Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
MihaiV
- Moderator

zavera scrie:. Exemplarele uriaşe de lostriţă şi păstrăv-nanok
daca tin bine minte ii zice "lenok", dar poate ca denumirile difera de la judet la judet.
Altfel, am avut un concurs de musca in toamna asta de pe la Deda in sus si era si pastrav, si lipan, si clean, poate chiar si lostrita. Deci eu zic ca nu ramane decat sa ... mai pescuiesti! Pesti sunt, trebuie doar sa stii sa ii prinzi. Au fost unii care au prins 30-40 in 3 ore. Eu zic ca nu-i chiar asa jalnic...
In plus mai aveti acolo o multime de mrene si de scobari. Daca tot le dai drumul, ce mai conteaza ca au sau nu puncte rosii?
-
tavistan
- veteran

Ahamm! deci inca un concurs in care au punctat salmonidele in plina prohibitie... 30-40 in trei ore... superbe rezultate; sper ca a castigat...

-
zavera
- veteran

MihaiV scrie:zavera scrie:. Exemplarele uriaşe de lostriţă şi păstrăv-nanok
daca tin bine minte ii zice "lenok", dar poate ca denumirile difera de la judet la judet.
...sau de la trib la trib !

Probabil se vorbesc mai multe dialecte, dacă nu chiar limbi diferite !
-
pikeman
- veteran

-
-
tavistan
- veteran

pikeman, iaca am chef sa fiu chitros... si eu fac la fel ca tine; dar cand organizezi un concurs mi s-ar parea normal sa tii cont de perioadele de prohibitie la diferite specii... Daaaa, stiiiiu! s-a mai discutat... e pe Mureeeees, regim de apa colinaraaaa..... nu pica sub incidenta regimului apelor de munte... dar concurentii n-au pescuit Muresul ci pastravii si lipanii din el; si-a pus cineva problema sa nu puncteze speciile astea? Sa puncteze doar clean, scobar, mreana? uite o provocare! Dar nuuuuu! punctam pastraviori ca deshtu! si in conditiile astea stii ce se intampla? toti concurenti dau dupa pastravi! Si lipani - pescuitul lipanului este interzis prin lege, indiferent de regimul apei! dar este meteahna noastra - las' mah ca merge! program incarcat... aia, aia... toate motivele. Sa fie clar: INTR-UN REGIM NORMAL, CU UN CONTROL EFICIENT DIN PARTEA STATULUI INCLUSIV IN CE PRIVESTE RESURSA PISCICOLA TOTI CONCURENTII CARE AR FI FOST PRINSI FLENDURANDU-SI MICRONIMFE PRIN APA DUPA LIPANI AR FI FOST INFRACTORI... si de-abia dup'aia s-ar discuta eventual daca legea e buna sau nu!
-
PescarulDeClean
- utilizator nou

-
am vrut sa fiu sigur pt ca nu am mai fos peacolo de anul trecut si de atunci au mia fost inundtaiii .....
-
rcorbu
- veteran

hai ca esti haios !!! si chiar crezi ca inundatiile duc pestii la vale...