Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
APSHD
- veteran

Eu cind vreau sa merg la pescuit mai intii merg la o vecina sa-mi dea din bobi si sa-mi spuna daca voi avea noroc a doua zii.
Scuze am uitat sa specific ca vecina este una din acelea care poarta fuste colorate lungi
Incercati si voi poate , cine stie

-
taicanoe
- veteran

-
ups ... nu deconspira chestia cu vecina. Si io merg la vecina si pun mana ... poate asa am noroc la peste
ps
vecina mea nu poarta fuste deloc ... si nici altceva

S'altare și bunăstare !
-
adiwolf
- veteran

nu poti trimite vecina aia in cantonament la mine vro cateva luni??

-
Ioan S.
- veteran

Noroc ar fi sa nu dai de ... peste ! Daca dai de peste ... asta te taxeaza de "permis" ... si iti scada presiunea !
Uite ca s-ar putea sa aiba dreptate cei care asociaza scaderea presiunii cu lipsa de activitate a "bambinei" !

-
Ioan S.
- veteran

APSHD scrie:Eu cind vreau sa merg la pescuit mai intii merg la o vecina sa-mi dea din bobi si sa-mi spuna daca voi avea noroc a doua zii.
De ce nu spui adevarul pina la capat?!?
Chiar crezi ca noi nu stim ca - indiferent ce-ti spune vecina - a doua zi mergi pe balta sa verifici ?!?
PS: Cam la fel e si cu presiunea atmosferica - indiferent ce-ti spune barometru - a doua zi trebuie sa mergi pe balta (cel putin sa verifici) !?!

-
Ioan S.
- veteran

La mine chestia cu presiunea atmosferica e valabila cind ma intorc de la pescuit si doar cind nu am prins peste.

E mai usor de dat vina pe factorii externi ... decit pe propria-mi nepricepere !

-
rolandpopcev
- junior

Ioan S. scrie:La mine chestia cu presiunea atmosferica e valabila cind ma intorc de la pescuit si doar cind nu am prins peste.

E mai usor de dat vina pe factorii externi ... decit pe propria-mi nepricepere !

Dar chiar asa,zeci de ani sa fiu nepriceput? Mai mare de 2kg n-am prins niciodata! Scule am,momeli iau,inseamna k am ghinion! Si ce e mai trist e faptul ca nu mai e peste ca pe vremuri din cauza BRACONIERILOR si a POLUARII!!!

-
Ioan S.
- veteran

SENIOR scrie:Dar chiar asa,zeci de ani sa fiu nepriceput? Mai mare de 2kg n-am prins niciodata! Scule am,momeli iau,inseamna k am ghinion! Si ce e mai trist e faptul ca nu mai e peste ca pe vremuri din cauza BRACONIERILOR si a POLUARII!!!

A fost o vreme (acum mai bine de 10 ani) cind mi-am facut barometru, urmaream solunarul, fazele lunii, ieseam seara in gara sa intreb pescarii cum e Prutul (daca scade sau creste) etc.. Asta nu inseamna ca prindeam mai bine sau mai mult decit acum.

De multe ori cind "era bine de pescuit" nu aveam timp ... si invers.
Asa ca am renuntat si - pentru ca timpul liber e prea putin - ies la pescuit atunci cind timpul imi permite.
Se intimpla - bineinteles

- sa fie si "nule" (minim 50% din iesiri sunt nule

) !
Cind spun nepricepere ma refer strict la mine (e un fel de a face "haz de necaz"

) !
-
taicanoe
- veteran

-
S'altare și bunăstare !
-
Chief
- veteran

-
SENIOR scrie:Unii pescari batrani au facut niste observatii de-a lungul timpului: cand scade presiunea-care mananca mai bine:ciprinidele domestice sau rapitorii? Cand creste presiunea-la fel,care mananca mai bine: domesticii sau rapitorii? Ce D-zeu nu lamuriti odata problema solunarului: are sau n-are importanta faza lunii in hranirea pestilor?

:?:Totodata zic tot unii pescari ca rapitorul mananca mai bine NOAPTEA! E-adevarat?Multumiri anticipate.Mentionez ca in functie de raspunsurile voastre voi merge sambata sau nu la rapitor...

Senior, mai in gluma sau mai in serios citeste Odiseea sa afli despre starea retelei...