PESCUIT IN SISTEM C&R

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pescarul~legal
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarul~legal » 13 Oct 2008, 16:55

Multumesc pentru filmulete !.. chiar erau necesare .. :D
PESCUITI,NU UCIDETI!

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 13 Noi 2008, 19:51

respect pt trupa de baieti din brasov care ne dau o lectie despre ce inseamna sa fi pescar,frumoase filmuletele de pe youtub fac cat 1000 de cuvinte
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Noi 2008, 20:16

Sa nu uitam totusi ca omul pescuieste de mi de ani si a facut asta nu ca sa intzepe pestele si sa-l raneasca doar pt placerea unui asa zis:"DRILL", (o notziune de altfel abstracta devenita trendy in ultmii ani).Omul este mancator ce peste(suna naspa dar chiar asta e), deci cei ce pun un peste in farfurie nu cred ca pot fi condamnatzi.Un peste salbatic e mai gustos decat nul de ferma.
Ceea ce nu e O.K. e ca de cateva ori pe an se nimereste sa dam de peste pesti care se sinucid in masa.Putzini sunt cei ce retzin cu masura si asta (cred eu) din cauza ca partidele anterioare au fost nule.Asta e scuza majoritatzii pecarilor care din cand in cand retzin mai mult decat e permis sa o faca.
Avand in vedere ca romanul nu a fost educat si nu a fost invatzat sa respecte natura nici nu sti daca e de condamnat sau nu.Cert e ca incet incet incepem sa intzelegem ca daca noi nu avem grija de ape nu o sa aiba nimeni (autoritatile :cry: ).
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 13 Noi 2008, 20:22

O pozitie corecta!Dupa mine... :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

cociuba.dalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cociuba.dalin » 13 Noi 2008, 21:30

http://www.youtube.com/watch?v=ui726JOMMZw

cred ca pescuitul este o placere, cred ca daca dam peste o perioada cu pesti sinucigasi nu trebuie sa bagam tot la traisata, cred ca trebuie practicat C&R, doar de unii No-kill inca, cred ca in situatziile de aganie nu trebuie sa clacam, cred ca trebuie sa privim pestele in primul rand cu respect deoarece si asa lupta pentru supravietuire.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Noi 2008, 21:43

Parerile spuse aici sunt corecte si dupa parerea mea si sunt de acord cu Zander si Adelin. Baietii din filmulete sunt foarte simpatici. Ideea este ca desi au trecut aproape 20 de ani de la revolutie inca mai este peste, deci va dati seama ce mult era inainte. Pe vremea aia eram educati? Eram! Si din cate vad generatia tanara e mai deschisa la C&R. La batrani le era frica pe vremea lui Ceausescu si acuma, cand nu mai e paznic la oi si-au uitat bunele maniere? Nu ma refer la nimeni anume dar si eu cred ca majoritatea braconierilor de ocazie (care rup lantzu la o partida de pescuit pe seama unei hraniri intense intr-un anumit loc) o fac pe seama frustrarilor si a nepriceperii. Nu e vina pestilor ca nu a prins el niciunul. Chesti cu educatia mi se pare mai complicata. Nimeni nu va elibera pestele numai pentru ca asa i se spune, sau ma rog, foarte putini. Trebuie el sa fie convins ca este o resursa regenerabila numai in anumite limite, ce inseamna dimensiune legala si cum e stabilita, si trebuie macar sa incerce si poate va descoperi ca o mare parte din toata "placerea" cu pescuitul este si momentul eliberarii. Limited-kill mi se pare si mie totusi ok, mai ales dupa ce investesti mii de euro in echipamente, desi eu sunt adept C&R 99%.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 13 Noi 2008, 22:36

asta cu educatia si cu respectarea legislatiei inainte de 89 e ca sa zic asa:"de asta e frumos fotbalul,ca sa mai discutam si noi polemici"G. Hagi/intr-o emisiune PROCESUL ETAPEI
ca sa revin,in 89aveam 11 ani si mi-am facut primul permis de pescuit,desi nu aveam nici un pescar in familie(o singura data a mers taicamiu cu mine pe o balta mai retrasa de unde coboram din tren),mai mergem cu baieti mai mari,cu vecini,cu colegi de servici ai parintilor,etc.absolut nimeni nu respecta dimensiunea sau numarul maxim de cirlige desi 99% din pescarii pe care ii intilneam atunci aveau permis. nu existau dimensiuni minime la rapitor si nici perioade de prohibitie,cel putin in iasi aveam voie in prohibitie "la pestisor"contra unei taxe suplimentare; se foloseau monturi gen"momaie"sau "placuta" la undita pt ca lansetele mai erau obiectul controalelor facute de paznicii filialei; existau expresii gen "rom scrie pe el" cind se scoteau ciortani de 500/750g(astea erau capacitatile la sticla de rom :twisted: ),iar pestele era destinat vinzarii pt a se putea procura acea sticla
asta e lumea in care am invatat eu sa pescuiesc, si cu toate astea am reusit usor usor sa ma distantez de grup si sa parctic un pescuit mult mai etic(asta nu inseamna C&R total :oops: ), totusi acei pescari inca mai sunt si inca mai dau exemplu la pustani de 11 ani :evil:

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 14 Noi 2008, 02:49

Ehheeee... mai e mult pana departe. C&R asta e notiune noua si relativa. Erau vremuri in care mi se parea chiar o insulta.... cum adica sa dai drumul la peste, tot ce prinzi se baga la sac ! Deh...asa am invatat ce la bunicul, pe vremea in care pescuiam pe ape sterpe de atata poluare si braconaj. Daca luai in juma de zi un kil de "orice", kil format din 40 de bucati, se chema ca ai prins. :oops:

Cu vremea insa, am decoperit un nou mod de a gandi: Pescuit=sport... adica, eu imi masor indemanarea cu adversarul, respectiv pestele. Dupa aia, un principiu in sport: "fair play" . Adica, corectitudine, sanse egale. Halau, prostovol,setca,pripoane, paragate, sir de carmace, vintire, taliene etc = fault; eu + un bat+ un carlig= 1:1 .
Eu+bat +carlig versus pui de peste =fault.
Eu + bat +carlig versus peste crescut destul=papa bun.
Eu plus bat+carlig +mult peste => iar fault. Pastram trofeu, restul inapoi in garla . Mai prindem si la anul.

Acum inca mai am de lucrat. Iti trebuie multa stapanire de sine sa eliberezi pana si trofeul...inca avem sechele pe sistem, inca trebuie sa demonstram cuiva ceva... omul a plecat dintr-o maimuta care prindea peste pt haleala
:? Si mai era si bun la gust :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 14 Noi 2008, 09:37

Apoi da Axa, cam asa e (sau era) da acum cu banii de motorina, de provizii si cu ceva linguri sau ce-ti iei inainte de fiecare partida indiferent cate ai, mai bine te imbraci frumos, iei pe cineva de manutza si mergi la un restaurant, bagi un pastrav si bei un demisec alb... Ce zici? :)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

butic
junior
junior

Mesaj de butic » 14 Noi 2008, 10:34

scuze ca intervin da cre ca important e pt. ce te duci acolo nu cat e benzina sau momeala. Si in primul rand e vorba de bun simt
Important e sa fi acolo!!!

Scrie răspuns