Racul
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- bluesky1ro
- utilizator constant
- bluesky1ro
- utilizator constant
Am luat niste plasa de sirma de la Practiker,am facut un cilindru din ea(am lipit marginile cu pistolul de lipit cu plastic) si am facut un fel de virse ca alea de pe net, e legata cu o funie de plastic, sa pun niste sprot in ea mai am plin congelator...
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
-
- veteran
- bluesky1ro
- utilizator constant
drace... hihihi Nu m-am gindit la asta, e prea mica, nu intra... farmecul e sa stau acolo pe malul apei, da poate intra vreun rac totusi...pikeman scrie:si daca intra o stuk sau somn si fuge cu cosmelia? braconier te faci
crezi ca intra raci pe vremea asta? creca sor fi bagat si aia in mal

Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...
-
- utilizator constant
raci
dupa cate stiu eu problema e in felul urmator:racii se mananca in lunile cu r,din mai pana in septembrie isi schimba crusta aceasta fiind moale.(asta am inteles si eu de la pescari)se fierb dupa ce sunt spalati bine in apa cu sare timp de o ora( se baga in oala vii).se face un mujdei in care poti stoarce si o lamaie dupa care desfaci coada elimini un intestin subtire negru bagi carnitza in mujdei si pe urma in gura.la fel si la clesti ii desfaci si gasesti si acolo carne ..deci cam atat se consuma de la rac.poti sa-i si faci pe jar ,in groapa..copti..conform traditiei populare sunt afrodisiaci si te imbolnavesti de o "chestie"sculata...asa ca pofta buna!
problema e alta ...racu e specie protejata sau nu.?eu stiu ca se pescuieste peste dimensiunea de 9 cm si se vorbeste ca in aprilie e prohibitie la pescuit raci...stie cineva mai mult despre pescuitul racilor?
problema e alta ...racu e specie protejata sau nu.?eu stiu ca se pescuieste peste dimensiunea de 9 cm si se vorbeste ca in aprilie e prohibitie la pescuit raci...stie cineva mai mult despre pescuitul racilor?
Toti pescarii ajung in Rai...
n-am incercat niciodata,dar am bunici in Borsa(Maramures).acolo fac astia un ghemotoc,cam cat o minge de baschet,din lana de oaie,lana de aia lunga,urat mirositoare,cu balega uscata in ea.
o arunca-n apa si daca apa are raci,apoi i-ti poti face "racarie"frate...cica inebunesc de la mirosul ala.
repet eu n-am incercat,dar prea multi spun,ca sa nu fie adevarat
o arunca-n apa si daca apa are raci,apoi i-ti poti face "racarie"frate...cica inebunesc de la mirosul ala.
repet eu n-am incercat,dar prea multi spun,ca sa nu fie adevarat
Nu rotesti ultima parte a cozii ci segmentul("paleta") din mijloc a cozii,coada fiind formata din mai multe segmente.MUNVIO scrie:Domnule in mare parte aveti dreptat dar trebuie sa va spun ca inainte de al fierbe sau coace trebuie scos acel intestin prin simpla rotire a ultimei parti a cozi . TOATE CELE BUNE DIN IASI
Jean Scurtu