Pune umarul impotriva braconajului - si tu poti face ceva

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pityu
veteran
veteran

Pune umarul impotriva braconajului - si tu poti face ceva

Mesaj de pityu » 22 Oct 2006, 01:01

La Garda Nationala de Mediu se pot face sesizari nu numai cu privire la Braconajul piscicol, dar si la poluarea apelor din bazinele naturale piscicole, ceea ce poate distruge resursele acvatice vii mai mult chiar decat braconajul.
Chiar azi 21.10.2006 am facut o sesizare pentru poluarea apelor Jiului (pe Defileu la confluenta cu paraul Bratcu) de catre Cariera Meri, o cariera de piatra cumparata de un intreprinzator italian, cu sediul social in Tg, Jiu.
Rog pe aceasta cale pe toti cei care cunosc situatia din bazinele naturale piscicole Bratcu-Jiu indiferent unde isi au resedinta in tara, sa faca si ei cate o sesizare cu privire la poluarea Jiului cu apa reziduala provenita de la operatiile de perforaj umed folosit in cadrul Carierei Meri, pentru ca e vorba de distrugerea populatiei salmonicole din aceste doua bazine naturale piscicole.
MAI MULTE SESIZARI, ... MAI MULTE SANSE DE ... A FI LUATE IN SEAMA !!!

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 22 Oct 2006, 10:06

Jonin scrie:Pana la cati metrii fata de mal au voie sa bage plasele?
Care sunt locurile unde nu au voie cu plasele?
Care sunt toate organele care pot fi anuntate in caz ca pun plasele unde nu trebuie?
Daca dau telefon,vreau sa dau la toti factorii raspunzatori,in asa fel incat sa nu o poata da la intors.Nu am de gand sa fac 100 de km cu masina sa vad plasele la 10 m de mal.
Oriunde te'ai duce, in zona Giurgiu si Dorobantu (p'acolo bantui io si cunosc), vei vedea, pe "bratele moarte" ale Dunarii, sau orice zona care'a fost inundata in primavara, cum incepand cu ora 15-16, incep plasarii sa'si bage sculele...eu am mers croit sa dau la somn, insa m'am trezit inconjurat de plase, din mal in mal, paralel cu malurile, oblic, ce sa va mai zic, era tesatorie de plase, nu puteam arunca montura, mai mult de 20-30m, ca dadeam de plasele lor...se plasuieste intens, de parca ar fi propietatea lor...
ÃŽmi plac peştele...

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 22 Oct 2006, 10:18

adrian ionascu scrie:te poti adresa politiei, garzii de mediu, inspectiei piscicole. dar e foarte posibil sa nu se rezolve. oricum sunt obligati sa-ti dea raspuns la o sesizare scrisa si inregistrata.
ideal e sa te adresezi si mass-mediei si sa aranjezi o vizita pe teren si un articol sau un reportaj concludent. de multe ori impulsioneaza lucrurile.
Dle Ionascu, am avut bucuria si placerea, sa va cunosc la cupa salmo, io's ala de s'a bagat in seama singur, cel care "v'a stresat", timp de'o cafea, un pachet de tigari si cateva beri, cu intrebarile despre pescuitu' pe Dunare, despre pg, despre plasari...stiu ca aveti acces la anumite informatii, postati aici, pentru cei interesati, nr de tel si adrese de mail, de la anumiti responsabili cu controalele, in zonele de pescuit industrial, da' si de la anumiti ziaristi, "dispusi sa'si bage pielea'n foc"...probabil ca nu sunt putini, aceia care vor face sesizari...cine stie, poate se face ceva totusi...
Asta toamna, I'am scris lui Dragos Bucurenciu (A.C., salvati dunarea si delta) si i'am "dat cateva ponturi"...era punct ochit, punct lovit, credeam ca data fiind situatia de atunci, in zilele imediat urmatoare, voi vedea la tv mare agitatie, cu politie si braconieri, asa cum vazusem desfasurarea de forte, cu "canalu' bastroe"...am fost credul, nu s'a facut nimic...
ÃŽmi plac peştele...

niklai
junior
junior

Mesaj de niklai » 24 Oct 2006, 08:05

Nu trebuie sa gindim negativ poate vreo data tonele de sesizari isi vor face efectul nu trebuie sa disperam trebuie sa avem speranta ca cei ce stau cu fundu' pe saci de monofilament si pe bateria de 24 volti tot asa de bine pot sta si in spatele gratiilor.Eu am facut un mic pas si primul braconier care pescuia la curent deja e la puscarie gratie sefului de post care spun eu a facut o miscare inteligenta in fata sefilor lui si a fost o usurare si din partea mea.Acum ramine de vazut sa nu ma dea nimeni de gol cine la turnat la politie eu care ii eram oarecum un prieten(zice el) eu nu il consideram asa ceva.NO COMMENT.Niklai.

