legat de localnicii din Delta.
Anul trecut in septembrie impreuna cu un prieten am gasit un loc cu f. multa stiuca. Dupa ceva timp au aparut si 2 localnici cu o Dacie papuc. Au inceput bineinteles discutiile "de ce dati drumul la Peste?".
Dupa aproximativ 2 ore eram inconjurati de peste 20 Plase de pescuit care blocau complet acel mic Canal, (dintr-un mal in altul si de la suprafata pana pe fundul canalului). Le-am facut poze si i-am reclamat la Garda de Mediu. Am primit raspunsul ca trebuie sa dau telefon cand ii mai vad fiindca trebuiesc prinsi in flagrant, si ca oricum fiind doi aveau dreptul la 20 de ave singura chestie pentru care i-ar fi putut amenda era ca au blocat complet canalul, dar asta nu pe baza fotografiilor.
puiet
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
da,pe langa ca legile la noi sunt d kko pentru ca sunt date de braconieri la scara mare sau de vanatori,nici nu are cine sa le impuna! in 18 ani de pescuit,din care 10 cu permis vizat la zi,am fost controlat de 3 ori!!!!si atunci nici vorba de control in juvelnic!intr-o tara in care se gaseste intrebuintare pt orice alevin de peste,si in care esti privit crucis de nepescari,si incruntat de jepcari nu vine nimeni sa iti faca un control de doamne-ajuta!si asta in conditiile in care cotizezi cu sume imense la bugetul celor care ar trebui sa o faca!macar atat,sa le pese de ce se intampla cu pestele pe care il au in "grija"!
faze cu C&R am avut si eu.... pe Crisul Negru unde pescuiesc des la musca la inceput a mirat lumea cum pescuiesc dar in scurt timp au mirat ca dau drumul la pesti ... adevarul e ca aici pesti mari nu prea prind , in general de 20 cm dar din alea aproape la fiecare 2-3 lansare.... cand au vazut localnicii chiar mi-a oprit ca de ce eliberez si nu-l duc acasa .... au ramas socati cand am zis ca daca nu e peste kg nici nu-mi trece prin cap asa ceva
.... da' vezi faza dupa asta cum strigau dupa mine ca fac prapad apa .... numai ei se uita sa dee cu privire la juvelnicile lor care e plin cu clenuti de 10-15cm.....
apoi am avut o alta gen de discutie ... localnicul revoltat tot asa .. - eu zic la primavara am adus o stiuca acasa (eu nu mananc peste doar nevasta mea) zic ca mai am jumatate in congelator pina nevasta nu-l termina pe aia nu-l mai retin nici o peste .... zice asta dar de ce nu-l vinzi la piata ? ... pai zic nici daca prindeam numai pesti de 10kg nu mergeam la piata , dar cu icrele astea nici vorba .... localnicul cu cap rosu a plecat au mai mormolit ceva pe drum , probabil mi-o jurat soptind , ca "distrug" apa ...
heiii mare e foamea in tara asta ! mare .... problema e ca stiti si voi in general unde tata e pescar fiul duce mai departe meseria , si invata de la tata .... si ce invata ? prostie! .... eu nu vad nici o sansa sa transforma mentalitatea pescarilor in Ro .... in mediu urban poate ca omul zice ca uital C&R e la moda si mergem si noi dupa moda , sau nu duce mirlite acasa in bloc sa faca mizerie .... dar in mediu rural nici vorba , stau la tara vas cum se comporta oamenii ... tot mai rau va fi daca "braconerii" nu sunt arse cu amenzi usturatoare , nu cu 80lei ci cu 800 trebuia , dar nu numai zis ! si facut!!!!!! ....

