PESCUIT DIN BARCA IN DELTA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

silviu ionescu
utilizator nou
utilizator nou

PESCUIT DIN BARCA IN DELTA

Mesaj de silviu ionescu » 13 Mar 2006, 20:49

Indraznesc sa deschid un topic nou in speranta ca discutia va interesa pe multi dintre utilizatorii acestui site si nu numai.
Impreuna cu cativa prieteni am discutat,cum bine-i sade pescarului,despre o posibila iesire in delta dunarii pe parcursul verii acestui an.Si daca tot am hotarat sa mergem binenteles ca s-a vorbit si despre posibilitatea de a lua cu noi si una sau mai multe barci pneumatice in functie de nr.de persoane ce formeaza grupul.Personal nu am barca pneumatica desi doresc sa-mi cumpar una insa vreo doi prieteni de-ai mei au si ne gandeam ca daca vom dori sa pescuim in delta din barca sau pur si simplu sa ne plimbam cu ea,trebuie sa indeplinim anumite conditii.Sau mai bine zis,care ar fi procedura legala in situati data?Ce trebuie sa facem,ce taxe se achita?CUM PUTEM PESCUI LEGAL DIN BARCA PERSONALA IN DELTA DUNARII?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Mar 2006, 22:40

Eu zic ca nu merita sa cari o barca in Delta, cand acolo cu 100.000-150.000 lei pe zi inchiriezi o lotca si esti mai in siguranta decat in luntritza de guma.Plus ca in lotca 4 persoane stau lejer si daca impartiti costul la 25.000 lei/ zi nu meria trambalarea si riscul sa-ti intzepi burlanul de cauciuc.

Nici nu prea am vazut aventurieri cu asa ceva pe unde am umblat eu. 8)

silviu ionescu
utilizator nou
utilizator nou

...

Mesaj de silviu ionescu » 13 Mar 2006, 23:16

iti inteleg perfect punctul de vedere dar pentru a inchiria o lotca tre sa cunosc si zonele,canalele si locurile de pescuit,asta daca nu merge si-un localnic cu mine.In delta nu am fost decat de 4 ori in 4 veri si atunci am inchiriat barca cu motor si ghid care ne ducea la un loc stiut de el...si de toata lumea pe care a dus-o acolo.Ca sa nu mai spun ca asta vara ne-a costat 800.000 lei ora si nu de fiecare data ma voi putea duce in delta cu persoane care-si pot permite astfel de preturi.
Oricum multumesc pentru pont.Acum ramane sa ma mai interesez.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Mar 2006, 23:33

Si daca ai o pneumatica cunosti mai bine locul?! :shock:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Mar 2006, 00:03

Adelin scrie:Si daca ai o pneumatica cunosti mai bine locul?! :shock:
nu,dar are timp sa descopere acele locuri fara sa fie stresat de timp+ca o doza de adrenalina face concediul mai palpitant :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Mar 2006, 08:26

Da, asta asa e!

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 14 Mar 2006, 10:31

La cotele astea, pe care din pacate le prevad pentru 2006, o sa fie cam greu cu pneumatice.
www.wilddanube.ro

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Mar 2006, 12:17

mai dar chiar asa gonflabilele astea sunt kakao ?

eu cu un 2,70 m-am dat de multe ori pe baraje, pe valuri frumusele, nemaivorbind de curent sub baraje in conditii de deversare

nemaivorbind de faptul ca o gonflabila nu se va duce niciodata la fund, iar de rasturnat n-ai nici o sansa ( un balon lateral tapan n-o sa-l scufunzi in veci ), probabil doar daca pui un motor de neam prost
3,30-ul pe care il am acum este omologat pentru valuri de o jumatate de metru

sunt gonflabile si gonflabile, dar nu poti sa categoristesti toate gonflabilele ca find de kkao

sincer, ma simt mult mai bine si in siguranta in gonflabila decat intr-o barca obisnuita
nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa rastorni o barcuta de fibra, sau sa se crape putin si sa ia apa

iar lotcile din delta, depinde ce si cum
ultima oara a venit barcagiul cu fisu de 12 ani, care avea rolul sa scoata apa non stop din barca cu o juma de sticla taiata, curgea apa inauntru prin 3 locuri

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 14 Mar 2006, 14:35

Eu zic ca depinde ce pescuiesti si depinde unde stai.

Daca stai in sat gen Mila 23, Crisan, Maliuc, etc. si vrei sa pescuiesti stiuca, nu prea ai ce sa faci cu o gonflabila, pt. ca distantele sunt in general mari, si daca ai contra-curent sau bate vantul, nu prea inaintezi.

Daca stai la cort si pescuiesti in zona restransa, da, cred ca o gonflabila e ok.

Pe bratele principale ale Dunarii, nu e bine sa mergi cu o gonflabila fara motor.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Mar 2006, 14:50

trebuie motor oricum, asta e clar

la gonflabila este foarte greu de vaslit, nu are chila si nu aluneca cum trebuie, iar vantul se simte foarte tare.... i

singurul lucru care cred ca se poate face pe dunare, din gonflabila fara motor, este sa te agati in craci undeva si sa dai civilizat la stationar, in fata locului de campare.....

la Dunare la Oltenita i-am vazut si cu camere de tractor
isi dadeau drumu mai la deal, veneau cu curentul cat sa se prinda de cioata, si la finalul partidei isi dadeau drumu in curent la vale ca sa iasa la mal

Scrie răspuns