Pescuitul in ape de munte

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

PescarulDeClean
utilizator nou
utilizator nou

Pescuitul in ape de munte

Mesaj de PescarulDeClean » 08 Dec 2012, 23:38

Imi puteti spune daca se gaseste pastrav lostrita lipan sau clean pe valea bistrei in jud mures(pescarii cu experienta din judetulmures )?
daca nu alte locuri cu apa de munte....:)
:roll

audumbre
senior
senior

Re: Pescuitul in ape de munte

Mesaj de audumbre » 08 Dec 2012, 23:50

de unde'i aduci doamne...? :roll:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 09 Dec 2012, 07:59

PescarulDeClean scrie:Imi puteti spune daca se gaseste pastrav lostrita lipan sau clean pe valea bistrei in jud mures(pescarii cu experienta din judetulmures )?
Am încercat o documentare pentru dvs.
Se pare că în judeţul Mureş nu veţi găsi peşti din speciile căutate din Mureş. Nici în restul ţării nu găsiţi prea uşor. Lostriţa aproape că nu mai există, lipanul este destul de rar... La păstrăv şi clean puteţi avea anumite satisfacţii (mai ales la clean).
Trebuie însă să vă deplasaţi mai mult.

Dacă aveţi posibilitatea de deplasări ceva mai lungi (de fapt, foarte lungi !), încercaţi în Mongolia. Exemplarele uriaşe de lostriţă şi păstrăv-nanok sunt ceva banal, lipani de peste 2 kg prinzi cu sutele, iar dacă eşti perseverent, prinzi taimen (somonul asiatic).

Dezavantajul este că-i cam departe, dar sunt şi avantaje: nu te întreabă nimeni de permis ANPA, nu sunt nici asociaţii, nici federaţii care să-ţi ia banii! :lol: :lol: :lol:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 09 Dec 2012, 10:09

zavera scrie:
PescarulDeClean scrie:Imi puteti spune daca se gaseste pastrav lostrita lipan sau clean pe valea bistrei in jud mures(pescarii cu experienta din judetulmures )?
Am încercat o documentare pentru dvs.
Se pare că în judeţul Mureş nu veţi găsi peşti din speciile căutate din Mureş. Nici în restul ţării nu găsiţi prea uşor. Lostriţa aproape că nu mai există, lipanul este destul de rar... La păstrăv şi clean puteţi avea anumite satisfacţii (mai ales la clean).
Trebuie însă să vă deplasaţi mai mult.

Dacă aveţi posibilitatea de deplasări ceva mai lungi (de fapt, foarte lungi !), încercaţi în Mongolia. Exemplarele uriaşe de lostriţă şi păstrăv-nanok sunt ceva banal, lipani de peste 2 kg prinzi cu sutele, iar dacă eşti perseverent, prinzi taimen (somonul asiatic).

Dezavantajul este că-i cam departe, dar sunt şi avantaje: nu te întreabă nimeni de permis ANPA, nu sunt nici asociaţii, nici federaţii care să-ţi ia banii! :lol: :lol: :lol:
Mongolia asta pe unde-i prin Mures?

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 09 Dec 2012, 10:16

Cand sa intri in mures, prima la Dreapta :lol:

Eniuei...acolo sau la mama Rusia....da real madafaca 8)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Dec 2012, 10:42

Cred ca omu'se refera la Bistra Muresului, prima apa pe stanga dupa localitatea Deda, in sensul de mers in amonte al Muresului
Nu stiu sigur daca acolo mai e judetul Mures sau nu, dar alta Bistra pe Mures nu cunosc ...
deci, pe Bistra Muresului aia de care zic eu, acum vreo 5-6 ani mai erau niste urme de lipanei, deasemenea si niste urme vagi de pastrav si tot urme si de clean... Acum s-ar putea sa fie niste lucrari hidroenergetice pe acolo, dar nu stiu sigur !
Despre lostrita nu stiu de ce te intereseaza, avand in vedere ca este interzisa la pescuit !
Oricum, nu este lostrita, cica ar fi fost odata o icra, dar a crescut mare si s-a dus sa-si faca un rost in viata pe Mures, ... si de atunci nu s-a mai intors pe acolo, semn ca pe Mures, ori a dat de bine, ...ori a dat de rau ! :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

PescarulDeClean
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de PescarulDeClean » 09 Dec 2012, 12:52

ms miki ....(exact la Bistra muresului m-am referit)eo stau chiar in deda si am incercat sa ma documentez despre zonele mai apropiate.....msms
pescuiesc demult pe mures si lostrita nu este(nici urma de ea)am auzit ca a fost acum multi ani(peste 20 de ani)lostrita pe mures

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 09 Dec 2012, 17:32

atentie in mongolia e lege: taimen doar c&r pt straini......
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 09 Dec 2012, 17:37

PescarulDeClean scrie:ms miki ....(exact la Bistra muresului m-am referit)eo stau chiar in deda si am incercat sa ma documentez despre zonele mai apropiate.....msms
pescuiesc demult pe mures si lostrita nu este(nici urma de ea)am auzit ca a fost acum multi ani(peste 20 de ani)lostrita pe mures
Eu sper ca pe mures sa mai fie lostrita si sper ca tu sa n-o gasesti... multumeste-te cu cleanul! :mrgreen:

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 09 Dec 2012, 17:39

PescarulDeClean scrie:(exact la Bistra muresului m-am referit)eo stau chiar in deda si am incercat sa ma documentez despre zonele mai apropiate.....msms
adeca tu stai in deda si cauti pe internet informatii despre niste specii pe o apa care este chiar langa tine , desi tu pescuiesti demult pe mures.
eo nu stiu ce sa zic...mai bine mergi si vezi singur , ca doar n-o-r veni altii sa pescuiasca pacolo si pourma sa-ti spuna tie..zic si eo.
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

Scrie răspuns