apoi am avut o alta gen de discutie ... localnicul revoltat tot asa .. - eu zic la primavara am adus o stiuca acasa (eu nu mananc peste doar nevasta mea) zic ca mai am jumatate in congelator pina nevasta nu-l termina pe aia nu-l mai retin nici o peste .... zice asta dar de ce nu-l vinzi la piata ? ... pai zic nici daca prindeam numai pesti de 10kg nu mergeam la piata , dar cu icrele astea nici vorba .... localnicul cu cap rosu a plecat au mai mormolit ceva pe drum , probabil mi-o jurat soptind , ca "distrug" apa ...
heiii mare e foamea in tara asta ! mare .... problema e ca stiti si voi in general unde tata e pescar fiul duce mai departe meseria , si invata de la tata .... si ce invata ? prostie! .... eu nu vad nici o sansa sa transforma mentalitatea pescarilor in Ro .... in mediu urban poate ca omul zice ca uital C&R e la moda si mergem si noi dupa moda , sau nu duce mirlite acasa in bloc sa faca mizerie .... dar in mediu rural nici vorba , stau la tara vas cum se comporta oamenii ... tot mai rau va fi daca "braconerii" nu sunt arse cu amenzi usturatoare , nu cu 80lei ci cu 800 trebuia , dar nu numai zis ! si facut!!!!!! ....
faze cu C&R am avut si eu.... pe Crisul Negru unde pescuiesc des la musca la inceput a mirat lumea cum pescuiesc dar in scurt timp au mirat ca dau drumul la pesti ... adevarul e ca aici pesti mari nu prea prind , in general de 20 cm dar din alea aproape la fiecare 2-3 lansare.... cand au vazut localnicii chiar mi-a oprit ca de ce eliberez si nu-l duc acasa .... au ramas socati cand am zis ca daca nu e peste kg nici nu-mi trece prin cap asa ceva
.... da' vezi faza dupa asta cum strigau dupa mine ca fac prapad apa .... numai ei se uita sa dee cu privire la juvelnicile lor care e plin cu clenuti de 10-15cm.....
heiii mare e foamea in tara asta ! mare .... problema e ca stiti si voi in general unde tata e pescar fiul duce mai departe meseria , si invata de la tata .... si ce invata ? prostie! .... eu nu vad nici o sansa sa transforma mentalitatea pescarilor in Ro .... in mediu urban poate ca omul zice ca uital C&R e la moda si mergem si noi dupa moda , sau nu duce mirlite acasa in bloc sa faca mizerie .... dar in mediu rural nici vorba , stau la tara vad cum se comporta oamenii ... tot mai rau va fi daca "braconerii" nu sunt arse cu amenzi usturatoare , nu cu 80lei ci cu 800 trebuia , dar nu numai zis ! si facut!!!!!! ....

heiii mare e foamea in tara asta ! mare .... problema e ca stiti si voi in general unde tata e pescar fiul duce mai departe meseria , si invata de la tata .... si ce invata ? prostie! .... eu nu vad nici o sansa sa transforma mentalitatea pescarilor in Ro .... in mediu urban poate ca omul zice ca uital C&R e la moda si mergem si noi dupa moda , sau nu duce mirlite acasa in bloc sa faca mizerie .... dar in mediu rural nici vorba , stau la tara vad cum se comporta oamenii ... tot mai rau va fi daca "braconerii" nu sunt arse cu amenzi usturatoare , nu cu 80lei ci cu 800 trebuia , dar nu numai zis ! si facut!!!!!! ....
cati dintre voi a fost martor la vreo populare cu puiet(macar) pe vreun rau/parau?macar asa de improspatare a fondului genetic?eu va spun numai cate am vazut eu:NICIUNA!!!
a facut cineva un calcul sumar cati bani intra in bugetul asociatiilor care"pastoresc"aceste ape naturale?o sa va ingroziti!si ce primesti in schimbul lor?nu tu curatire a malurilor,nu control,nu repopulari!atunci "da"-ce?cu amaratul ala de permis ai voie da n-ai voie sa pescuiesti,am vrut sa imi fac prmis pentru apele de munte:"da....puteti pescui numa pe astea 3 paraie,si pe astea 2 numa joia si vinerea!!!" si asta in conditiile in care paraiele astea nu se populeaza decat o data la o era glaciara si atunci din mila unor particulari!adica ceva de genu.....da tu banii si noi iti dam legitimatie de M...O,mergi si-ti cumperi de acolo,ca-i mai sigur,si e tot timpul peste!
noi nu putem decat....spera ca peste vreo 10-15 ani o sa vedem peste nu numai in atlasul biologic!