poveste cu somni

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Feb 2011, 12:17

Acest tip de lanseta.
Am o Daiwa si o Sert, marca nu are mare importanta. Apar modele noi in fiecare an.
Firul este textil de 100lbs. E important sa fie destul de gros. Cum tin firul in mana, un fir gros taie mai greu decat unul subtire. Deci nu e gros ca nu as putea scoate somnul.

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 14 Feb 2011, 14:47

daca dai cu momeala naturala intepi cum simti muscatura sa il lasi putin sa o apuce mai bine si apoi contrezi

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Feb 2011, 14:56

Intepi cum simti ca musca. Daca e mare te cam tai la degete. Insa ce mai conteaza ?
Pentru cei cu manutele mai fragile : taiati degetele unei manusi de spalat vasele si imbracati degetele care tin firul. Asa nu va mai taiati in momentul trasaturii. Personal am pierdut si degetele de manusa iar manusile pe care le puneam ca sa scot somnul de gura au zburat din barca cand am mers tare. De atunci am rani pe maini toata vara insa nu-i o catastrofa.

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 15 Feb 2011, 00:37

iti multumesc Tudor pentru sfaturi,mi-ar placea si mie niste rani la maini de la un somn mare :D

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 15 Feb 2011, 23:25

tudor scrie:Intepi cum simti ca musca. Daca e mare te cam tai la degete. Insa ce mai conteaza ?
Pentru cei cu manutele mai fragile : taiati degetele unei manusi de spalat vasele si imbracati degetele care tin firul. Asa nu va mai taiati in momentul trasaturii. Personal am pierdut si degetele de manusa iar manusile pe care le puneam ca sa scot somnul de gura au zburat din barca cand am mers tare. De atunci am rani pe maini toata vara insa nu-i o catastrofa.

Tudor daca vopsesti plumbii in loc sa-i dai prin tot felul de prafuri scumpe crezi ca s-ar mai speria?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Feb 2011, 23:47

Trebuie sa fie izolati. Cred ca vopseaua ajunge. Am si eu unii vopsiti si prind bine cu ei. Problema e ca vopseaua cade destul de repede.

shirkan
veteran
veteran

Mesaj de shirkan » 15 Feb 2011, 23:54

incercati vopsea chlor-cauciuc e foarte rezistenta, eu spun ca ar izola foarte bine plumbul plus a rezista si la shocuri :wink:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 15 Feb 2011, 23:56

iai, ma prinsa acu un somn, ma izolez cu patura sa nu ma traga electrolitii la shale peste noapte :lol: :lol: :lol:

hai vara hai, uf, la ora asta abia incepea pescuitu :cry:

Scrie răspuns