daca nu alte locuri cu apa de munte....

:roll
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am încercat o documentare pentru dvs.PescarulDeClean scrie:Imi puteti spune daca se gaseste pastrav lostrita lipan sau clean pe valea bistrei in jud mures(pescarii cu experienta din judetulmures )?
Mongolia asta pe unde-i prin Mures?zavera scrie:Am încercat o documentare pentru dvs.PescarulDeClean scrie:Imi puteti spune daca se gaseste pastrav lostrita lipan sau clean pe valea bistrei in jud mures(pescarii cu experienta din judetulmures )?
Se pare că în judeţul Mureş nu veţi găsi peşti din speciile căutate din Mureş. Nici în restul ţării nu găsiţi prea uşor. Lostriţa aproape că nu mai există, lipanul este destul de rar... La păstrăv şi clean puteţi avea anumite satisfacţii (mai ales la clean).
Trebuie însă să vă deplasaţi mai mult.
Dacă aveţi posibilitatea de deplasări ceva mai lungi (de fapt, foarte lungi !), încercaţi în Mongolia. Exemplarele uriaşe de lostriţă şi păstrăv-nanok sunt ceva banal, lipani de peste 2 kg prinzi cu sutele, iar dacă eşti perseverent, prinzi taimen (somonul asiatic).
Dezavantajul este că-i cam departe, dar sunt şi avantaje: nu te întreabă nimeni de permis ANPA, nu sunt nici asociaţii, nici federaţii care să-ţi ia banii!![]()
![]()
Eu sper ca pe mures sa mai fie lostrita si sper ca tu sa n-o gasesti... multumeste-te cu cleanul!PescarulDeClean scrie:ms miki ....(exact la Bistra muresului m-am referit)eo stau chiar in deda si am incercat sa ma documentez despre zonele mai apropiate.....msms
pescuiesc demult pe mures si lostrita nu este(nici urma de ea)am auzit ca a fost acum multi ani(peste 20 de ani)lostrita pe mures
adeca tu stai in deda si cauti pe internet informatii despre niste specii pe o apa care este chiar langa tine , desi tu pescuiesti demult pe mures.PescarulDeClean scrie:(exact la Bistra muresului m-am referit)eo stau chiar in deda si am incercat sa ma documentez despre zonele mai apropiate.....msms
pescuiesc demult pe mures si lostrita nu este(nici urma de ea)am auzit ca a fost acum multi ani(peste 20 de ani)lostrita pe mures