Reactia bastinosilor cand meri la peste/patanii cu indigenii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Reactia bastinosilor cand meri la peste/patanii cu indigenii

Mesaj de Leba » 19 Dec 2005, 17:40

sunt curios cum e in si alte parti ale tarisoarei noastre dragi.
ar fi mai multe aspecte:

1) de ce meri dom'le pe rau langa casa mea, vrei sa iei tot pestele? si io ce mai prind(braconez)? :evil:
2) adik treci prin satul meu si...
3) lacul asta e aici de pe vremea strabunilor nostrii, cum adik concesie? ce concesie? ce Apele Romane? Care privat? Nu exista dom'le, aici noi "pescuim". :roll:
4) pleak dom'le de langa mine, sperii obletii! nu vezi k am nadit locu'? :roll: ce prinzi mata cu rachetele alea?
5) ia uite astia ce masina are, bre! ia stai, dom'le putin! de ce mi-ai lovit gask?

s.a.m.d.

nu cred k numai pe la moldova se-ntampla... :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 19 Dec 2005, 17:50

Pe la Bucovina n-am patit niciodata asa ceva.
Sau cele 110kg sa fie de vina :roll: :roll:

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 19 Dec 2005, 17:57

Ba chiar la Manoleasa pe Prut am patit invers.
Vine bastinasul sub gardul caruia ma pusesem si-mi spune sa ma fac comod,ca aduce el lemne de foc,daca vreau lapte proaspat de vacuta e gratis,ca acolo e loc de salau, dincolo de nu stiu ce, ce mai numai lapte si miere .
Si la sfarsit, imi spune ca inainte de a pleca acasa daca nu am prins nimic,are el de vandut peste la pret foarte mic.Si crap si salau si ce vreau eu,dar asta daca cumva nu prind. :lol:
Mi-am dat seama care sunt sansele pescarilor in locul ala si am stat exact o juma de ora. :twisted:

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 19 Dec 2005, 18:25

ia zi mosu" unde ai luat gisk??? sau te-au inspirat altii

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 19 Dec 2005, 18:47

oby 1 scrie:ia zi mosu" unde ai luat gisk??? sau te-au inspirat altii
ce gask, man?nu fac io din-astea...ma tem de gripa! :roll: :wink:
era un fel de-a spune...adik n-ai bascuta, stii?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 19 Dec 2005, 19:42

Mai sunt pe malurile unor rauri mici...sate..si are TZARANU..curtea..sau cel putin gardul pana in buza apei :evil: ..sa nu mai spun ca "apa din dreptul casei mele tot a mea e..si pot sa arunc in ea tot ce vreau eu" :evil:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 20 Dec 2005, 10:06

in noiembrie 2002 am prins un avat la rotativa pe un lac la Olt. nimic interesant pana nu m'au vazut niste localnici si s'au apucat sa zbiere din toti rarunchii: "sa fiu al dracu' cata platica de mare", "nu e platica ioane, ce peste e asta baiatu'?" etc. si in timp ce ma chestionau pe mine s'au si instalat cu prajini, lansete, mamaligi etc.

totusi, nu sunt redusi, si am vazut localnici prinzand ideea cu plasticele din zbor. stiu cativa care numai la plastice pescuiesc, si o fac chiar bine.

noname
veteran
veteran

vfg

Mesaj de noname » 22 Dec 2005, 19:46

sa fiu al dracu' cata platica de mare", "nu e platica ioane, ce peste e asta baiatu'?"
Super faza, aia macar erau tarani dar in toamna am patzit ceva asemanator de data asta cu niste Bucuresteni.... Veniti in Delta oamenii cu scule de mama mama(pt crap) si cu ditamai Jeepanul .... ma vedeau trecand toata ziua pe langa sculele lor ... unul mai indraznet ma intreaba : mai baiete prinzi ceva?!! sau te fatii degeaba :D I-am aratat ce aveam in saculet si a ramas uimit de cele cateva marlite deoarece nu stia ce fel de peste este acela (taman Bucurestean imi zic tu prost cu Jeep si cu scule sa nu stii ce-i aia o stiuca) pan la urma le-am aratat care-i treaba le-am imprumutat 2 rotative si s-au chinuit si au reusit cu betele lor mari sa pacaleasca cativa bibanei ... Alta faza "penala" sa-i zic cu bastinasii : agatasem un vobler intr-o setca ... si ii rog pe lipovenii din barca ce venisera la recoltat sa-mi dea voblerul , s-au uitat ciudat la mine apoi s-au prins ce voiam in final spunandu-mi : baiatu da ce faci cu broasca asta :D pe aici mananca stiuca la linguri nu la d-astea :roll:

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 23 Dec 2005, 11:18

Eram la pescuit pe o balta pe langa Botosani cand vine un card de vaci si mi se baga fix intre lansete vreo 10 m in apa.
Timid iau un bolovan si arunc in apa langa vaca sa o sperii sa nu imi ciufuleasca sculele. Moment in care de pe malul celalat al lacului(cca 1 KM) se aude:
Huaaaaa!! Ce ai mo cu vacile, e iazu' lu.... , vacile astea pasc aici de pe vremea lui Stefan Cel Mare(cam batrane zic eu in gand)...etc
Cum stiam ca in general nu se poate rationa cu Bastinosul moldovean odata ce i s-a pus pata...ma duc la vacar, ii dau 2 tigari si il rog sa mute vacile.
Vacarul pune mana pe ciomag si incepe sa sea omor in vaci(in asa hal de m-a luat mila cat eram de ofticat). Cand ma uit la Bastinosul de pe malul opus, statea mandru si privea cum ucide ala vacile!!!
Concluzia: Doar personalul avizat are voie sa se ia de vaca lui!!!!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 25 Dec 2005, 09:04

asta toamna ,la capatul canalului de fuga racaciuni,pe inserate ne-am dus sa dam la salau .in dreapta ,pe iarba ,doi tipi cu un jeep si 10 -12 lansete pe fund.se intuneca ,prindem citiva salai si prietenul meu pleaca sa dea la vale de ei.de linga foc sare unul suparat si-i spune :ce faci ba, nu vezi ca am luat noi locul asta?noroc ca prietenul meu nu s-a speriat (100+ceva kg) si i-a zis sa stea potolit ca apa e adinca.a, in vreo trei ,patru ore cit am stat noi pe acolo nu au luat nimic :wink:

Scrie răspuns