Prea multa teorie!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Iun 2006, 01:47

In Romania nu prea gasesti Bombette,bombarda=sbirulino,dar se poate pescui si cu o pluta wagller mai mare ,supra lestata,dar e mai usor sa folosesti sistemul cu plumbi suplimentari pe fir ca salaul in majoritatea cazurilor tot pe fundul apei,sau putin deasupra lui il prinzi.

Am incercat sa fac rost din Romania de niste bombette in jur de 30g. (plutitoare sau suspending,deoarece de multe ori white bass -ul e departe de mal ,la peste 50m. si e la suprafata sau intre ape si cu plumb adaugat ,desi pescuiesc cu batul de 6m. ,tinand batul aproape la verticala la jig nu pot mentine jig-ul la nivelul la care e pestele decat mulinand f. repede si atunci am atacuri mai putine),dar nu am gasit si explicatia a fost ca nu se cauta,iar cei din Italia m-au dus cu vorba.

Jean Scurtu

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Iun 2006, 09:32

Jean Scurtu scrie:In Romania nu prea gasesti Bombette,bombarda=sbirulino, Jean Scurtu
Acum se gasesc la Energofish. Am vazut ca au diverse gramaje, floating si sinking. N-am retinut exact ce gramaje, fiindca nu eram interesat, doar am remarcat ca au. Intr-adevar, nu se prea vand, pescarii nefiind invatati cu ele.

pityu
veteran
veteran

Prea multa teorie

Mesaj de pityu » 03 Iun 2006, 21:49

Ai dreptate Mihai V. Energofishul are sigur. Am colaborat si cu ei o perioada scurta de timp. Firma-mama este in Ungaria, la Budapesta, iar eu am citit pentru prima data despre Sbirolino in revistele unguresti de specialitate (nu vreau sa le fac publicitate gratuita). Intr-adevar lumea nu cumpara ca nu stie "cu ce se mananca", dar va spun eu ,ca Sbirolino reprezinta viitorul in pescuitul sportiv. ... Mai vorbim !

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 04 Iun 2006, 09:05

todi a scris:
off topic @nea jean

duminica trecuta un vecin de'al meu a prins la japca pe jiu, in aval de barajul isalnita, un.. ghici ce un PADDLEFISH, dupa ochiometrul meu la vreo 4 kg. socat, l'am pus sa'i faca poze, am luat'o pe firul evenimentelor si am constatat ca provenea din fosta ferma piscicola dunareni. acum sunt curios: daca era unul, n'or mai fi si altii ? e posibil sa reziste in jiu? sau coboara spre dunare?
cred că s-a adaptat, doar a avut ceva de înotat până la Işalniţa, nu? :) ÃŽn plus, Polyodon nici nu e atât de pretenţios cu hrana, după câte ştiu, e planctonofag. Am zis bine!? :oops:
pityu,
care e numărul în care scrii despre bombette?
Mulţumesc!

pityu
veteran
veteran

Prea multa teorie

Mesaj de pityu » 04 Iun 2006, 23:35

PENTRU BIBI !
Articolul meu - "Sbirolino" este la pagina 5 a numarului 44/2000 (rev. PM.) Ulterior a mai aparut un articol numit "BOMBETA" semnat de Dr. Sbirulino (un pseudonim al unui alt colaborator pe care nici eu nu-l cunosc).
Sper sa gasesti in cele doua articole informatiile pe care le doresti!
Cu prietenie !

Scrie răspuns