Permise pescuit 2017
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Permise pescuit 2017
Asociatiile il vor elibera daca le platesti cotizatia de membru.
Re: permise 2017
Si insotit de, ura, ura!jackspinner scrie:APSHD scrie:fsandor scrie:Adica de la 1 februarie permisele se elibereaza in mod gratuit.
Da Permisul este GRATIS , ura , ura![]()
totul trebuie sa fie gratis

este o masura abuziva.atata timp cat permisul de pescuit se elibereaza(elibera)de catre ANPA dupa achitarea sumei la trezorerie asociatiile nu pot obliga un doritor sa devina membru pentru a intra in posesia permisului de pescuit.insa cei care doreau permisul faceau acest compromis(deveneau membri unei asociatii de pescuit).cei care au platit la trezorerie au pescuit in baza chitantei(intrucat ANPA nu trimitea permisele cu nicio forma de curierat).in baza acelei chitante puteai sa le ridici de la sediul central(asta dupa ce-l comandai).deci cateva drumuri la Bucuresti.asa ca efortul de a-l obtine depasea cu mult valoarea permisului...
pe chestia asta mizau si asociatiile(oamenii erau ocupati cu serviciul si alte treburi,multi nu citeau legea(avand incredere in cel de la caseria asociatiei)) si devenind membri in cateva saptamani,luni intrau in posesia plasticului albastru(alte culori-dupa caz)).
pe chestia asta mizau si asociatiile(oamenii erau ocupati cu serviciul si alte treburi,multi nu citeau legea(avand incredere in cel de la caseria asociatiei)) si devenind membri in cateva saptamani,luni intrau in posesia plasticului albastru(alte culori-dupa caz)).
Vreau si eu o lamurire daca se poate. Am permis, card albastru, dar nu mai vreau sa fac parte din asociatie, nu vreau sa mai platesc cotizatia anuala. Daca ma prinde fara cotizatie (chitanta) imi poate face ceva? La amenda ma refer.
Pisces natare oportet
ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 5 martie 2008(*actualizata*)Marciano scrie:Vreau si eu o lamurire daca se poate. Am permis, card albastru, dar nu mai vreau sa fac parte din asociatie, nu vreau sa mai platesc cotizatia anuala. Daca ma prinde fara cotizatie (chitanta) imi poate face ceva? La amenda ma refer.
privind pescuitul si acvacultura
ART. 58
Urmatoarele fapte constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 600 lei:
a) pescuitul recreativ al oricaror specii de peste si altor vietuitoare acvatice vii efectuat fara permis in habitatele piscicole naturale
Mersi mult. E foarte clar. FARA PERMIS. Nu scrie nimic de membru in asociatie sau cotizatie.
Pisces natare oportet
pai da , e clar. Fara permis nu poti pescui legal iar permisele acum pot fi eliberate doar de asociatii. Ce asociatie va elibera fermis sara sa devi membru si implicit sa platesti cotizatie?
Pai ce vrei tu sa faci se cheama exact pescuit fara permis.Marciano scrie:Mersi mult. E foarte clar. FARA PERMIS. Nu scrie nimic de membru in asociatie sau cotizatie.
ORDIN Nr. 369/2016 din 25 martie 2016 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv
ART. 3
(3) Permisul de pescuit recreativ/sportiv se elibereaza anual.
HOTARARE nr. 1.016 din 3 septembrie 2008
privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura
ART. 4
(1) Cuantumul taxelor de autorizare este de:
g) 30 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2009
Va salut. Chiar acum vin din biroul directorului de la AJVPS. Pot sa va spun ca se incaseaza si se va incasa in continuare suma de 30 de lei pentru ANPA, plus cotizatia de membru al asociatiei. S-a luat in discutie si posibilitatea atribuirii AJVPS-urilor sarcina de a tipari noi permise ANPA. Asta chiar m-a bucurat sub aspectul ca nu mai trebuie sa am asupra mea vechiul card de plastic ANPA si dovada cu antet si semnatura conform careia cardul meu a fost tiparit gresit sub aspectul datelor personale inscrise in el. O porcarie, de care au avut parte cateva zeci daca nu sute de pescari numai in CS. In fine... E primul an in care nu am de gand sa platesc asa cum am facut-o de zeci de ani, in ianuarie. Rew.
Mai avem pana in Februarie !