puiet

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 15 Iun 2007, 16:39

Concetateni din astia gasesti pe toate garlele.....personal era sa o iau in freza de la niste pescari la care le-am spus sa arunce inapoi niste mrenute cam de 15 cm.
De fapt i-a infuriat faptul ca eu prindeam niste platici respectabile si ei doar porcusori si mrenute.

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 15 Iun 2007, 16:55

eu nu ma bag in discutii cu catch &release decat cu copiii , pe aia in ca ai sanse sa ii mai indrepti ,fata de restu nici nu are rost sa iti usuci gura.

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 15 Iun 2007, 17:26

OvidiuRus scrie:eu nu ma bag in discutii cu catch &release decat cu copiii , pe aia in ca ai sanse sa ii mai indrepti ,fata de restu nici nu are rost sa iti usuci gura.
Bine ai zis-0 :wink:

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 15 Iun 2007, 18:19

Acum cativa ani aflindu-ma in Germania , admiram respectul neamtului de toate categoriile pentru lege , curatenie , buna cuviinta , etc... Puneam toate astea pe seama educatiei "nemtesti" aflate acolo la ea acasa . Stiti ce mi s-a raspuns ? Fugi domnule de aici ! Pedepsele sunt atat de mari incat nici prin gand nu-i mai da neamtului sa nu respecte legea , iar coruptia tot prinlege se combate !

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexc » 16 Iun 2007, 13:11

Totusi ma gandesc eu: ce inseamna 1,2...10...100 de pesti bagati in traista si apoi in tigaie de catre pescarul cu undita fata de pestii distrusi de plase, de monofilamente, de curent sau carbid, sau de miile de pesti morti din cauza apelor poluate? Nu cred ca pestele a disparut din cauza pescarilor cu undita!!
Apropo am ascultat mai devreme la radio ca maxim peste 1 an pescuitul industrial va fi oprit in Delta si va ramae doar pescuitul sportiv si cel al localnicilor, dar nu prea inteleg cum e asta cu pescuitul localnicilor :?:

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 16 Iun 2007, 13:19

@fly-er Ai dreptate, oricat de mici sunt pestii bagati in traisata de catre "pescarii de bat", paguba este infinit mai mica decat cea pe care o fac braconierii. Dar atunci cand vrei sa arati cu degetul spre braconieri si in Legea pescuitului sunt stipulate clar dimensiunile pestilor pe care ii poate retine un unditar, trebuie sa eliberezi macar acei pesti ce se incadreaza la capitolul interdictii. Altfel esti tot un fel de braconier.

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexc » 16 Iun 2007, 13:28

Pai nici nu am vrut sa incurajez pastrarea pestilor, dar mi s-a parut ca prea sunt pusi la zid cei care o fac. Mai ales pescarii batrani care habar nu au de catch & release. Am vrut sa subliniez faptul ca RAUL cel mai mare vine de mai sus.. (pescuit industrial(care acum a ajuns braconaj pe fata)etc.)

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 01 Aug 2007, 07:31

mishu fishu scrie:Acum cativa ani aflindu-ma in Germania , admiram respectul neamtului de toate categoriile pentru lege , curatenie , buna cuviinta , etc... Puneam toate astea pe seama educatiei "nemtesti" aflate acolo la ea acasa . Stiti ce mi s-a raspuns ? Fugi domnule de aici ! Pedepsele sunt atat de mari incat nici prin gand nu-i mai da neamtului sa nu respecte legea , iar coruptia tot prinlege se combate !
Da...oare cand o sa fie si la noi asa? :?

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 16 Aug 2007, 10:21

vanatoruldepesti scrie:Am fost la peste cu doi prieteni si nu reusam sa pacalim altceva decat niste marlite de vreo 50cm, dar slabe ca dracu'. Le eliberam si filmam cu telefonul mobil drill-ul si eliberarea. Unul dintre pescarii de langa noi ne spus ca "facem parte dintr-o generatie de idioti" si ne-a intrebat la ce mai venim la peste...
Chiar asa...trebuia sa ii raspunzi la fel.Auzi...generatie de idioti :? .Da...la noi in Romania idioti is aia care nu braconeaza,nu polueza,nu defriseaza etc. :? :headbash: :fluch :explode: :censored:

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 16 Aug 2007, 10:26

fly-er scrie:Totusi ma gandesc eu: ce inseamna 1,2...10...100 de pesti bagati in traista si apoi in tigaie de catre pescarul cu undita fata de pestii distrusi de plase, de monofilamente, de curent sau carbid, sau de miile de pesti morti din cauza apelor poluate? Nu cred ca pestele a disparut din cauza pescarilor cu undita!!
Apropo am ascultat mai devreme la radio ca maxim peste 1 an pescuitul industrial va fi oprit in Delta si va ramae doar pescuitul sportiv si cel al localnicilor, dar nu prea inteleg cum e asta cu pescuitul localnicilor :?:
Ar fi foarte fain sa opreasca pescuitul industrial in Delta :wink: .Aia cu pescuitul localnicilor...cred ca le da voie taranilor din zona sa pescuiasca.Majoritatea oamenilor de acolo din asta traiesc.

Scrie răspuns