lucky_51 scrie: Oare pestii care traiesc in habitate artificial create (baraje,iazuri,balti), nu ar trebui sa beneficieze de acelasi tratament
........................................
Reiau adaugand faptul ca stim bine ce se intampla in timpul prohibitiei pe astfel de amenajari . Oare dreptul la reproducere nu ar trebui respectat si in mediul privat la fel ca in cel natural ?
Oare ce se intelege prin habitat piscicol natural ?
Eu zic ca un lac de baraj poate fi habitat piscicol natural sau amenajare piscicola, dupa cum fauna piscicola se dezvolta pe cale naturala ori prin populari. Acolo unde se fac populari iar populatia piscicola este controlata cantitativ si ca specii prohibitia nu-si are rostul.
Amenajarea piscicola inseamna (sau ar trebui sa insemne) loc unde se practica acvacultura ... altfel zis acel loc unde pui pestele mic, il hranesti si dupa ceva timp il recoltezi la dimensiunea optima de valorificare.
In astfel de amenajari este contraproductiv sa te bazezi pe reproducerea naturala ... poti obtine productivitati ridicate daca pestii, pe clase de dimensiuni, ii cresti in bazine separate.
Cam asta ar fi teoria ... insa ai dreptate ... orice asemnare cu realitatile din Romania ... sunt pur intimplatoare !
NB. In postul meu (la care faci referire) am subliniat faptul ca pe Prut prohibitia tine 100 de zile ... si eu pescuiesc aproape numai pe Prut.
