RADUTA - CERCETAT PENAL

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Apr 2008, 14:20

todi scrie:http://www.gds.ro/Eveniment/2008-04-10/ ... de+gloante

asta n'ati vazut'o? bineinteles, made in craiova :lol:
saracii rromi .....cata barbarie pe capula politisti.....
trebuia doar sa-i dojeneasca putin ...sau sa-i doljeneasca?.....si sa le atraga atentia ca nu e frumos ceea ce fac .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 17 Apr 2008, 14:41

cum sa nu fii rasist ... cand vezi ce se intampla in tara...sa ai Mercedes ML si sa mergi la braconat.... numai in Romania se intampla asta..sau si in alte tari..dar tot tigani romani sant si aia.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

anglernou
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de anglernou » 17 Apr 2008, 14:42

Cand vad comentariile de pe linkul de mai sus postate la stirea aia ma unge pe suflet.
De mic copil am avut probleme cu tiganii care totdeauna mi au taiat cheful cand imi era lumea mai draga.
Iar romanii care se ocupa de nenorocirii tot inhaitati cu romii fiind au invatat toate nenorocirile, ca tiganu i mult mai inventiv la nimicnicii decat romanul, sa fim seriosi.
Stiu ca sunt si romi caresi vad de treaba dar foarte putini.
Pe ceilalti...se stie... :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Apr 2008, 16:06

da' aia sunt mai smekeri! am vazut si eu...frumos... oamenii chiar erau acolo de foame...sa mananca si ei un baboi. ce daca-l carau cu ML-ul, sau ML insemana medium-light? :lol:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 26 Apr 2008, 10:36

Ce diferenta este intre un hot care iti intra in grajd si-ti fura un porc si un braconier care iti fura peste din balta? Nu ma pricep la drept civil sau penal, dar daca proprietatea e sfanta, braconajul e un furt ca orice furt (din firma, din ferma, din locuinta, din masina).

Credeti ca Raduta n-ar prefera sa stea linistit si sa-si faca autoritatile treaba in privinta braconajului? Va imaginati ca un om care are milioane are vreo pasiune perversa in a impusca batrani nevinovati (sau vinovati)?

Ne tot vaicarim (pe buna dreptate) ca n-avem peste in ape din cauza braconajului de orice fel, iar acum cand se intampla asta, unii dintre voi simpatizati cu "victima" (a se citi hotul sau braconierul)?
Mai dati-i dracului de banditi!
Stiti ce se intampla de obicei cand braconierii sunt prinsi de paznici sau proprietar? Devin violenti.
Chiar nu va inteleg.
Antipatia fata de Raduta va poate influenta astfel?

PS1 N-am nici un fel de legatura cu Raduta si nu am pescuit la el.

PS2 Am o casuta la tara pe un teren care da in lac (alt lac). "Patronul" baltii e cam diliu (sau poate ca nu) si crede ca daca ne-ar lasa sa pescuim din curte pe astia ca mine, i-am devasta balta, asa ca nu am voie sa pescuiesc din propria curte, avand gardul pana in apa (legal, cu cadastru). E proprietatea omului si o respect, chiar daca nu-mi convine deloc.

PS3 Cum sa nu fie la noi mai scump pescuitul decat in vestul EU cand fiecare balta are o armata de paznici, iar pe de alta parte, noua ne place pestele, pa cand aia din vest il arunca inapoi in apa pt. ca nu vor sa-l manance?

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 26 Apr 2008, 10:50

MariusC scrie:Ce diferenta este intre un hot care iti intra in grajd si-ti fura un porc si un braconier care iti fura peste din balta? Nu ma pricep la drept civil sau penal, dar daca proprietatea e sfanta, braconajul e un furt ca orice furt (din firma, din ferma, din locuinta, din masina).
Corect, dar te rog sa imi spui ce diferenta este intre un criminal, care ucide pentru un jaf (de exemplu) si un criminal care ucide din razbunare (ca a fost jefuit)?? Amandoi sunt criminali, dar au motive diferite!!. Si in momentul de fata, legea te pedepeseste dupa ce ai facut si nu dupa motivele pentru care ai facut asta!! (Evident ca avem exceptia autoapararii, dar aici nu poate fi vorba de asa ceva).

PS. Nu am nimic cu Raduta asta personal, dar legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 26 Apr 2008, 11:01

attilaf scrie:, dar legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti!
Asa ar fi daca organele legii ar aplica legea.
Dar ce te faci in conditiile de la noi, cand nu se aplica.
Vine unu si-ti trage un pumn. Mergi la politie, se cerceteaza cazul si se da NUP. Faza se repeta. Si se tot repeta. La un moment dat nu te saturi si ii dai si tu inapoi?

Nu-i asa simplu sa discuti de cazurile astea ca si cum totul la noi ar merge bine si legea s-ar aplica asa cum ar trebui sa se aplice!

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 26 Apr 2008, 12:44

MihaiV scrie:
attilaf scrie:, dar legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti!
Asa ar fi daca organele legii ar aplica legea.
Dar ce te faci in conditiile de la noi, cand nu se aplica.
Vine unu si-ti trage un pumn. Mergi la politie, se cerceteaza cazul si se da NUP. Faza se repeta. Si se tot repeta. La un moment dat nu te saturi si ii dai si tu inapoi?

Nu-i asa simplu sa discuti de cazurile astea ca si cum totul la noi ar merge bine si legea s-ar aplica asa cum ar trebui sa se aplice!
Ai dreptate Mihai, ceea ce am descris eu mai sus, este la nivel teoretic, si se aplica intr-o tara in care toate merg ca pe roate, justitia e oarba, dar si "organul" isi face treaba.. Eu, personal, nu il condamn pe Raduta pentru ceea ce a facut (pentru mesajul pe care l-a transmis), condamn insa modul cum a facut-o!.In Romania, pana nu or sa vada infractorii ca platesc (intr-un fel sau altul) pentru ceea ce fac....nu va fi liniste.

Exista proverbul : "drumul spre iad e pavat cu intentii bune", si din pacate, la un nivel putin metaforic, despre asta este vorba si in cazul lui Raduta.

Scrie răspuns