Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
doc
- utilizator constant

Cati scrie:Nu cred ca faptul de a aduce citiva pesti acasa prinsi cu sportivitate duce la dezastru in ceeia ce ne priveste ! daca ai nevasta gravida si te trimite la balta sa-i aduci citiva baboi ca asa vrea ea , proaspat prins din balta ei preferata , nu din "super M"...???
personal , eu nu maninc peste de apa dulce decit ocazional , in schimb i-mi plac pestii congelati , facuti la gratar si...cu lubrifiantul de rigoare linga ei (

) ...asta nu inseamna ca nu aduc peste acasa , nu pentru a-mi hranii familia ( in privinta asta nu se bazeaza pe mine ca...ar murii de foame ) , asa ...din "orgoliu pescaresc" ,sa zicem ! Am adus ...aduc ...si asa am sa procedez in continuare ..! ce-i de eliberat , eliberez , ce nu , in juvac si acasa cu el !!!
A nu se intelege ca merg la pescuit pentru a prinde neaparat peste , merg sa pescuiesc dar consider ca e mult mai placut cind...mai si prinzi vreo citiva acolo ...

nimeni nu zice sa nu duci pesti acasa,chestia ii sa duci cantitati si dimensiuni decente!

ce bucurie ai sa duci acasa 30 de clenuti ca palma?sau 15 stiuci de un kil?
-
mishu fishu
- junior

Apropos , de poze care nu au ce cauta in galerie , o sa-mi spuna autorul pozelor cu somnul de 60 de kg ca l-a prins la lanseta ?!!!! In cazul cand firul este de 0,7 nu cumva este pripon ? Daca imi spune cineva ca asta este pescuit sportiv.....sa faca bine sa aduca si argumente !
-
Irod
- veteran

de acord cu doc
SHI EU DUC PESTI ACASA SA NU CREDETZI CA NU!
Dar nici o data peste limita legala , cum sunt multe poze in galerie......
-
attilaf
- veteran

Eu am vazut, la Dunare, somn de vreo 10-12 kg prins la bobita de mamaliga, in timp ce se pescuia dupa caras. Mentionez ca respectivul avea 0.20 pe instalatie si totusi a reusit sa scoata somnul afara. Nu vad de nu ar putea si unul cu fir de 0.5 -0.7 care chiar cauta somnul sa il scoata afara. Exista si cazuri in care poate unele poze nu reflecta chiar realitatea ... dar sa nu picam intr-o extrema.
PS. Si eu mai retin peste, pentru ca mie chiar imi place pestele, dar niciodata nu am retinut subdimensionati (decat daca nu am putut sa ii salvez) sau peste cantitatea legala (nici macar cand merg la dunare). Nu pescarii amatori, care iau acasa 1-2-3 kg (daca prind atatea) sunt marea problema, ci braconierii si pescuitul industrial...
-
Zamfi
- veteran

PS. Si eu mai retin peste, pentru ca mie chiar imi place pestele, dar niciodata nu am retinut subdimensionati (decat daca nu am putut sa ii salvez) sau peste cantitatea legala (nici macar cand merg la dunare). Nu pescarii amatori, care iau acasa 1-2-3 kg (daca prind atatea) sunt marea problema, ci braconierii si pescuitul industrial...
...La ce riscuri te expui!!!!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
pikeman
- veteran

-
io zic ca fiecare face ce vrea, si eu retin peste, mai manc, ma mai roaga un pretin, am dat drumu la ce tre sa mai creasca cei atat haz si necaz , daca se respecta legea io zic ca e totul frumos 5kile bine dimensionate si toata lumea ii fericita , si din cate am vazut eu cei de la spin is cu mult mai sportivi decat restul populatiilor, as mai adauga cativa pescari profesionisti de crap aici si bineinteles pe baietii de la fly

-
adrianc
- utilizator constant

-
in afara de cazurile in care exista o alergie la carnea de peste (da doamne cat mai multi de-astia

), cred ca tuturor ne rade mustata la o stiuca prajita sau mai stiu eu ce alte specialitati. pt asta ajunge o stiuca-doua, pe cand ce am vazut eu la mila23 ina ugust semana mai mult a macel

. pescari la 40 de ani, nu rupti in *** de sa zici ca pescuitul le asigura existenta..venisera la spin cu o legatura de saci de plastic pt carat stiuci.
personal am retinut 2 cumetre (5,5 kile in total) iar pe celelalte (am nimerit cateva zile in care innebunise marla, cred ca sarea si la polonicul de ciorba

) sper sa le gasesc peste vreo cativa ani tot pe-acolo. Pe langa mine, pescari cu ceafa groasa si chelie nu am vazut sa ierte ceva...totul era trantit in barca. sa fie unii useri de pe-aici printre "pescarii" pe care i-am intalnit atunci?

-
johnnybravo
- Moderator

-
pescuitul cu boata nu va crea probleme inmultirii pestelui niciodata indiferent de marimea pestilor retinuti, ba mai degraba cu cat sunt mai mici cu atat mai bine daca ne gandim ca un reproducator mare ar putea avea sute de mii de urmasi...adevarata problema este poluarea si braconajul greu (plase, curent, japca, etc) dar sunt nspe discutii deja pe tema asta si nu intentionez sa le redeschid.
eu as cumpara peste, dar niciunde nu gasesc peste prins de mine

altul nu mananc pentru ca nu e bun! iar tot la capitolul orgoliu nu suport cand aud ca ai mei cumpara peste, ma jignesc cu asta...

-
tudor
- Moderator

-
Cred ca sunt singurul de pe aici care nu pastreaza niciodata vreun peste. Dau drumul la 100% din pestii prinsi. In plus nu-mi surade mustata in fata unei stiuci prajite. Ultima pe care am sacrificat-o a fost in 1988, nu mi-a placut de loc.
De fapt nu-mi place sa mananc peste.
Eu am facut exact invers decat a spus Johnnybravo. Cand familia sau prietenii mi-au cerut peste m-am dus si le-am cumparat de la magazin. Asa s-au simtit vexati (de, ei nu au bani sa-si cumpere ?

) si m-au lasat in pace.
Nu voi face insa morala unora sau altora deoarece vad bine ca sunt minoritar pe aici. Pe site-ul meu insa am facut o regula clara. Nu public decat poze cu pesti vii, tinuti in mana (insa nu de ochi), pe malul apei. Pe restul ii trimit la macelarul.com .

-
musKloiu
- veteran

Recomand ca de maine cine agata sportiv un peste sa prelungeasca cat mai mult drilul pentru placerea personala si cand considera ca pestele este "ca si prins" sa taie repede firul ca sa nu aiba discutii ulterioare de felul celor de mai sus.
Recomand de asemenea : fara poze ca ies mari discutii....si mai ales fara chelie

.....fara barca si 4x4...
PS:fiecare pescar opreste sau nu opreste ce cat si ce vrea el, in cunostinta sau necunostinta de cauza....putem sa ne manifestam indignarea dar nu ne putem transforma in justitiari....asta este treaba statului(sau ar trebui sa fie)....altfel ajungem sa ne dam unl altuia in cap iar statul ne va baga la puscarie pentru agresiune......think about this.
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....