PESCUIT DIN BARCA IN DELTA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 14 Mar 2006, 15:36

o gonflabila mare si cu multe camere are avantaje si dezavantaje.
eu mi-am tras un sailor de 3.40m si acum regret. nu prea e buna (pt. concursuri )din 2 motive:
1) are balonul mare si daca e vant te-ai peshtit, te umfla cat ai zice stuk.
2) tragi la rame de-ti iese ochii ca la melc si n-ai nici un spor. astia cu alea rusesti merg de scot fum, frate iar eu cu portavionul parca stateam pe loc.

avantaje: e mai sigura, poti baga mai mult echipament, incap 2-3 pescarici in ea linistit.

una peste alta, nu m-as duce cu ea in delta, mai ales daca n-are motor. nu mai pun la socoteala ca daca vrei sa meri dupa cumatra prin japse sau la apa mica te doare sufletul cand se aude cum se harsaie barca de diverse chestii din apa.
sunt destui cu lotci de inchiriat, nu-i tarifu' prea mare, nu-i musai cu salupa.

he,he...cu camera..auzi! :D :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 14 Mar 2006, 16:14

Auzi Dane macar le iesea tata de o ciorba de la atita curent ? E cam sport extrem cu pneumatica in Delta !

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 14 Mar 2006, 16:16

Leba frate tu erai ala care erai un punctisor la Tileagd? :twisted: :twisted:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 14 Mar 2006, 16:20

da, Nick. io eram.
las' ca-mi iau io canoe 8) pana ajungeti voi la locul cu stuk io inhat vreo 2 cumetre si va rad in nas. :twisted: am timp si de vreo 2 tigari. :roll:

u little..., dirty..., good for nothin'... :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

silviu ionescu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de silviu ionescu » 14 Mar 2006, 16:43

Adelin scrie:Si daca ai o pneumatica cunosti mai bine locul?! :shock:
legat de ceea ce spui tu ma refeream in special la costuri iar de pescuit iti dai seama ca nu am cum sa ma departez prea mult de locul de campare...De ce cu gonflabila?Pentru ca toata lumea stie ca una e sa trag vobleru dinspre mal in larg sau paralel cu malul si alta e sa-l trag din larg,plus ca sunt multe locuri de pescuit,desi in apropiere,dar care nu pot fi explorate de pe mal.
Si totusi nu am aflat care e calea legala de a pescui din barca pneumatica in delta.E musai sa fie inmatriculata?Ma controleaza cineva pentru folosirea barcii(pneumatice)?In legatura cu permisul am cam inteles cum sta treaba dar totusi as dori sa stiu tot ce tine de pescuit din barca in delta pentru ca nu-mi doresc ca un concediu pe care-l astept un an intreg sa devina o amintire neplacuta.
Multumesc.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Mar 2006, 19:05

mihai, veneau la vale cu curentul Dunarii nu ala electric :)
si daca tot m-ai intrebat ,sa stii ca prindeau somn frumos ( adica mult nu mare )

E cam sport extrem cu pneumatica in Delta !
frate, care este pana la urma problema unei gonflabile in delta ?

as dori sa va reamintesc ca exista pneumatice si pneumatice :lol:
vorbim despre calitate, rezistenta in timp, flotabilitate, siguranta, confort, etc, variaza de la o barca la alta

am senzatia ca prin gonflabila se intelege o daia de la metro de 1 milion, sau o ruseasca

eu in barcuta mea de 2,70 am pescuit cate doi insi, plecati pe baraje, apa de 5 grade, uneori curent foarte puternic, si nu m-am simtit o clipa amenintat
doar ca am resimtit lipsa spatiului, 2,70 fiind cam mica
cu acelasi 2,70 am iesit pe Dunare, in balta Ialomitei, si a fost foarte ok

singurul lucru care mi-a trecut prin cap a fost ca ipotetic ar putea pocni un balon, si pana ajungi la mal tot iei putina apa, si daca esti imbracat si apa are 5 grade nu-i o placere

dar materialul este super rezistent, nu poti sa-l rupi cu mana, iar lipiturile sunt facute la o temperatura de 700 grade (cred ) si practic se vulcanizeaza
iar pe apa rece rau nu cred ca pot exista probleme, presiunea scade in general

silviu,

daca vrei sa fii legal:

pe toate apele publice barca trebuie sa fie inmatriculata, si cu revizia tehnica la zi ( un fel de RAR )
daca ai motor, motorul trebuie trecut pe talonul barcii, si trebuie sa ai permis de navigatie
cand te duci in delta trebuie sa completezi un formular unde specifici ca vrei sa te duci cu barca x, cu numarul de inmatriculare y, etc etc

