Rapitor.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 22 Iul 2010, 19:35

si mie pot sa spun ca mi sa intamplat odata o faza asemanatoare
am fost in prohibitie la stiuca,am agatat de spate un crap de vreo 10 kile pe care l-am scapat ,la intoarcere am cumparat mreana de la pescarii cu plasa(a se citi braconieri)
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 22 Iul 2010, 20:20

stefi oprea scrie:... in prohibitie ... am cumparat mreana de la pescarii cu plasa(a se citi braconieri)
...sa-mi fie cu iertare !
...eu zic ca asa i-ai incurajat
...nu ?

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 22 Iul 2010, 21:21

old_radu scrie:
stefi oprea scrie:... in prohibitie ... am cumparat mreana de la pescarii cu plasa(a se citi braconieri)
...sa-mi fie cu iertare !
...eu zic ca asa i-ai incurajat
...nu ?
Observatia asta am vrut s-o fac si eu.... catre Stefi... insa.... m-am abtinut. stie el prea bine ....

Aia cand o sa vada ca le mere bine vanzarea... o sa devasteze, Nu ca n-au inceput deja... :cry:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Iul 2010, 21:23

Sa cumperi peste de la braconier e ca si cum ai bracona TU ...
.... in fine nu pot , si nici nu vreau sa judec pe nimeni , fiecare dupa constiinta si posibilitati ...
Dar ce faceai daca te prindea un control Anpa cu mreana in sacosa in plina prohibitie ? ziceai ca ai cumparat ? si mai aveai si lanseta la tine ....

Sunt cazuri si cazuri ,dar braconatul de orice fel trebuie descurajat . :wink:

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 22 Iul 2010, 21:39

omu a precizat ca i s-a intamplat odata, deci a fost o exceptie.....

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 22 Iul 2010, 21:41

Ce a uitat Stefi sa va spuna...era ca acei "braconieri" de fapt erau pescari profesionisti, iar pestele a fost cumparat direct de la punctele lor de desfacere.
Asadar, putea sa il opreasca politia, SRI-ul, ANPA-ul, RNP-ul, Gestapo-ul sau mai stiu eu cine, ca el era legal. Insa daca ANPA nu-si face treaba sa verifice "braconierii" vom ajunge sa pescuim in balti amenajate cat de curand.

Am auzit discutii pe la dunare, intre "pescarii profesionisti", mai ales iarna, dupa ce gaseau bancurile de caras/crap.

"Ba...am aruncat jumate din peste inapoi, ca nu mai aveam unde sa-l pun in barca", si pe aceiasi pescari, vara " nu stiu domne, de o saptamana n-am prins un crap la plase, parca nu e peste".

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Iul 2010, 21:54

Mreana prinsa in balta si vanduta la taraba legal cu bon de casa eu inca n-am vazut ....
Pe timpul prohibitiei daca te prinde controlul pe malul unui ape plublice cu peste in plasa fara factura ....cum dovedesti ca n-ai prins tu ? si mai ai si lanseta la tine ?
Eu n-am nimic personal cu respectivul .... am intrebat doar ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Iul 2010, 21:59

[quote="attilaf"]Ce a uitat Stefi sa va spuna...era ca acei "braconieri" de fapt erau pescari profesionisti, iar pestele a fost cumparat direct de la punctele lor de desfacere.
Asadar, putea sa il opreasca politia, SRI-ul, ANPA-ul, RNP-ul, Gestapo-ul sau mai stiu eu cine, ca el era legal.

Sunt curios daca a primit si chitanta ,ca altfel n-are nici o dovada !!! iar chitantele se cam uita sa elibereze sau in loc de peste viu trec altceva ... si de multe ori chiar daca ramane urma , scriu doar avize pe care le rup dupa o zii doua ...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 22 Iul 2010, 22:02

Pai ai dreptate. Insa asta e normalitatea in Romania.
Tu cumperi ceva "legal" insa provenienta acelui lucru este ilegala. La fel cum si la supermarket se gaseau la vanzare "salau si stiuca" la 25 cm/bucata de provenienta "acvacultura"

Ca fapt divers, citisem zilele trecute ca, romania este singura tara din europa a carei legislatie permite (cu anumite artificii), inmatricularea masinilor furate.

Asa ca ce ne mai mira?...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Iul 2010, 22:10

...acvacultura .... Am o cunostinta care are pastravarie ,si cand am vazut ce mananca pestii aceiia .....am decis ca nu mai mananc pesti "dopati " in veci .
Mai bine un salau de dunare sau o stiuca de mures ,sau orice apa curgatoare decat pastrav sau salau din crescatorie ......

Scrie răspuns