Pescuit de scrumbie la taparina cu muste artificiale

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Hell
veteran
veteran

Re: Pescuit de scrumbie la taparina cu muste artificiale

Mesaj de Hell » 27 Feb 2012, 11:11

Topicul este de FF, buldo nu are legatura cu sculele de FF, muste poti sa pui si pe un echipament de baitcasting, deci cum ii spui atunci. Nu vreau sa reiau subiectul buldo vs FF.
Succrs cu moderarea acestei parti. Nu caut scandal, tocmai de aceea consider ca este de bun simt retragerea de aici.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Feb 2012, 11:31

Dat fiind ca este site-ul lui danr, i-am scris lui sa intre si sa decida daca doreste ca doreste ca discutiile despre pescuitul cu muste artificiale la buldo sau taparina sa aiba loc pe aceasta sectiune sau sa fie mutata pe alta sectiune.
Asadar, asteptam raspunsul lui. Nefiind o chestiune prinsa in regulamentul site-ului, nu doresc sa imi depasesc atributiile.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Feb 2012, 16:27

salut,
eu personal nu cred ca tine de flyfishing

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Feb 2012, 16:48

Ok, boss!
Considerand ca nu e nici spinning si nici stationar, l-am trecut la "generale"

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 27 Feb 2012, 17:02

danr scrie:eu personal nu cred ca tine de flyfishing
Multumim din inima :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 27 Feb 2012, 18:33

cred ca ar fi trebuit sa deschideti o sectiune aparte a forumului, ceva legat de metode mai vechi sau mai noi de pescuit cu naluci artificiale
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 27 Feb 2012, 19:30

...nu stiu daca sectiunea este sau nu potrivita , dar :
:!: :!: :!:

...Taparina este o montura folosita la pescuitul pestilor marini cum ar fi chefalul, stavridul,etc. Aceasta montura se compune dintr-un fir principal, cu o lungime cuprinsa intre 1.5 si 2 metri, din monofilament cu diametrul 0.25 sau 0.3 si mai multe carlige legate de acesta, cu fir scurt 5-8 cm la distante de 15 cm. Uzual se folosesc mai mult de 5 carlige, pana la 15.

Conform OUG 23/2008 la art.24 litera b) :
în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare;

...am mai spus-o si cu alta ocazie : pescuitul cu taparina , inafara apelor maritime , este braconaj
...tolerati discutii despre braconaj ?
:oops:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 27 Feb 2012, 20:04

in general taparina are 5-6 carlige.se foloseste pe dunare la pescuitul la scrumbie.se poate prinde scrumbie si cu gruburi mici puse pe ace simple.cand am vazut prima data stilul asta asa am pescuit.foloseam 3 carlige sa fie mai usor.in general se prinde foarte multa cand urca pe dunare.cine e smecher insa poate da la lingura in zonele unde e scrumbie.se prinde foarte bine somn dar trebuie scule.si la ce tarani vin la scrumbie nici unul nu are fata de scule de somn adevarate
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2012, 20:27

Stiu pe cineva care deabia asteapta sa foloseasca montura Alabama :lol:
Il doare-n cot ca este braconaj...
Interesant,in State poti sa folosesti metode care aici sint'ilegale',dar ei au mai mult peste decit noi astia care infieram orice trece de cele 2 cirlige..'legale'
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 28 Feb 2012, 00:16

old_radu scrie:...nu stiu daca sectiunea este sau nu potrivita , dar :
:!: :!: :!:

...Taparina este o montura folosita la pescuitul pestilor marini cum ar fi chefalul, stavridul,etc. Aceasta montura se compune dintr-un fir principal, cu o lungime cuprinsa intre 1.5 si 2 metri, din monofilament cu diametrul 0.25 sau 0.3 si mai multe carlige legate de acesta, cu fir scurt 5-8 cm la distante de 15 cm. Uzual se folosesc mai mult de 5 carlige, pana la 15.

Conform OUG 23/2008 la art.24 litera b) :
în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare;

...am mai spus-o si cu alta ocazie : pescuitul cu taparina , inafara apelor maritime , este braconaj
...tolerati discutii despre braconaj ?
:oops:
Chefalul (si fratele lui mai mare, labanul) nu se prind la taparina.
La pescuitul marin (cel putin in Marea Neagra), folosesti taparina la stavride, bacaliar, ceanacop (lufar mic), scrumbie albastra si palamida (cu mentiunea ca ultimele doua sunt raritati). Mai intra accidental si zargan, iar daca tragi taparina aproape de fundul marii (cu risc de agatatura), te mai deranjeaza cate un strunghil sau hanus. Chiar si cate un calcan mai mic, dar atunci e belea, iti iei adio de la taparina. Nu ti-o rupe intotdeauna, dar ti-o incurca de nu o mai descurci niciodata.

Scrie răspuns