prohibitia 2010-proiect OM

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 25 Noi 2009, 15:31

poa sa fie prohibitie chiar 365 de zile daca nimeni nu te controleaza macar o singura data pe an :lol:

poa sa aduca lunar , sau chiar saptamanal noua lege a pescuitului daca asta exista doar pe hartie si nu e aplicata :lol:

pescuitul sportiv exista doar pe hartie , pe paginile Monitorului Oficial , dar nimeni nu baga in seama dintre cei care trebuia sa bage ... vinovat e cel care aduce acasa pesti sub dimensiune dar astea sunt pitici pe langa cei care aduc legi fara sa aplice si apoi plang ca n-au bani ... ganditiva ce bani ar putea sa faca din amenzi ...

practic toate lumea pescuieste dupa bunul lui simti , atat :lol:

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

...

Mesaj de CataZander » 25 Noi 2009, 18:52

chestia cu prohibitia impartita e aiurea anul asta unul care dadea la grebla se lauda ca pe inchis ar fi prins 43 de somni adica peste 5kg...iar la intrebarea da daca vine cineva de la filiala ce faci...tai firu si zic ca dau la stiuca.... no coment :evil:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 26 Noi 2009, 12:40

Parerea mea este ca daca cineva vrea cu adevarat ,in 90% din cazuri iti dovedeste ca nu dai la stiuca!Bine ,ma refer la faza cu artificialele care erau odata prevazute in prohibitia mare... Dar pentru asta trebuie controale serioase si facute de oameni care se mai stiu... :lol:
In alta ordine de idei ,legat de perioada stabilita (propusa deocamdata) este chiar greu sa stii de acum cum va fii iarna si vremea in primavara.Promiteam mai sus ca o sa va spun de ce este interesant pentru pescarul de spin (si nu numai!),pe Mures, finalizarea prohibitiei in data de 03.06.2010.Iata de ce:in general ,dupa aceasta data intra obletele la bataie ! Ia imaginati-va ce se intampla pe zona de Mures unde bate obletele! :lol: Tot rapitorul este acolo...Bucurie frate! Sigur ca ,in functie de temperatura apei , somnul si cleanul este foarte probabil sa nu fi depus ...Dar ce mai conteaza? :oops: Trebe sa ne scoatem banii de permis nu? :shock: :evil:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Noi 2009, 13:03

avand in vedere ca la precedenta adresa trimisa ANPA am primit raspuns, am trimis azi un nou fax care printre altele contine si urmatoarea propunere:
"completarea art.1 din proiectului de ordin privind prohibitia publicat pe site-ul ANPA, cu doua noi alineate, dupa cum urmeaza:

1.Art.1. [...]
(4)- In perioada de prohibitie enuntata la art.1 alin (1) pescuitul stiucii este permis numai cu o singura lanseta si numai cu momeli artificiale .
(5)- In perioada de prohibitie enuntata la art.5, alin (1) lit.a) este interzis pecuitul cu momeli artificiale , precum si cu pestisori nada vii . "
daca aveti si voi ceva de spus va invit sa urmati exemplul.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 26 Noi 2009, 13:09

zamfi scrie:Parerea mea este ca daca cineva vrea cu adevarat ,in 90% din cazuri iti dovedeste ca nu dai la stiuca!Bine ,ma refer la faza cu artificialele care erau odata prevazute in prohibitia mare... Dar pentru asta trebuie controale serioase si facute de oameni care se mai stiu... :lol:
Fals.

Chiar daca esti prins cu pestele in masina, e foarte greu ca organul sa probeze ca tu l'ai prins. Prin urmare mai trebuie martori si/sau filmare.

Cheers

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 26 Noi 2009, 15:25

O fi ca prea zici cu foc :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 26 Noi 2009, 19:11

lucky_51 scrie:
Ioan S. scrie:
Zone şi perioade de prohibiţie
Art.1. (1) - Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ /sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 05 aprilie – 03 iunie inclusiv

Oare pestii care traiesc in habitate artificial create (baraje,iazuri,balti), nu ar trebui sa beneficieze de acelasi tratament ?
Reiau adaugand faptul ca stim bine ce se intampla in timpul prohibitiei pe astfel de amenajari . Oare dreptul la reproducere nu ar trebui respectat si in mediul privat la fel ca in cel natural ?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Noi 2009, 19:50

lucky_51 scrie: Oare pestii care traiesc in habitate artificial create (baraje,iazuri,balti), nu ar trebui sa beneficieze de acelasi tratament
........................................
Reiau adaugand faptul ca stim bine ce se intampla in timpul prohibitiei pe astfel de amenajari . Oare dreptul la reproducere nu ar trebui respectat si in mediul privat la fel ca in cel natural ?
Oare ce se intelege prin habitat piscicol natural ?
Eu zic ca un lac de baraj poate fi habitat piscicol natural sau amenajare piscicola, dupa cum fauna piscicola se dezvolta pe cale naturala ori prin populari. Acolo unde se fac populari iar populatia piscicola este controlata cantitativ si ca specii prohibitia nu-si are rostul.

Amenajarea piscicola inseamna (sau ar trebui sa insemne) loc unde se practica acvacultura ... altfel zis acel loc unde pui pestele mic, il hranesti si dupa ceva timp il recoltezi la dimensiunea optima de valorificare.
In astfel de amenajari este contraproductiv sa te bazezi pe reproducerea naturala ... poti obtine productivitati ridicate daca pestii, pe clase de dimensiuni, ii cresti in bazine separate.

Cam asta ar fi teoria ... insa ai dreptate ... orice asemnare cu realitatile din Romania ... sunt pur intimplatoare ! :twisted:

NB. In postul meu (la care faci referire) am subliniat faptul ca pe Prut prohibitia tine 100 de zile ... si eu pescuiesc aproape numai pe Prut. :oops:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 27 Noi 2009, 08:14

[quote="Ioan S."

NB. In postul meu (la care faci referire) am subliniat faptul ca pe Prut prohibitia tine 100 de zile ... si eu pescuiesc aproape numai pe Prut. :oops:[/quote]

Atunci ce sa mai vorbim de prohibitia pe apele de munte la care se mai adauga si faptul ca pe unele din ele nu se poate pescui numai in anumite zile.

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 26 Feb 2010, 15:37

Si anu asta am muscat-o cu Prutul...100 de zile...astia-s nebuni, dar sa zicem bogdaproste ca nu vor 365 de zile...deci, pentru domnii legiuitori si nevestele, mamele, fiicele si chiar bunicile lor, multa, multa, multa.....sanatate, din partea mea si a prietenilor mei cu sanatate mai mare ca a mea.

Scrie răspuns