Repopulare
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
Referitor la calitatea apei din Snagov, respectiv daca ar fi compatibila cu salaul (din ce stiu eu, mai pretentios decat stiuca!), cred ca am putea preleva ceva esantioane de apa si sa la ducem la Nucet sau la Facultatea de Agronomie. Cei de acolo trebuie sa aiba niste criterii clare;
"-Domnule merge pentru salau au ba?"
Mai mult nu ma duce capul!
"-Domnule merge pentru salau au ba?"
Mai mult nu ma duce capul!
-
- utilizator constant
- costica_fishing
- veteran
astept propuneri
astept propuneri pe privat pt colaborare.
stiuca pe neajlov
am fost duminica si surpriza sa imultit stiuca pe neajlov,se prinde bine chiar si la undita cu pestisor viu,deci cred ca ar fi bine sa populam argesul,sabarul ,toate raurile de pe langa bucuresti cu stiuca ,oricum altceva nu se prinde pe aceste rauri.
- vanatoruldepesti
- veteran
Initiativa voastra este de laudat, pacat ca de repopulari nu se ocupa (ptr. ca oricum platiti!) cei obligati sa se ocupe (Compania de Pescuit, AGVPS)Va dau si eu un sfat:nu faceti nimic pana in 2010. Nu stiti ale cui vor fi baltile peste cativa ani, iar repopularile se fac numai cu aprobari speciale, altfel riscati sa fiti amendati. daca repopulati cu stiuca, ganditi-va ca este rapitorul perfect si intr-un lac de dimensiuni normale, in viitor, va face ravagii. Pentru Valcea eu am doi sponsori ce dau impreuna 1000 $, dar pentru ca AJVPS-ul se uita la mine ca la Bin Laden, nu pot sa bag peste nicaieri. Dady poate aranja la Sarulesti sa aduca platica ptr. Valcea si gasise un sponsor ce punea la bataie peste 10.000 Eu pentru orice puiet, insa nu l-au lasat cei de la AJVPS. Au considerat ca ii face de kkt ptr. ca nu au facut ei repopulari. Voi stiti ca smecherii din Guvern si0au dezvoltat afacerile in ultimul timp in directia concesionarii de balti (vezi Nastase, Vantu etc). Bagati voi peste pentru o cauza buna ca sa va treziti ca peste 3-4 ani o sa fie balta lu' Bombonel? Eu am vrut sa bag stiuca toamna asta pe Olt, intr0un lac mare de acumulare, fara aprobari, ca haiducii
Am facut bine ca m-am oprit pentru ca un deputat PSD a aranjat cu surle si trambite o concesionare de sute de hectare ptr. o colonie de rudari, iar lacul in care am vrut eu sa bag stiuca s-a concesionat acum doua luni unuia dintre cei mai mari braconieri din Valcea cu 300.000 lei/an/ha. Va dati seama ce faceam? Bagam stiuca de la Nucet ca sa aiba astia ce sa strecoare cu setcile monofilament!!!

nucet
am vazut mai demult un reportaj de la nucet in care prezentau cum se reproduce stiuca artificial,adica mulgeau stiucile de icre,iar masculi de lapti dupa care amestecau cu o pana de rata icrele cu lapti intr-un borcan si le puneau pe un fel de site care pluteau pe apa.credeti ca putem sa facem si noi asta
ps:cred ca sitele tineau loc de bradis.

-
- veteran
Re: nucet
[quote="gozo"]am vazut mai demult un reportaj de la nucet in care prezentau cum se reproduce stiuca artificial,adica mulgeau stiucile de icre,iar masculi de lapti dupa care amestecau cu o pana de rata icrele cu lapti intr-un borcan si le puneau pe un fel de site care pluteau pe apa.credeti ca putem sa facem si noi asta
ps:cred ca sitele tineau loc de bradis.[size=24][/size][color=blue][/color][/quote]
salut!am incercat sa reproduc stiuca.artizanal e cam greu
1.ovulele (icrele) si laptii trebuie sa fie maturizate.
2.pentru a realiza acest lucru adultii trebuie injectati cu extract de hipofiza(hormon)
3 .dupa 24 ore se mulg simultan,se amesteca icre+lapti cu pana(de exemplu) se pun intr-un acvariu cu apa la temperatura intre7-12 grade CELSIUS.pentru a evita ciupercile parazite(SAPROLEGNIA albeste icrele) pui in apa albastru de metilen sau verde de malachit,apa trebuie neaparat barbotata permanent
4.in functie de temperatura apei apar alevinii,sa te vad cum ii hranesti....stiuca e canibala
5.in fine ii faci de varsta prescolara:9-10 cm ii deversezi si vine un animal cu sau fara permis de pescuit si ii extermina pe motiv ca stiuca e daunatoare cu solzi(am patit pe bune)
6.cea mai buna populare se face cu marlite la dimensiunea 30 -40 cm,intr-o balta secreta si burdusita cu peste fara valoare(caras ,babusca) ;trebuie introdusa o populatie minima(eu am bagat 50 marlite la un hectar de balta) pentru ca populatia sa se dezvolte .noroc

salut!am incercat sa reproduc stiuca.artizanal e cam greu
1.ovulele (icrele) si laptii trebuie sa fie maturizate.
2.pentru a realiza acest lucru adultii trebuie injectati cu extract de hipofiza(hormon)
3 .dupa 24 ore se mulg simultan,se amesteca icre+lapti cu pana(de exemplu) se pun intr-un acvariu cu apa la temperatura intre7-12 grade CELSIUS.pentru a evita ciupercile parazite(SAPROLEGNIA albeste icrele) pui in apa albastru de metilen sau verde de malachit,apa trebuie neaparat barbotata permanent
4.in functie de temperatura apei apar alevinii,sa te vad cum ii hranesti....stiuca e canibala
5.in fine ii faci de varsta prescolara:9-10 cm ii deversezi si vine un animal cu sau fara permis de pescuit si ii extermina pe motiv ca stiuca e daunatoare cu solzi(am patit pe bune)
6.cea mai buna populare se face cu marlite la dimensiunea 30 -40 cm,intr-o balta secreta si burdusita cu peste fara valoare(caras ,babusca) ;trebuie introdusa o populatie minima(eu am bagat 50 marlite la un hectar de balta) pentru ca populatia sa se dezvolte .noroc
walleye