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 24 Oct 2006, 09:17

Deci se poate ... la lupta fratilor !!!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 24 Oct 2006, 10:49

exu... scrie:
adrian ionascu scrie:te poti adresa politiei, garzii de mediu, inspectiei piscicole. dar e foarte posibil sa nu se rezolve. oricum sunt obligati sa-ti dea raspuns la o sesizare scrisa si inregistrata.
ideal e sa te adresezi si mass-mediei si sa aranjezi o vizita pe teren si un articol sau un reportaj concludent. de multe ori impulsioneaza lucrurile.
Dle Ionascu, am avut bucuria si placerea, sa va cunosc la cupa salmo, io's ala de s'a bagat in seama singur, cel care "v'a stresat", timp de'o cafea, un pachet de tigari si cateva beri, cu intrebarile despre pescuitu' pe Dunare, despre pg, despre plasari...stiu ca aveti acces la anumite informatii, postati aici, pentru cei interesati, nr de tel si adrese de mail, de la anumiti responsabili cu controalele, in zonele de pescuit industrial, da' si de la anumiti ziaristi, "dispusi sa'si bage pielea'n foc"...probabil ca nu sunt putini, aceia care vor face sesizari...cine stie, poate se face ceva totusi...
Asta toamna, I'am scris lui Dragos Bucurenciu (A.C., salvati dunarea si delta) si i'am "dat cateva ponturi"...era punct ochit, punct lovit, credeam ca data fiind situatia de atunci, in zilele imediat urmatoare, voi vedea la tv mare agitatie, cu politie si braconieri, asa cum vazusem desfasurarea de forte, cu "canalu' bastroe"...am fost credul, nu s'a facut nimic...
este foarte posibil ca unii din cei cu plasele sa aiba autorizatie dar din cauza mijloacelor foarte reduse de control sa depaseasca numarul de plase admise, sa foloseasca plase ilegale, ca sa nu mai vorbim de peste subdimensionat sau specii protejate.
ce pot sa fac este sa va ofer numele si numerele de telefon ale inspectorilor ANPA din zona Dunarii, deltei si Prutului unde este legal pescuitul industrial.
zona Galati (Galati si Braila) sef filiala Vasile Bocaneala: 0236414102, e-mail: anpagl@clicknet.ro
zona Tulcea, sef filiala Neculai Ionascu: 0240513324,
zona Calarasi (Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita), sef filiala: Richard Dima: 0246211134
filiala Mehedinti (Olt, Dolj, Mehedinti), sef filiala Florin Cazacu: 0251232263, 0252333236, 0251428292, e-mail: anapdj@clicknet.ro
filiala Timis (Caras-Severin), sef filiala: Ilie Petcu: 0256471066, e-mail: anpafilialatimis@clicknet.ro
filiala Iasi (Vaslui, Iasi, Botosani), sef filiala: MIhai Fotea: 0232273070, e-mail: anpa_is@clicknet.ro
in ceea ce priveste adrese de ziaristi luati legatura cu presa locala sau centrala, sau cu mine pentru ca stiu eu unde sa le trimit. Dragos Bucurenci e foarte prins si din pacate nu are la dispozitie mijloace cu care sa actioneze, mai ales cand e nevoie de actiune rapida. deocamdata.
in viitor e posibil sa se organizeze ceva in sensul asta. eu cred ca trebuie creat un mecanism intre ONG-uri si presa, cu participarea televiziunilor, pentru a prezenta situatia reala din teren. pentru ca situatiile pot fi cosmetizate daca realitatea nu e prezentata.
cel mai mare impact la public si autoritati il au reportajele televizate.
popularizarea permanenta a braconajului va obliga autoritatile sa ia masuri si sa aloce fonduri pe care in momentul de fata nu sunt dispuse sa le aloce. adica sa treaca de la vorbe la fapte.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

niklai
junior
junior

Mesaj de niklai » 24 Oct 2006, 15:23

Va multumim ramine de vazut cit de utile vor fi telefoanele si adresele de e-mail si cit de cinstiti si curati vor cei de la capatul telefonului.NO COMMENT.Niklai.

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 24 Oct 2006, 17:08

Eu am rezolvat situatia intr-un mod cat se poate de eficace imbinand pasiunea cu job-ul. M-am inscris la Ecologie si protectia mediului , asadar dupa ce termin facultatea pot sa ma angajez la Garda de mediu . Din cate stiu toate rezervatiile naturale sunt administrate de Garda de mediu :twisted: :twisted: :twisted: chiar daca nu s-a facut nimic pana acum sper ca generatia mea sa rezolva problema !!!

Ady

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 24 Oct 2006, 19:06

Salut, ma bucur ca sunt mai multi interesati de tema, eu am gasit drept solutie: sa se faca o celula de criza (un functionar al politiei romane, unul de la ape si unul de la garda de mediu)sau ma rog ceva in genul, un numar de telefon la care sa se raspunda, o pagina de internet cu sesizarile primite si cu rezolvarile problemelor, clar ca lumina zilei, se poate face, nu e asa complicat, intram in EU!
Personal am facut aceste sesizari si cu ocazia unor emisiuni televizate, dar ... stie toata lumea ca nu se face nimic.
O camera buna de filmat si niste filmulete postate pe internet si trimise la E.U. s-ar putea sa faca sa inceapa sa tremure fundurile unora pe scaune, ca prea e bine in birou ca sa scoata masina la un control corect pe balta.
Nu as vrea legi de pescuit ca in Germania... dar macar putin bun simt pe malul apei cind e vorba de mirlite sau crapusori... ct despre plasele de pe Dunare le-as taia pe toate care sunt nesemnalizate si la 10 m de mal...
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Oct 2006, 19:14

adrian ionascu scrie:
ce pot sa fac este sa va ofer numele si numerele de telefon ale inspectorilor ANPA din zona Dunarii, deltei si Prutului unde este legal pescuitul industrial.
pai si acolo unde nu este legal pescuitul industrial nu sunt inspectori ANPA?
in alte zone nu se braconeaza?
nu puteti posta lista cu toti inspectorii si regiunile de care apartin?
cred ca multi dintre noi ar dori sa stie la cine sa apeleze atunci cand constata o "anormalitate" pe o balta sau un rau public.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns