Publicatiile periodice nisa sunt, la noi, pana la proba contrarie (unde, ce cum, unde?

) pierdere de bani, vreme, fonduri. Pescuitul la rapitori ar fi un subiect 2xnisa sau chiar nisa la patrat

. Ma refer bineinteles la cele pe hartie. De multe ori si cele electronice cad in aceeasi galeata. Nu este cazul de fata care deocamdata kicks ass ca sa zic asa. Intamplator am avut experiente "interesante" in ambele tipuri de media, tot pe subiecte nisa. Vina o poarta ambele parti, pan' la urma, editorul si cititorul. In situatia autohtona, nu stiu cui i se cuvine sa i se faca dreptate primul. Net-ul insa fiind pana la urma cel mai eficient mod de a comunica... normal ramane pe primul loc. Cel putin in preferintele mele.
In final... revistele tiparite de la noi pot sa-mi lipseasca din casa fara a-mi provoca crampe ...nu am invatat niciodata nimic din ele, pescuitul, atat cat il stiu l-am invatzat pe apa, de la prieteni, de pe net si din ceva carti... cartile insa... cam lipsesc. Nu avem nici reeditari...nici traduceri....nici chestii noi aparute. O carte scrisa de un singur autor...poze chestii...ma rog... experienta proprie... nu pot sa ma abtin sa spun..flytying, "studii de caz", etc, e altceva... Este ca o o confesiune. Nu vreau sa sugerez ca ar fi un business (ioc sponsori din pagina in pagina ca in revistele pe care le cunoastem, ioc trust de presa cu tertze interese, ioc ego-uri si politze de platit cu periodicitate) dar macar ar folosi unora ca mine... si stiu ca nu sunt singurul. S-ar vinde in the long run si poate in timp ar dicta reeditari. Este ceea ce putem numi literatura de specialitate. De exemplu... as prefera oricand sa cumpar o carte scrisa de F. Ghimisliu despre apele din Arges, una scrisa de Pasca despre apele din Maramu, Petru despre Scandinavia, Dragoi, Romi Stanescu de la Dej etc... decat toata colectia AVP sau PM, post mortem si la pret redus.
Scuzati eseu'....si sa...ne "vedem" online.