Pescar sau braconier?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

DonCarlo
junior
junior

Pescar sau braconier?

Mesaj de DonCarlo » 12 Apr 2008, 16:29

Zilele trecute , in 9 aprilie , in timp ce eram la pescuit au venit in control pe Timis un inginer silvicultor cu doi jandarmi. Inginerul s-a prezentat ca fiind de la Apele Romane. Permisul era ok, cele 4 bete erau ok ,ne-au pus insa sa scoatem momeala vie din carling, desi stiam ca prohibitia incepea in data de 14 aprilie, conform legii. Raspunsul a fost ca din data de 9 aprilie nu mai e voie sa dai cu momeala vie la stiuca. Nu am primit amenda, dar as vrea sa stiu care e adevarul pana la urma. In alta ordine de idei, noi pescarii platim abonament la APS .....APS-ul spune ca nu e datoria lor sa populeze apele si sa le intretina si dau vina pe cei de la Apele Romane. Apele Romane spun si ei acelasi lucru, si uite asa ei au doar drepturi nu si indatoriri. Cert este, ca au dreptul sa ne controleze si sa ne amendeze......si nu oricum, ci preferential. Ce daca noi platim abonamente si respectam legea? Primim somatii si ni se vorbeste urat. In schimb, setcarii si braconierii isi fac treaba in voie. M-am bucurat sa-l vad pe inginer, chiar i-am spus asta ,sperand ca "romanul" ca problemele ridicate isi vor gasi un ecou. Nici vorba.....raspunsul a fost: "Data viitoare nu te vei mai bucura atat de mult". Draguta amenintare d-le inginer....sper ca la fel de amabil esti si cu braconierii. In concluzie, retoric ma intreb : Pescar cu platile la zi (batut, f...t si cu banii luati) sau braconier?

Ordin privind prohibitia pescuitului in anul 2008 In temeiul art. 3825 din Legea nr. 192/2001 privind resursele acvatice vii, pescuitul si acvacultura, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,În temeiul art. 3825 din Legea nr. 192/2001 privind resursele acvatice vii, pescuitul şi acvacultura, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
În baza Regulamentului (CE) 1579/2007 al Consiliului din 20 decembrie 2007 de stabilire a posibilităţilor de pescuit şi a condiţiilor aferente aplicabile pentru 2008 în Marea Neagră pentru anumite resurse halieutice şi grupuri de resurse halieutice,

SECŢIUNEA a II-a
Specii şi perioade de prohibiţie
Art.5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de peşti, după cum urmează:
a) ştiucii, pe o durata de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 26 martie, în anii 2008 şi 2009; în perioada 14 aprilie – 12 iunie pescuitul ştiucii se poate efectua numai în scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale;

Deci D-le inginer care te-am intampinat cu urarea "Ma bucur sa va vad" shi D-neata mi-ai raspuns cu "poate nu o sa va bucurati atat de mult"...ce sa ma zic ?...noi va asiguram salariile si chiar va bateti joc de noi ?....NU ma refer la toate controalele..am fot anul trecut pe baltile Pescarusu Lugoj chiar la inchiderea prohibitiei in iunie...m-a controlat un DOMN in varsta cu o camase kaki si 2 jandarmi...dormeam si aveam o pluta in apa in PLUS..dar...D-nul a fost foarte diplomat...mi-a atras atentia intr-o maniera eleganta si civilizata dupa care m-a invitat la un concurs de pescuit ce avea sa aibe loc in ziua premergatoare pe balta "protocol'....deci jos cu palaria pt. lugojeni si nu numai..as mai cita politia de frontiera Cruceni si Moldova Noua !

:(

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 12 Apr 2008, 16:42

Reprezentanti de la Apele Romine nu au drept de control.
Data viitoare invital la plimbare.
In schimb jandarmi au drept de control.

DonCarlo
junior
junior

Asa stiam si eu..

Mesaj de DonCarlo » 12 Apr 2008, 16:59

...dar NU aveam de gand sa-mi stric de tot ziua de pescuit...:((

DonCarlo
junior
junior

...

Mesaj de DonCarlo » 12 Apr 2008, 17:02

........apropos era un tip inalt si carunt in jur de 40 de primaveri...deci mai tanar decat mine...nu-i mai retin numele din pacate...dar erau destul de multi pescari in ziua aceea...poate ma ajuta careva !

DonCarlo
junior
junior

ORICUM TUPEU LA GREU

Mesaj de DonCarlo » 12 Apr 2008, 17:03

Nu populezi, NU curetzi apele...dar vi la "CIUGULIT"...si de la cine ?...de la cotizanti...NU de la broconieri sau satenii care sunt cu zecile si se evapora cand apar controalele !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Apr 2008, 16:09

Stii ce ar fi trebuit sa faci? Il intrebai exact cum il cheama, notai numele pe un carnetel, si ii spuneai ca esti ziarist si vei scrie ceva de dulce despre el in presa. Sa vazi ce fetze-fetze ar fi schimbat! Nimeni nu vrea scandal cu presa...nici presedintele Romaniei! :lol:

DonCarlo
junior
junior

Corect Fario_nebunu

Mesaj de DonCarlo » 13 Apr 2008, 16:42

...dar eram prea nervos sa-i mai notez shi numele...aveam shi camera la mine...macar de-l puneam pe celalalt pescar cu care eram sa filmeze toata povestea...:(

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 13 Apr 2008, 17:14

Braconier,da ,si vei avea poate liniste,ca pescar vei mai avea parte de episoade de genul... :(

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 13 Apr 2008, 17:19

sincer...... nici nu stiu de ce va mai mira, doar traim in ROMANIA, :evil: (ce ar mai merita astia prinsi singuri si calcati in picioare....)

Fire intinse

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 13 Apr 2008, 17:47

nu calcati , impuscati cel mai sigur sau arsi pe rug ca e mai ecologic ,... :roll:

Scrie răspuns