeste pentru ca tema asta e dezbatuta de anul trecut incontinuu".
Eu stiu bine Genule, doar am fost printre initiatorii discutiilor de acest gen. Cand am scris textul dintre ghilimele, am raspuns la o intrebare pusa de altii care nu citesc topicurile si se baga direct ... in seama!
Ceea ce nu stiu multi, e ca Sentinta Civila de la Curtea de Apel Alba a Ramas Definitiva si irevocabila prin NERECULARE, adica nu a fost contestata in termenul de 15 zile fixat de completul de judecata.
Ceea ce este greu de inteles, e faptul ca oare cum a reusit ministerul sa obtina un recurs impotriva unei Hotarari Judecatoresti Ramasa Definitiva si Irevocabila. La asta spuneam eu ca asa ceva numai in Romanaia se poate. Aici sigur e "coada" lui Selaru bagata