Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
pescarul~legal
- utilizator nou

Despre pescuitul in sistem catch & releases s-au spus multe,dar putini pescari il' practica.
Care sunt beneficiile unui pescuit sportiv ar trebui sa intereseze si sa dea de gandit pescarilor,indiferent de zona in care traieste.
Braconieri vor exista,deoarece traim in Romania si asta spune multe.. dar putem sa invatam a pescuii "legal" si sportiv!
Sper ca nu am "deranjat" prea mult ...

[/b]
PESCUITI,NU UCIDETI!
-
zander
- veteran

Nu ai deranjat deloc, dar nu prea inteleg ce ai vrea sa ti se raspunda?

-
pescarul~legal
- utilizator nou

Nici eu nu stiu .. sunt multi "pescari" care practica acest sport in alte scopuri decat cele ce presupune de fapt pescuitul... de cate ori ies la o partida apare stupoarea ..
In ritmul asta lacurile de acumulare si baltile "libere" vor ramane goale... poate doar populate cu broaste (nici aici nu am siguranta in braconieri

)
Cred ca vreau sa se discute mai mult pe subiectul pescuitului in sistem c & r !
PESCUITI,NU UCIDETI!
-
johnnybravo
- Moderator

-
daca retii peste inseamna ca nu esti pescar sportiv?

-
pescarul~legal
- utilizator nou

Ba' sigur ca esti,dar depinde de greutatea si marimea legala a retinerii speciei respective...sa nu mai spunem de cantitatea retinuta,de tehnica folosita..
PESCUITI,NU UCIDETI!
-
luci_t
- veteran

-
eu nu prea retin peste, dar nici nu pot spune ca pescuiesc 100% C&R. Ultima data am dus acasa 2 pesti raniti.
Am eliberat peste mare si o sa mai eliberez, chiar daca in momentul in care i-am zis unui prieten ca am prins stiuca de peste 70cm nu m-a crezut

De atunci incerc sa nu uit aparatul foto cand merg la pescuit, desi de cele mai multe ori ramane in rucsac. Pescuiesc din placere, nu pt a ma lauda pestii pe care-i prind sau pt a organiza sedinte foto cu ei
Dar sunt si cateva specii de peste pe care indiferent de marime nu le eliberez (somnul pitic si bibanul soare). Asta inseamna ca sunt braconier???
-
pescarul~legal
- utilizator nou

Braconierul este o persoana care pescuieste sau vaneaza ilegal... asta am subliniat mai sus.Faptul ca ai retinut 2 pesti raniti nu cred ca ar putea fi catalogata drept fapta penala

...
Ca retii bibanul soare (regina in Arges)... sau somnul pitic ... este o alta poveste dar..imi pare rau,tot nu te pot numi "braconier"...
Dar daca macar un sfert dintre cei ce pescuiesc ar elibera o parte din ceea ce prinde,am fi "mari"..
Sa nu mai vorbesc de "metodele de prindere" care mai de care mai "criminale" ca de ex: arici,momoaie si cate or' mai fi..
PESCUITI,NU UCIDETI!
-
luci_t
- veteran

-
pescarul~legal scrie:Sa nu mai vorbesc de "metodele de prindere" care mai de care mai "criminale" ca de ex: arici,momoaie si cate or' mai fi..
astea sunt apa de ploaie in comparatie cu dinamita(carbidu), curentul electric, plase...
-
Hell
- veteran

-
-
zander
- veteran

Eu cred ca fiecare a trecut prin toate etapele de la a baga totul la "sacosa" si pana la C&R.Si eu de pilda mai retin pesti dar toti in limita dimensiunilor legale, pescuiesc si C&R, dar cred ca etapele de la una la alta sunt cel mai greu de parcurs, pana te obisnuiesti cu ideea ca pestele este parteneru tau de "joaca" si ca locul lui este in apa. Greu dar cu timpul speram sa trecem cati mai multi la asta! Numai bine!
Fir intins!