prohibitie 2015

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

Re: prohibitie 2015

Mesaj de adrian99 » 19 Ian 2015, 08:45

lee lee,la pastrav este deschis incepand cu 1mai pe apele care mai tin acest peste
deci nu poti sa mergi pe Dunare,Siret,Mures etc in perioada prohibitiei generale si sa pretinzi ca dai la pastrav
:D

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 19 Ian 2015, 09:26

adrian99 scrie:lee lee,la pastrav este deschis incepand cu 1mai pe apele care mai tin acest peste
deci nu poti sa mergi pe Dunare,Siret,Mures etc in perioada prohibitiei generale si sa pretinzi ca dai la pastrav
:D
La fe cum se procedeaza pe lacurile de munte unde se da la caras :idea:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 19 Ian 2015, 09:43

lucky_51 scrie:La fe cum se procedeaza pe lacurile de munte unde se da la caras :idea:
lee lee scrie:atunci sa inteleg ca e liber la pastrav din 01.mai pe cand la celelalte specii e interzis pana in 09 iunie?
asta inseamna ca toti vor spune ca dau la pastrav,nu?
De fapt prohibitia e dupa constiinta fiecaruia. Teoretic intre 1 mai si 9 iunie se pescuieste pe ape salmonidice (asazise de munte) NUMAI la momeli artificiale , iar dupa 9 iunie in acele ape salmonidice unde coabiteaza si alte specii , cu momeli naturale si cu eliberarea exemplarelor salmonidice prinse din greseala. Sigur ca o sa ma contrazica unii din voi si o sa-mi spuna ca in ape de munte nu se pescuieste cu momeli naturale. dar revin la ceea ce am inceput: CONSTIINTA

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 20 Ian 2015, 10:39

danone scrie:
lucky_51 scrie:La fe cum se procedeaza pe lacurile de munte unde se da la caras :idea:
lee lee scrie:atunci sa inteleg ca e liber la pastrav din 01.mai pe cand la celelalte specii e interzis pana in 09 iunie?
asta inseamna ca toti vor spune ca dau la pastrav,nu?
De fapt prohibitia e dupa constiinta fiecaruia. Teoretic intre 1 mai si 9 iunie se pescuieste pe ape salmonidice (asazise de munte) NUMAI la momeli artificiale , iar dupa 9 iunie in acele ape salmonidice unde coabiteaza si alte specii , cu momeli naturale si cu eliberarea exemplarelor salmonidice prinse din greseala. Sigur ca o sa ma contrazica unii din voi si o sa-mi spuna ca in ape de munte nu se pescuieste cu momeli naturale. dar revin la ceea ce am inceput: CONSTIINTA
Mai degraba indolenta din partea acelora care din dorinta de a acapara cat mai mult au dat si dau permise la preturi modice cui au vrut si cui n-au vrut. Rezultatul se vede dar il punem pe seama constiintei. :shock:

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 20 Ian 2015, 19:44

In judetul Hunedoara a inceput sa apara obiceiul de a pescui la stiuca cu pestisor pa riuri pina in virful muntilor si nu am ce sa le fac deoarece nu pot demonstra ca in acele ape nu exista stiuca. :headbash: :lol1: :wallbash:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 21 Ian 2015, 08:21

de unde reiese ca este liber la pastrav intre 11 aprilie – 09 iunie ???? ..art 1 spune de prohibitie generala in toate habitatele piscicole naturale.
si anul trecut tot asa se zicea si ANPA a confirmat ca nu se pescuieste nici la pastravior pana in iunie.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 21 Ian 2015, 08:53

rcorbu scrie:de unde reiese ca este liber la pastrav intre 11 aprilie – 09 iunie ???? ..art 1 spune de prohibitie generala in toate habitatele piscicole naturale.
De aici reiese:
- Art. 1 -(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de
45 de zile, în perioada 11 aprilie - 25 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

Exceptie: Art. 5-(1) Se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează: d) păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, începând cu data intrării în
vigoare a prezentului ordin până la data de 30 aprilie inclusiv şi din 15 septembrie până pe 31
decembrie;

Deci dupa 30 aprilie este permis pescuitul la pastrav!!!!!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 21 Ian 2015, 10:17

asa o fi
eu gasisem doar asta ca exceptie, exprimata clar:

(5) Prin excepţie de la prevederile art. 1, alin. (1) speciile marine de peşti altele decât cele
prevăzute la alin. (2) şi (3) din prezentul articol sunt permise la pescuit tot timpul anului, cu
folosirea uneltelor specifice autorizate;

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 21 Ian 2015, 11:05

lamurit..am sunat la ANPA si au confirmat ca prohibitia la pastrav va fi ca pana in 2013, a tinut sa-mi precizeze ca anul 2014 a fost o exceptie.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Ian 2015, 13:49

No bun, mergem pe Mures dupa ...pastrav.. :D O sa cumpar personal cateva bucati vii de la Metro si ii eliberez in Mures, filmez si gata..sa imi zica careva ca nu sant pastravi in Mures..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns