Rapitor.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

edy.tm
veteran
veteran

Rapitor.

Mesaj de edy.tm » 21 Iul 2010, 18:14

salut.

Ma intreb de mult, si nu gasesc un raspuns...
Eu am zis... daca as prinde un peste la vreo 1,5-2 kg, cred ca l-as lua acasa... Multi poate o sa ma faceti halos.. insa Mai mult idn cauza lu' taicamiu, ca deja s-a enervat sa tot imi cumpere scule, si sa n-aduc peste acasa...

Deci.. sa revin la subiect... Nu stiu ce ar trebui sa fac ca sa omor pestele, ca daca il prind si il pun in sacosa.... Se chinuie ... si na... totusi, ti se zbate.. una alta.. voi cum procedati ? SADIC ? adica ia maceta si-i tai gatu ? sau ??

Sper sa fie si pareri...

Inca 2 intrebari.. fara suparare... :P :P :P

1- .... Un Clean, la 1 kg. se poate lua acasa ?? :shock: :shock: :shock: ??.. ca la stiuca stiu ca la 1 kg, inca i marlita....
2- cum i aia, sa-i dai aer la peste ? , si inca ceva... am auzit de resuscitat... ba da-o naibii de treaba, pai deja trebe sa studiez MEDICINA...

ms mult. o zi buna va doresc.

Edy.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Iul 2010, 18:23

Nu e dupa greutate ................e dupa lungime :wink: .

Legal :
http://www.pescuitmania.ro/dimensiunile ... ar-313.htm

cam acestea sunt dimensiunile minime ...in rest fiecare dupa constiinta .

I-i dai aer ,adica scoti capul pestelui din apa ,defap o sufoci :( .... iar resuscitarea se face punand usor pestele in apa si miscand usor sa ventileze apa branhiile ,pana revine si pleaca din propriile puteri ...

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 21 Iul 2010, 18:29

le stiu.... insa ...

ma refr daca ati prins un clean de 1 kg, si daca nu va uitati la lungime.. oare e bun de luat acasa ?? LEGAL ??...

insa cel mai mult as vrea sa stiu cum as putea sa il ,,omor'' pe domnul peste, ca sa nu-l pun viou in sacosa...

ms mult.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 21 Iul 2010, 18:37

edy.tm scrie:le stiu.... insa ...

ma refr daca ati prins un clean de 1 kg, si daca nu va uitati la lungime.. oare e bun de luat acasa ?? LEGAL ??...

Daca are peste 28 cm legal e ok .... cele de 1 kill au sigur peste 35-40 cm :wink:

insa cel mai mult as vrea sa stiu cum as putea sa il ,,omor'' pe domnul peste, ca sa nu-l pun viou in sacosa...
ms mult.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 21 Iul 2010, 18:40

edy.tm scrie:le stiu.... insa ...

ms mult.
un clean de 1kg cu siguranta e bun de luat acasa. pana sa pleci acasa tine pestele in juvelnic in apa, altfel daca e cald afara risti sa se strice.
du-l viu acasa, iar daca mai traieste, il omori inainte sa-l cureti.
astea ti le zic din amintiri :)

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 21 Iul 2010, 18:43

problema e ca daca dai la spinning, te plimbi, si nai cum sa te uiti si dupa juvelinic, sau ai.. dar i cam aiurea, oricum imi place ideea, daca nu o sa fie alta idee mai buna, am sa fac asa.. ms mult.

numa ;bine

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 21 Iul 2010, 18:46

georcaef scrie: ...astea ti le zic din amintiri :)
...nici nu am stiut ca "suntem in aceiasi echipa"... :cry: :oops: :lol:
...nu se mai curata apele astea ... :cry:

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 21 Iul 2010, 18:48

atunci asasineaza pestele cu un cutit si curatal de solzi,mate si apoi pune niste sare sau il invelesti cu urzici.
du pestele tatalui tau si sigur se va bucura
sa nu faci gafa sa cumperi peste ca poate se prinde si risti sa ramai fara sponzor
succes
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 21 Iul 2010, 18:50

stefi oprea scrie:atunci asasineaza pestele cu un cutit si curatal de solzi,mate si apoi pune niste sare sau il invelesti cu urzici.
du pestele tatalui tau si sigur se va bucura
sa nu faci gafa sa cumperi peste ca poate se prinde si risti sa ramai fara sponzor
succes
Mortala faza cu sponsorul :D :D :D ..

pai cred ca raman la ideea cu juvelnicul...

Stie cineva ce inseamna sa Rescuscitezi, sau cum se face ? ,... ma uit si pe youtube chiar acuma... si cei aia sa dai aer la peste, cand pestele e in drill... adica il lasi liber 2-3 secunde ?..

ms . toata stima.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 21 Iul 2010, 19:03

edy.tm scrie:
Stie cineva ce inseamna sa Rescuscitezi, sau cum se face ? ,... ma uit si pe youtube chiar acuma... si cei aia sa dai aer la peste, cand pestele e in drill... adica il lasi liber 2-3 secunde ?..
foarte bine ti-a explicat kzoli mai sus. in dril tot timpul tii firul tensionat, daca "il lasi liber" poti sa iti iei adio de la peste.

Scrie răspuns