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 16 Mar 2006, 11:49

Pt Silviu: nu cred ca cineva de aici pune in discutie utilitatea unei barci in delta (asta fiindca ai spus ca e altceva sa dai dinspre larg inspre mal...). Cel mai sanatos e sa inchiriezi o lotca daca ai distante mai mari de parcurs, ti-o spun din experienta, am trecut prin locuri unde, cu lotca de 14 si motor de 4, am inaintat greu, nu vreau sa ma gandesc la cum ar fi fost sa tragi cu o pneumatica pe acolo, unde mai pui ca era posibil, in orice moment, sa vina un dement cu salupa si sa te loveasca. Daca insa stai campat si vrei sa pescuiesti in locurile invecinate, o pneumatica e buna. Cat despre legalitate, dan are dreptate, insa nu cred ca o sa iti faca cineva probleme daca o sa ai o barcuta cu care o sa te invarti prin zona.
In general, cred ca e aiurea tare sa mergi cu o pneumatica (si cu motor) in delta, sint multe cioate, diguri (scari de pietre) scufundate, craci, cate si mai cate, si trebuie tinut seama ca nu peste tot ai maluri la care sa tragi daca se sparge barca, sunt chiar zone intinse unde notiunea de mal (mai ales in unele perioade) nu exista.
Pe de alta parte, am vazut pneumatice mici, de 2 persoane, undeva in jur de 1500 euro. Ma gandesc eu ca alea or fi mai sigure decat una comuna, de 4-5 sute. Dar la 1500 e alta poveste, iti iei BARCA...

silviu ionescu
utilizator nou
utilizator nou

...

Mesaj de silviu ionescu » 16 Mar 2006, 20:01

am inteles ca cele de la yamaha sunt super rezistente.cica daca tragi cu pstolul in ele(acum nu stiu ce calibru dar aasta imi spunea un vanzator probabil sa ma faca sa cumpar una)cu se sparg.acum nu stiu cat adevar e in ele dar stiu ca costa.

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 16 Mar 2006, 23:19

Silviu,
Eu am o barca pneumatica ce duce cam 500 kg, cu motor electric si nu prea m-as incumeta in delta, mai ales daca nu cunosti locurile si nu stii sa o manevrezi foarte bine.
In nici un caz nu m-as baga cu ea pe canale, poate doar pe lacuri unde apa e mai adanca si riscul de agataturi mai mic, dar si aici daca se isca un vant mai puternic se fac valuri; nu e cazul neaparat sa-ti rastoarne barca dar te zgaltaie de poti uita pescuitul.
Cea mai buna varianta in delta e inchirierea de barci din zona, cu barcagiu, dupa buget; in ceea ce priveste locurile de pescuit, poti tu sa-i spui unde sa te duca si sa negociezi tarifele in avans.
Parerea mea!!!

littlefish
junior
junior

Mesaj de littlefish » 17 Mar 2006, 01:06

Barca gonflabila e ca si papusa gonflabila...buna doar cand nu ai nimic altceva :P :twisted: :P
Eu unul prin barca inteleg o chestie de tabla sau lemn, sau in cel mai rau caz de fibra, cu o forma hidrodinamica, cu motor, vasle cu care sa poti inainta serios in caz de ...Doamne fereste , veste de salvare la bord, dispozitiv de ancorare (lest sau ancora cu parama suficienta). In viziunea mea asta e chestia cu care se poate pescui in siguranta pe Dunare.
Sunt anumite zone in care nu m-as aventura cu o gonflabila in nici un caz!
pneumatica se preteaza perfect pe balti.
Parerea mea!
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.

Scrie răspuns