rezistenta firelor - usa vs. europa

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
decebal traian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de decebal traian » 29 Dec 2005, 15:52

vanatoruldepesti scrie:Daca te uiti pe role, pe cele de calitate, scrie cum au fost testate, cu nod sau fara nod. Dady Draghicescu poate sa te lamureasca cel mai bine in privinta asta.
Dady este cumva producator de fire autohton ?Daca nu stim macar sa citim asta inseamna sa-l deranjam pe Dady ?

decebal traian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de decebal traian » 29 Dec 2005, 15:57

georgelucius scrie:Apropo de mai sus,firul textil Fireline Berkley de 4lb cu care pescuieste Jean Scurtu cam ce grosime o fi avand?
Fii sigur ca , ce ajunge la noi din America prin bagajele unora care vor sa-si mai scoata ceva din biletul de avion nu se compara cu ce este acolo !
Dece firul Fireline Berkley de la noi este asa de slab ,daca te intereseaza pot sa te lamuresc !

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 29 Dec 2005, 17:45

Chiar ma batea un gand sa iau de la Arrow un Fireline Berkley ca din USA vine mai greu.
Lamureste-ma este chiar rau ?:roll:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2005, 18:04

nu stiu cum o fi ala din State da ala care se gaseste la noi e naspa rau
am facut prostia sa iau o rola de 4 lb acu vreo 2 ani , pe care am dat opt sute si ceva de mii si dupa vreo 2-3 partide l-am aruncat pentru a nu ma mai incurca si enerva .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 29 Dec 2005, 18:27

Si ce folosesti acum?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Dec 2005, 22:34

decebal traian scrie: Fii sigur ca , ce ajunge la noi din America prin bagajele unora care vor sa-si mai scoata ceva din biletul de avion nu se compara cu ce este acolo !
Dece firul Fireline Berkley de la noi este asa de slab ,daca te intereseaza pot sa te lamuresc !

Chiar te rugam sa ne lamuresti

Eu am un Fireline 6 lb de la mama lui si mi se pare absolut OK pt. categoria atze, ca eu prefer mono e alta treaba.
Nu stiu care-i problema cu Fireline "romanesc", sunt curios...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Dec 2005, 09:28

georgelucius,
Fireline de 4lb are grosimea de 0,10 .
eu acum pescuiesc cu Power Pro si Ripcord
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

decebal traian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de decebal traian » 30 Dec 2005, 13:09

[quote="Tavi"][quote="decebal traian"
Daca acest fir l-ai primit de la un prieten care a vrut sa te serveasca
si sa-ti aduca un fir de la mama lui este ok , dar daca l-ai primit de la nustiu ce bisnitar care se ocupa cu asa ceva si goleste magazinele
din USA cand gaseste solduri s-ar putea sa nu prea fie proaspat pentru ca pe respectivul il intereseaza doar pret bun si castig mare ,atata tot !Si dincolo sunt fire care s-au invechit in asteptarea pescarilor iar reducerile mari de preturi in general le face cu ochiul cautatorilor de chilipiruri !
Vezi firul shimano de la Gipo care mai are si acum pe spate denumirile vechi ale tarilor comuniste (ACELA IN CUTIE TRANSPARENTA)!
Cel mai bun fir este firul proaspat ! 8)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 30 Dec 2005, 13:11

in cat timp se invecheste un fir textil ?

decebal traian
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de decebal traian » 30 Dec 2005, 13:22

Am fost foarte des afara din tara si am vazut oferte peste oferte dar niciodata nu m-am bucurat de reducerile iesite din comun !Apropo la expozitia din octombrie din 2005 din Italia am vazuta la firme italiene
ca Tubertini ,Trabucco ,Starflex multe modele de fire textile pentru anul 2006 , si teflonat si braidet etc asa ca mai bine asteptam pana in februarie cand vor apare si la noi !Un lucru este sigur sunt noi !

Scrie răspuns