Pesti pentru acasa
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
- Mesaje: 825
- Membru din: 03 Aug 2005, 09:30
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Pesti pentru acasa
Rasfoiam zilele astea cartea "The Complete Book of Sportfishing" de Goran Cederberg si la un moment dat spune asa (citez din memorie)
Daca nu intentionezi sa eliberezi pestii prinsi, este recomandat sa-i omori imediat din doua motive: o data sa nu se chinuie pana mor zbatandu-se etc, iar pe de alta parte pestii tinuti in juvelnic dezvolta foarte mult acid lactic incercand sa se elibereze (se zbat, stress etc) - lucru care face ca carnea sa nu mai fie asa de gustoasa.
Evident ca descria si tehnici de omorat pestele si de drenat sangele.
Cum comentati? Practica careva dintre voi asa ceva?
Daca nu intentionezi sa eliberezi pestii prinsi, este recomandat sa-i omori imediat din doua motive: o data sa nu se chinuie pana mor zbatandu-se etc, iar pe de alta parte pestii tinuti in juvelnic dezvolta foarte mult acid lactic incercand sa se elibereze (se zbat, stress etc) - lucru care face ca carnea sa nu mai fie asa de gustoasa.
Evident ca descria si tehnici de omorat pestele si de drenat sangele.
Cum comentati? Practica careva dintre voi asa ceva?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
faza cu acidu lactic e adevarata , si din acelasi motiv nu se recomanda tinerea unui peste afara din apa mai mult de 60 de secunde daca vrei sa-l eliberezi
din cauza stresului dezvolta acid lactic care e toxic si pentru el si degeaba il eliberezi apoi pentru ca in final tot moare.
din cauza stresului dezvolta acid lactic care e toxic si pentru el si degeaba il eliberezi apoi pentru ca in final tot moare.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Eu combin acidul lactic cu o baza lactica si obtin sare lactica si apa!!!
Acu serios!! pestii ii tin de obicei in juvelnic mare cu multe inele si stau vii si cuminti. In plus daca ii gatesti la cateva ore dupa ce au murit nu mai sunt la fel de buni(eu prefer sa mai dea cu maxim o ora inainte de a ajunge in tigaie).
Daca as avea o lada frigorifica plina cu gheata, ar fi o varianta optima sa ii omor! Dar sa le rup capul si sa ii tin in caldura cateva ore nu imi prea surade ideea!

Acu serios!! pestii ii tin de obicei in juvelnic mare cu multe inele si stau vii si cuminti. In plus daca ii gatesti la cateva ore dupa ce au murit nu mai sunt la fel de buni(eu prefer sa mai dea cu maxim o ora inainte de a ajunge in tigaie).
Daca as avea o lada frigorifica plina cu gheata, ar fi o varianta optima sa ii omor! Dar sa le rup capul si sa ii tin in caldura cateva ore nu imi prea surade ideea!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
- Danoc
- utilizator constant
- Mesaje: 293
- Membru din: 04 Sep 2004, 23:38
- Localitate: cluj-napoca
- Contact:
O f ceva cu acidul ala lactic, nu contest...dar si eu ii tin vii pana la sfarsitul partidei de pescuit. La eliberare n-am probleme sa moara vreunul. La fel s-a intamplat si la concursurile organizate pe aici cu manse de 3-4 ore, cand pestii au fost tinuti in juvelnice de panza, neavand prea mult spatiu de miscare. La final toti pestii au fost eliberati fara pb. Apoi, ce sa mai spunem de crap.... cand se prinde cate o captura serioasa si i se fac nenumarat epoze pe mal...tot trec cateva minute bune....si tot nici o pb la eliberare. Consider ca exista mari diferente intre diferite specii, dimensiuni si modul de manevrare a pestelui.