PROPUNEREA ANPA PENTRU NOUL OM PRIVIND PESCUITUL RECREATIV S
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Daca apele curgatoare vor fi date in asociere pe portiuni,se va distruge si ce a mai ramas.Exista un caz concret:balastierele de la Ghioroc.Pina era in custodia A.J.V.P.S.,s-a populat,si se prindea peste.Cind s-a inceput pescuitul la crap dupa metodele occidentale,multi au fost surprinsi de ce exemplare s-au prins acolo.Nu zic ca nu se bracona.Se bracona ,dar era un oarecare echilibru pentru ca A.J.V.P.S.-UL,baga de bine de rau peste.Si cam odata la 2 ani mai te si controla cineva.De 2 sau de 3 ani,lacurile sint administrate de o asociatie de pescari legal constituita .Numai ca nu mai este peste.Parca pescuiesti in fintina.Am fost chiar aseara.Lacul era ca si pustiu,nu tu o rapeala ,o urmarire..
Este interesant ca daca iti platesti taxa primesti o chitanta pe care scrie "donatie"Adica cel care a emis-o poate face orice cu banii ,nu trebuie sa-i justifice.Dar ei pretind ca populeaza si pazesc..Asa v-a fi si cu apele naturale.O asociatie de asta de carton v-a fi de fapt paravanul perfect pentru a distruge si ce a mai ramas..
Este interesant ca daca iti platesti taxa primesti o chitanta pe care scrie "donatie"Adica cel care a emis-o poate face orice cu banii ,nu trebuie sa-i justifice.Dar ei pretind ca populeaza si pazesc..Asa v-a fi si cu apele naturale.O asociatie de asta de carton v-a fi de fapt paravanul perfect pentru a distruge si ce a mai ramas..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Poate aveti dreptate, poate nu... ce am vazut eu cu ochii mei si asta nu-mi poate spune nimeni ca nu-i asa este ca "lupta" cu braconajul la ora asta este total ineficienta. M-am gandit ca daca mie mi-ar da cineva o bucata de teren sau apa sau whatever si mi-ar spune: "asta-i a ta" apai as avea grija de ea. Oare chiar nu exista asociatii "cinstite", asta vreti sa-mi spuneti?
Cat despre cine ar face controalele, ma ofer ca cel putin o data pe luna, impreuna cu cativa colegi pescari mai solizi (:) ) sa pierd o noapte in control pe Timis/Bega etc. Si suntem vreo 2000 de pescari in asociatia la care sunt membru, daca nu ma insel.
Cat despre cine ar face controalele, ma ofer ca cel putin o data pe luna, impreuna cu cativa colegi pescari mai solizi (:) ) sa pierd o noapte in control pe Timis/Bega etc. Si suntem vreo 2000 de pescari in asociatia la care sunt membru, daca nu ma insel.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
mai sunt si asociatii care lupta impotriva braconajului care are inplicatii si in politie,dar sunt prea putine noi avem in zona dar le pune pedici politia http://prietenipescaripascani.ro/forum/index.phpsemlecangheorghe scrie:Daca apele curgatoare vor fi date in asociere pe portiuni,se va distruge si ce a mai ramas.Exista un caz concret:balastierele de la Ghioroc.Pina era in custodia A.J.V.P.S.,s-a populat,si se prindea peste.Cind s-a inceput pescuitul la crap dupa metodele occidentale,multi au fost surprinsi de ce exemplare s-au prins acolo.Nu zic ca nu se bracona.Se bracona ,dar era un oarecare echilibru pentru ca A.J.V.P.S.-UL,baga de bine de rau peste.Si cam odata la 2 ani mai te si controla cineva.De 2 sau de 3 ani,lacurile sint administrate de o asociatie de pescari legal constituita .Numai ca nu mai este peste.Parca pescuiesti in fintina.Am fost chiar aseara.Lacul era ca si pustiu,nu tu o rapeala ,o urmarire..
- semlecangheorghe
- veteran
- vasilepop_65
- senior
Corecta analiza!!semlecangheorghe scrie:Nu contest ca exista grupuri de initiativa bine intentionate.Insa dupa Revolutie tara asta a incaput pe mina politicienilor parveniti,hoti si mincinosi.Nici pescuitul nu face exceptie.Nu cred ca se vor schimba vreodata lucrurile in bine in tara asta.
Intr-o tara in care nu se respecta nimic, iar legislatia in sens coercitiv se aplica numai celor fara "sustinere'', nu prea sunt multe sanse sa se schimbe ceva( in bine ), sau ma rog, nu in timpul vietii noastre.
Stiti vorba aia: de la cap se impute pestele.
Cu tot scepticismul vostru totusi eu nu pot sa nu remarc unele treburi care s-au schimbat in bine... unii practica C&R, unii isi iau gunoiul cu ei cand pleaca de la peste, unii suna la 911 cand vad braconieri, unii populeaza cu peste de multe ori cu bani din buzunarul propriu etc. etc.
Ca lucrurile nu se desfasoara cu rapiditatea cu care am vrea si ca Silviu Brucan a fost un optimist cu ai lui 20 ani nu ar trebui sa ne "dispere" in asemenea masura incat sa nu mai facem nimic pentru ca suntem o tara definitiv pierduta... politicienii se pot schimba si se vor schima si ei incet incet... zic eu
.
Ca lucrurile nu se desfasoara cu rapiditatea cu care am vrea si ca Silviu Brucan a fost un optimist cu ai lui 20 ani nu ar trebui sa ne "dispere" in asemenea masura incat sa nu mai facem nimic pentru ca suntem o tara definitiv pierduta... politicienii se pot schimba si se vor schima si ei incet incet... zic eu

----
- vasilepop_65
- senior
- vasilepop_65
- senior
Cu scuzele de rigoare da-mi voie sa fiu sceptic, cum asi putea fi cand vad imagini cu braconieri protejati de politie, iar cel sanctionat este cel care demasca braconajul. Cazuri concrete, difuzate si pe posturile de televiziune, si ghiciti s-a intamplat ceva, nimic.informer scrie:Cu tot scepticismul vostru totusi eu nu pot sa nu remarc unele treburi care s-au schimbat in bine... unii practica C&R, unii isi iau gunoiul cu ei cand pleaca de la peste, unii suna la 911 cand vad braconieri, unii populeaza cu peste de multe ori cu bani din buzunarul propriu etc. etc.
Ca lucrurile nu se desfasoara cu rapiditatea cu care am vrea si ca Silviu Brucan a fost un optimist cu ai lui 20 ani nu ar trebui sa ne "dispere" in asemenea masura incat sa nu mai facem nimic pentru ca suntem o tara definitiv pierduta... politicienii se pot schimba si se vor schima si ei incet incet... zic eu.
In rest numai de bine.
Vasile, daca "vezi imagini" e un lucru bun... daca nu le vedeai, era mai rau... daca se facea ceva, era si mai binevasilepop_65 scrie: Cu scuzele de rigoare da-mi voie sa fiu sceptic, cum asi putea fi cand vad imagini cu braconieri protejati de politie, iar cel sanctionat este cel care demasca braconajul. Cazuri concrete, difuzate si pe posturile de televiziune, si ghiciti s-a intamplat ceva, nimic.
In rest numai de bine.

In rest, s-auzim numa` de bine.
----