Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ranga
- veteran

bogdan_mihu scrie:nu stiu daca la noi se gasesc plumbi plastifcati sau pudra de plastificat dar am sa caut
Cu siguranta se gasesc. Ii folosesc craparii . Sunt anumite balti unde numai cu asa ceva ai voie sa pescuiesti , pentru ca se considera plumb ecologic.
Sunt si prafuri dar au niste preturi de te ia inima...(exceptie facand cele chinezesti).
-
bogdan_mihu
- senior

mersi baieti de sfaturi,abia astept sa vina vara sa incerc si stilu asta de pescuit la somn,am fost si eu o singura data anul trecut am prins si eu cat de cat miscarea cloncului dar de prins nu am prins nimic dar sper ca anul asta sa am ceva rezultate,fire intinse
-
tudor
- Moderator

-
10-15 cm ajung intre plumb si carlig.
Ca si momeala pun ceea ce-mi este mai usor de procurat. Daca am mate de pui dau cu ele, pot fi si pestisori, insa calamarul il gasesc congelat peste tot iar gulp alive am tot timpul.
-
adrian frunza
- veteran

tudor,plumbul nu poate contine electricitate, dar e foarte activ electrochimic si mai mult ca sigur plumbul folosit de pescari contine impuritati .odata introdus in apa face pila electrica si somnul poate detecta diferente de potential electric de o milionime de volt .cred ca daca scufundam plumbul in ceara topita e ok.
plumbul plastifiat si skirt, cred ca tin de recuzita .
ideea e ca la dunare unde se dadea la clonc nimanui nu-i pasa de chestia asta .
walleye
-
tudor
- Moderator

-
adrian frunza scrie:tudor,plumbul nu poate contine electricitate, dar e foarte activ electrochimic si mai mult ca sigur plumbul folosit de pescari contine impuritati .odata introdus in apa face pila electrica si somnul poate detecta diferente de potential electric de o milionime de volt .cred ca daca scufundam plumbul in ceara topita e ok.
plumbul plastifiat si skirt, cred ca tin de recuzita .
ideea e ca la dunare unde se dadea la clonc nimanui nu-i pasa de chestia asta .
Probabil ca ai dreptate. Cert este ca somnul daca pune mustata pe plumb este departe in secunda urmatoare. Lucrul nu se mai produce daca plumbul este izolat.
Cei care dau pe Dunare nu au filmat inca comportamentul somnului in jurul momelii.

-
shirkan
- veteran

-
pai atunci si pescuitul cu jiguri are acelasi efect asupra somnului, cum ar trebui sa plastifiem jigul?
-
tudor
- Moderator

-
Jig-ul nu sta intre ape fara sa miste o parte din timp.
Aici vorbeam despre pescuitul sub barca la clonc. Hai sa nu amestecam toate stilurile.
-
ovidiu
- veteran

-
shirkan scrie:pai atunci si pescuitul cu jiguri are acelasi efect asupra somnului, cum ar trebui sa plastifiem jigul?
Si pe jiguri, mai ales pe cele mari, peste 40g spre exemplu..cu mentiunea ca am prins si avut atacuri de somn si in 70-80g... cand iti da un tac... iti dezintegreaza structura moleculara a carbonului din laseta... adica e un adevarat CIOCAN, eu am pus-o mereu pe sema sperieturii... cei mari aproape instantaneu au demarat in viteza...
Cred ca este ceva adevar cu deranjul plumbului... totusi rateorile in atac sunt rare..foarte rare
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
shirkan
- veteran

-
tudor scrie:Jig-ul nu sta intre ape fara sa miste o parte din timp.
Aici vorbeam despre pescuitul sub barca la clonc. Hai sa nu amestecam toate stilurile.
Sa nu se intzeleaga gresit, mie mi-i s-a parut foarte interesanta treaba cu plumbul activ electrochimic si mi-am pus intrebarea daca pescuitul la jiguri ar afecta somnul ... se stie ca pielea somnului functioneaza ca o limba, plina de stimuli foarte sensibili si receptivi si intr-adevar contactul cu plumbul i-ar putea provoca somnului unele reactii de retinere, cum spune si Ovidiu ca in momentul tzackului, pleaca foarte agresiv intzepandu-se instantaneu si deci neavand sansa sa scape
-
bogdan_mihu
- senior

ce echipament folositi in pescuitul somnului la clonc;o lanseta cu putere 200-300 gr si un textil de 50 lb sunt suficiente pt a putea scoate un somn de 40-50 kg in conditiile in care sunt praguri abrupte si butuci pe fund,am vazut in comert si in diferite filmulete niste lansete cu putere 500-1000 adevarati pari