prohibitie la stiuca!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MARIUS POPA
veteran
veteran

prohibitie la stiuca!

Mesaj de MARIUS POPA » 05 Feb 2009, 19:45

salut !o intrebare pertinenta, ca la harababura care este in tara, nu stii pe cine sa mai crezi, si poate poate ma instinteaza si p emine careva , care are timp sa studieze si sa asculte stiri noi referitoare la legi, legislatie, si reglementari!
a inceput perioada de prohibitie la stiuca?in aceasta perioada nu se poate pescui cu momeala naturala, nu???
multi nu stiu acest lucru, dar nu-l expun, eu intreb , pentru ca vreau sa fac iesire la stiuca, si sa stiu pe ce vreme ma aflu.!
multumesc, si nu va sfiiti sa raspundeti , dac astiti ! 8) :)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 05 Feb 2009, 19:51

chiar dak ar fi prohibitie la stiuca ca asa se aude k ar fi inceput de pe 5 luna asta poti sa dai cu momeala vie!!! Knd o sa inceapa proh la celelalte specii e interzis pesc cu momeala vie!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 05 Feb 2009, 20:22

faptul ca nu se poate justifica la o adica, ca pescuiesti la salau si nu la stiuca , e una, dar daca ai niste principii si vrei sa fi in ton cu respectarea "calendarului", atunci nu pui mina pe caras, ci pui mina pe o tabla,nu??deci vb aici de respectarea intimitatii cumatrei , o perioada de timp, bine sau prost stabilita de altiiu mai destepti ca noi! 8)
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 05 Feb 2009, 20:25

tali scrie:chiar dak ar fi prohibitie la stiuca ca asa se aude k ar fi inceput de pe 5 luna asta poti sa dai cu momeala vie!!! Knd o sa inceapa proh la celelalte specii e interzis pesc cu momeala vie!
Cred ca faci o confuzie. De acum pescuitul stiucii este interzis indiferent de momeala folosita. Incapand cu sfarsitul lui martie se da drumul pescuitului sportiv cu momeala artificiala, iar cand se termina prohibitia la pasnic si celelelte specii de rapitori (11 iunie probabil) se va putea pescui si cu momeala vie. Eu... asa stiu, insa s-ar putea sa gresesc.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 05 Feb 2009, 20:28

marius ce faci tu e problema ta yo ti-am zis cum sta treaba iar daca din intamplare sa presupunem ca intra o stiuca in loc de specia vizata o eliberezi simplu!!! Sti vb aia cu "mai catolici decat papa", in lege zice clar nu ai voie sa retii stiuca.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 05 Feb 2009, 20:33

feugen m-am referit la faptul ca poti sa dai cu momeala vie dac urmaresti alta specie de rapitor. adica pot sa dau cu pestisor la biban chiar daca in balta e stiuca si e prohibitie la stiuca . la asta mam referit, iar pt mai multe detalii uitativa la sf carnetului de membru in cazul meu ala de ajvps pt mai multe detalii!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 05 Feb 2009, 20:46

nu zic nu feugen, mai astept si alte confirmari, dar din cate stiu si eu se poate , dar nu cu momeli naturale!e posibil sa ma fi inselat si eu, traim in romania, si legile sunt facute de romani, schimbate, calcate, scuipate....!dar orice parere conteaza!
deci tali, legile sunt bune pentru cei care le fac! :lol:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 05 Feb 2009, 20:48

nu e adevarat marius legile sunt bune asa cum sunt treaba e ca nimeni nu le respecta aici e problema :evil: :evil: :evil:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 05 Feb 2009, 20:53

asai tali, am uitata sa specific, unele sunt bune , altele mai putin bune!l la partea cu respectatul , eu zic ca nu poti respecta ceva ce ti se par in dafavoare "mainii muncitoresti", dar sa revenim, fiecare avem dreptatea noastra, chiar daca nu recunoastem! :lol: :lol: :lol:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 05 Feb 2009, 21:03

IN TIMPUL PROHIBITIEI LA STIUCA, ORICE METODA FOLOSITA (VIU SAU ARTIFICIAL) E INTERZISA. Pescuitul cu momeli artificiale la stiuca e permis in timpul prohibitiei pestilor "pasnici".

Scrie răspuns