...retinem legal ...C&R moral ...legal = moral ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: ...retinem legal ...C&R moral ...legal = moral ?
am avut .....dar omu avea dreptate era rusinoasa poza asa ca sa dus
- semlecangheorghe
- veteran
Mah n-am de unde sa stiu,ca pestii nu au C.I.,si io nu sint politzaiul pestilor..ce mi-ar place mie Gigi este o alta treaba, sa imi zici tu cam cati din pestii pe care ii prinzi pe Mures, crezi ca is de provenienta autohtona in ultima vreme, adica nascuti si crescuti in cartier si cam cati crezi tu ca or urcat din apele vecinilor
Totusi sa stii ca,Muresul de vreo doi ani incoace,s-a schimbat radical,si nu mai este acelasi riu care era cind ai fost tu pe aici..
De la Arad in jos ,incepe patria braconierilor organizati.Astia pescuiesc cu virse,setci,pripoane,grebla,curent..tot ce trebuie..Fiecare gasca are teritoriul ei..Recent am pus piciorul in zona ,si instant o venit o masina cu doi indivizi sa vada ce facem..Pe linga asta,au si retea de vinzare a pestelui...pe la restaurante,si alte locuri unde e cerere..Asa, in paranteza nu ca ce fain ar fi ca administrarea acestor ape sa revina ..autoritatilor locale??

Apoi,de la Arad in sus ,Muresul seamana cu marile canioane martiene...O crevasa serpuita cu marginile din nisip si pietris..Ici si colo,petice de vegetatie ne mai dau oarecum speranta ca mai sintem totusi pe Terra..In locuri unde altadata nu puteam tine substratul nici cu un oz,acuma dai cu 7 gr.la mare arta..Curentul e asa de slab,incit am impresia ca pescuiesc pe Ghioroc..Pestii-alta data grupati pe linga obstacolele malurilor-acuma sint raspinditi in masa apei...aleator...cine stie pe unde..Este plin de pescari,fiecare loc 'bun' neavind sansa sa 'respire' macar o zi...De la Lipova in sus ,peisajul asta se mai altereaza intrucitva,dar peste tot unde sint localitati,e si braconaj..Apa este asa de limpede,incit nu tin minte sa o fi vazut asa ,niciodata,atit de mult timp...In urma cu 2-3 ani,cind mi-am cumparat lanseta si mulineta de fly,apa era altcumva,pur si simplu nu ma vedem pescui cu goange pe o apa mereu tulbure,cu curenti,fluctuanta...Am si vrut sa vind lanseta atunci...Acum imi pare bine ca nu am facut-o...caci nu prea sint semne ca Muresul sa fie odata ce a mai fost....
Ei bine,imagineaza-ti,ca nefiind apa mare,pestele nu prea se indeamna sa urce.Cit urca ,trece prin 'filtrele 'de la Pecica,Bodrog,etc...adica din ''Parcul National Lunca Muresului"

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Din pacate trebuie sa-ti dau dreptate Gigi ...
Si ca tacamul sa fie complet de la Mintia in sus nu mai urca decat ...cormoranii
Deci ce peste mai este pe la Aiud este tot bastinas ...E drept ca e tot mai putin ca si la noi exista organizatii de "protectie" a pestelui ... 

Si ca tacamul sa fie complet de la Mintia in sus nu mai urca decat ...cormoranii

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- semlecangheorghe
- veteran
Eu sint optimist.Solutii ar fi.Nu cunosc legea din fir a par,dar stiu ca aceasta vorbeste de 'zone de protectie'.Parerea mea este lupta cu braconierii este pierduta din start,iar 'popularile'sint picaturi care nu vor umple oceanul..
Daca fiecare asociatie care are in adm.resursa acvatica vie,pe un tronson de riu sau lac mare,ar identifica niste zone de astea unde pestele se reproduce,si le-ar pazi cind e cazul,cred ca ar mai fi o sansa...Daca in zonele unde se excaveaza s-ar face niste incinte mici,care sa aiba legatura cu apa principala,si acestea ar fi pazite si ar fi interzis pescuitul,cred ca rezultatele s-ar vedea in citiva ani..E doar o parere,nu dati cu pietre..
Daca fiecare asociatie care are in adm.resursa acvatica vie,pe un tronson de riu sau lac mare,ar identifica niste zone de astea unde pestele se reproduce,si le-ar pazi cind e cazul,cred ca ar mai fi o sansa...Daca in zonele unde se excaveaza s-ar face niste incinte mici,care sa aiba legatura cu apa principala,si acestea ar fi pazite si ar fi interzis pescuitul,cred ca rezultatele s-ar vedea in citiva ani..E doar o parere,nu dati cu pietre..
.
.
Totusi, parerea mea e ca pestii uraca, si destul de multi. E ceva genetic. Ei stiu ca trebuie sa urce. Nu au ei de unde sa stie de curent, monofilament, balastiere, si alte chestii, pe care le vor gasi in amonte. Se prind frecvent pesti straini, cum ar fi amurul, de dimensiuni mari. Eu nu prea stiu sa fi populat cineva vreun rau din tara cu asa ceva. Sigur, ar mai fi varianta ca au scapat din crescatorii, dar eu tot la parerea ca urca raman. Asta off topic
Si on topic: Sa retii legal, este legal; sa pescuiesti C&R este si legal, si moral. Deci, intr-o oarecare masura, legal=moral, dar numai intr-o oarecare masura. Eu consider ca multe ape(sau macar zone) si specii de la noi ar trebui pescuite doar in sistem C&R, ma refer la ape publice , desigur
Si on topic: Sa retii legal, este legal; sa pescuiesti C&R este si legal, si moral. Deci, intr-o oarecare masura, legal=moral, dar numai intr-o oarecare masura. Eu consider ca multe ape(sau macar zone) si specii de la noi ar trebui pescuite doar in sistem C&R, ma refer la ape publice , desigur
- semlecangheorghe
- veteran
De urcat urca,dar citi??
.
.
urca .urca pana intalnesc un baraj sau vreo amenajare nedotata cu canal pt migratie si uite asa se termina urcarea la noi in tara .........sunt putine amenajari hidrologice ce au canal pt migratia pestilor........a nu se confunda canalul de fuga cu cel pt migratie
Na mai razi si acum astea sunt de toamna asta si daca mai doresti mai am.....numai de astea fara plataSVF scrie:pai daca "te chiama "adrianrapace scrie:pe balta de la simionesti ma chiama adrian zis si hackeru acea balta daca stii despre care vb a fost luata anul trecut si se va face cu plata deocamdata sa speram ca nu deblocheaza astia fondurile europene caci moldova au distruso de tot iar la roman in apropiere ramane singura balta ce mai tine stiucaio zic sa te duci frate,nu-l lasa sa te astepte.
ps:bestiala poza aia cu stiuca,esti ca un ninja
Ehhh,parca altfel areti imbracat.Cu stiuca asta mi-ai inchis gura.N-am si io norocu'asta?La pestisor viu?
nu la un dolingher de 16 gr argintiu si aia mai mare la un tzac tot argintiu........app nu mai pesuiesc decat la spining de aproximativ 12 ani ocazional cand nu mere la nik altceva mai dau la "mort manie"