puiet
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Acum cativa ani aflindu-ma in Germania , admiram respectul neamtului de toate categoriile pentru lege , curatenie , buna cuviinta , etc... Puneam toate astea pe seama educatiei "nemtesti" aflate acolo la ea acasa . Stiti ce mi s-a raspuns ? Fugi domnule de aici ! Pedepsele sunt atat de mari incat nici prin gand nu-i mai da neamtului sa nu respecte legea , iar coruptia tot prinlege se combate !
Totusi ma gandesc eu: ce inseamna 1,2...10...100 de pesti bagati in traista si apoi in tigaie de catre pescarul cu undita fata de pestii distrusi de plase, de monofilamente, de curent sau carbid, sau de miile de pesti morti din cauza apelor poluate? Nu cred ca pestele a disparut din cauza pescarilor cu undita!!
Apropo am ascultat mai devreme la radio ca maxim peste 1 an pescuitul industrial va fi oprit in Delta si va ramae doar pescuitul sportiv si cel al localnicilor, dar nu prea inteleg cum e asta cu pescuitul localnicilor
Apropo am ascultat mai devreme la radio ca maxim peste 1 an pescuitul industrial va fi oprit in Delta si va ramae doar pescuitul sportiv si cel al localnicilor, dar nu prea inteleg cum e asta cu pescuitul localnicilor

- vanatoruldepesti
- veteran
@fly-er Ai dreptate, oricat de mici sunt pestii bagati in traisata de catre "pescarii de bat", paguba este infinit mai mica decat cea pe care o fac braconierii. Dar atunci cand vrei sa arati cu degetul spre braconieri si in Legea pescuitului sunt stipulate clar dimensiunile pestilor pe care ii poate retine un unditar, trebuie sa eliberezi macar acei pesti ce se incadreaza la capitolul interdictii. Altfel esti tot un fel de braconier.
Pai nici nu am vrut sa incurajez pastrarea pestilor, dar mi s-a parut ca prea sunt pusi la zid cei care o fac. Mai ales pescarii batrani care habar nu au de catch & release. Am vrut sa subliniez faptul ca RAUL cel mai mare vine de mai sus.. (pescuit industrial(care acum a ajuns braconaj pe fata)etc.)
Da...oare cand o sa fie si la noi asa?mishu fishu scrie:Acum cativa ani aflindu-ma in Germania , admiram respectul neamtului de toate categoriile pentru lege , curatenie , buna cuviinta , etc... Puneam toate astea pe seama educatiei "nemtesti" aflate acolo la ea acasa . Stiti ce mi s-a raspuns ? Fugi domnule de aici ! Pedepsele sunt atat de mari incat nici prin gand nu-i mai da neamtului sa nu respecte legea , iar coruptia tot prinlege se combate !

Chiar asa...trebuia sa ii raspunzi la fel.Auzi...generatie de idiotivanatoruldepesti scrie:Am fost la peste cu doi prieteni si nu reusam sa pacalim altceva decat niste marlite de vreo 50cm, dar slabe ca dracu'. Le eliberam si filmam cu telefonul mobil drill-ul si eliberarea. Unul dintre pescarii de langa noi ne spus ca "facem parte dintr-o generatie de idioti" si ne-a intrebat la ce mai venim la peste...

Ar fi foarte fain sa opreasca pescuitul industrial in Deltafly-er scrie:Totusi ma gandesc eu: ce inseamna 1,2...10...100 de pesti bagati in traista si apoi in tigaie de catre pescarul cu undita fata de pestii distrusi de plase, de monofilamente, de curent sau carbid, sau de miile de pesti morti din cauza apelor poluate? Nu cred ca pestele a disparut din cauza pescarilor cu undita!!