Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
AxA
- utilizator constant

-
Interesandu-ma despre structurile de protectia mediului, am dat peste pagina Garzii Nationale de Mediu ce contine si o rubrica de sesizari.
http://www.gnm.ro/sugestii.php
Deja am facut o sesizare referitoare la braconajul la Dunare cu curent si plase monofilament din zona Giurgeni, puteti face si voi sesizari despre actele grave de braconaj la care sunteti martori. Este important sa dati cat mai multe detalii, eventual numerele de inregistrare ale barcilor surprinse la braconaj, numerele de inmatriculare ale masinilor implicate,sa-i poata gasi cu setca sau condensatorii in portbagaj, locatia si data exacta etc.
Sunt obligati sa inregistreze cererile si sa raspunda in termen de 30 de zile, speram ca dupa mai multe sesizari vor initia si controale in zonele "fierbinti" .
NU STATI CU MAINILE IN SAN, pe forum scrieti degeaba ca nu il ia ninmeni in seama oficial.
-
exu...
- utilizator constant

-
Frate, poate iti este greu sa crezi, insa traim in Romania...te bati cu morile de vant tata...tine'o tot asa, ai sa te convingi de spusele mele...
ÃŽmi plac peştele...
-
Jonin
- veteran

-
Pana la cati metrii fata de mal au voie sa bage plasele?
Care sunt locurile unde nu au voie cu plasele?
Care sunt toate organele care pot fi anuntate in caz ca pun plasele unde nu trebuie?
Daca dau telefon,vreau sa dau la toti factorii raspunzatori,in asa fel incat sa nu o poata da la intors.Nu am de gand sa fac 100 de km cu masina sa vad plasele la 10 m de mal.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
Armand
- veteran

-
Da Nexule...dar daca toti ne resemnam, chiar ca nu o sa se schimbe nimik!
Macar ii f...tem la creier!!!
Si poate la un moment dat o sa se plictiseasca sa gaseasaca cutia de mailuri plina si o sa trimita un echipaj...
Din cate stiu eu, sunt obligati sa raspunda doar la sesizarile scrise, asa ca mailurile s-ar putea sa treaca neobservate!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
exu...
- utilizator constant

-
Armand scrie:Da Nexule...dar daca toti ne resemnam, chiar ca nu o sa se schimbe nimik!
Macar ii f...tem la creier!!!
Si poate la un moment dat o sa se plictiseasca sa gaseasaca cutia de mailuri plina si o sa trimita un echipaj...
Din cate stiu eu, sunt obligati sa raspunda doar la sesizarile scrise, asa ca mailurile s-ar putea sa treaca neobservate!
Mai fratilor, stau granicerii si se uita cum isi scot plasele, cei cu autorizatii de pesc ind...aceeasi graniceri, vad tata, cum aia iau marlite de 2-400gr, ciortanas ca palma si nu zic nimic )da' iau frate cu sutele de kile)...au in schimb grija, ca eu sa am carnetu' de pescar cu viza pe anu' asta, sa am pg pe el, asta pt a fi in legalitate...de ce tre' sa'mi mai iau pg, daca ei oricum imi cer buletinu' si tot ce mai am prin portofel, apoi ma scriu in caietu' lor???...da de ce nu se iau de aia care iau pestii sub dimensiune???...nu e treaba lor?...atunci a cui este? cui ma pot adresa io, pt a face o sesizare?
ÃŽmi plac peştele...
-
adrian ionascu
- senior

te poti adresa politiei, garzii de mediu, inspectiei piscicole. dar e foarte posibil sa nu se rezolve. oricum sunt obligati sa-ti dea raspuns la o sesizare scrisa si inregistrata.
ideal e sa te adresezi si mass-mediei si sa aranjezi o vizita pe teren si un articol sau un reportaj concludent. de multe ori impulsioneaza lucrurile.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
Jonin
- veteran

-
Stiu ca garda de mediu are camere de filmat,iar asta pare o solutie buna.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
AxA
- utilizator constant

-
Scrieti, fartilor, ingropati-i in hartii ! Am prezentat aici metoda usoara si fara batai de cap...daca aveti timp si chef mai bine puneti frumos la posta o recomandata cu confirmare de primire. In ultima vreme diverselor autoritati a inceput sa le fie frica de hartii. Cand se mai scutura pomul pe la ei, aia care n-au dat curs hartiilor conform legii sunt ocazional scuturati si ei . Spre suprinderea mea, aplicand metoda asta cu diverse alte autoritati, unele treburi s-au rezolvat.
Sa fie oare primul pas spre normalitate ? Fiti constienti ca nu vom ajunge nicaieri pana cand cetateanul nu se va implica si el, putin atat cat poate. Dezvoltati-va un cat de mic simt civic...Daca pe toti ne doare la brisca si doar ne vaitam vom avea braconieri cu curent pe ape pana prin 2055 cand ultimul peste viu il vom arata nepotilor la zoo in acvariu

-
daspinningmaster
- utilizator constant

-
mosuletilor, io am fost cam akum o luna pe dunare in zona braila - pe bratul macin mai exact in aval de bratul mort orbu. Duminica pe la pranz cad sa plecam am observat pe malul celalalt o barca care mergea cu motorul contra curentului 20-30m si apoi se lasa dusa de curent, faceau rotocoale si aduna cu 3 mincioage. Va spun ca a fost prima data cad am vazut pe viu si a fost frustrant si infricosator. Am luat binoclu sa-i vedem mai bine dar nu am reusit sa vedem o placuta de identificare sau ceva. In orice caz mk-am dat peste cap si am facut rost de numarul de la politia braila. Am sunat si le-am dat toate detaliile inclusiv numarul de canton in dreptul caruia se aflau. La barcile pe care le au in dotare ar fi trebuit sa fie acolo in max 10 minute. Bineinteles ca nu a venit nimeni, desi javra de la capatul firului mi-a multumit pentru constiinta mea civica de nu stiu cate ori.
Oricum sa stiti ca daca vreti rezultate sunt doua posibilitati:
1. camere de filmat potente care sa permita identificarea criminalilor
2. pusca cu luneta si amortizor
Incep sa cred din ce in ce mai mult ca cea de-a doua varianta este si singura.
fire zmucite
Fire zmucite!
-
genu
- veteran

sa sti ca la ultima varianta m-am gandit de mult si eu

. Dar nu gasesca nicaieri . A mai ramas arcul sau arbaleta care nu fac zgomot dar tre sa te apropii prea mult de ei .