Eu personal nu vad de ce sa dai de 5 ori mai mult pentru acelasi.... nimic/aceeasi bataie de joc ....ma deranjeaza principiul ...nu suma...lucky_51 scrie:Mai putini, nu cred si nici voi nu credeti atata timp cit se poate prinde un portbagaj plin de peste care poate fi valorificat.Robert517 scrie:Daca fac taxa 150 lei .... cred ca vor avea o surpriza....vor strange mai putini bani![]()
PERMISE PESCUIT - 2016
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Re: PERMISE PESCUIT - 2016
-
- utilizator constant
La cat interes a aratat statul pentru ape si pesti .....nu vad ce/de ce trebuie sa platim...

Taxa nu este obligatorie!

Parca mi-e cunoscuta expresia asta, da nu-mi aduc aminte de unde !jhonny scrie:Taxa nu este obligatorie!![]()

Este foarte simplu, nu este obligatorie taxa.
Cine plateste pescuieste, cine nu plateste, NU pescuieste(sau braconeaza)
Acum ai inteles!!
Cine plateste pescuieste, cine nu plateste, NU pescuieste(sau braconeaza)
Acum ai inteles!!

Johnny zice:,, asociatiile nu au niciun drept de control, adica fara maini, fara picioare". Interesanta afirmatie, dar cand vin cu jandarmii si pretind 5, 10, 20 ron ca pescuiesti pe apa lor fara a avea vizat permisul la ei atunci au dreptul de control? 

Dreptul de control este la institutiile statului, nu la asociatii.
Este greu de inteles, sau te faci ca nu intelegi.
Daca iti cere unul de la asociatie permisul si buletinul, tu il arati?
Si chiar daca il arati si esti in neregula ei tot nu pot sa aplice sanctiuni, ca nu au dreptul.
PS. Oare sti ce inseamna agent constatator?
Este greu de inteles, sau te faci ca nu intelegi.
Daca iti cere unul de la asociatie permisul si buletinul, tu il arati?
Si chiar daca il arati si esti in neregula ei tot nu pot sa aplice sanctiuni, ca nu au dreptul.
PS. Oare sti ce inseamna agent constatator?

-
- veteran
Jhonny , vezi ca poate te intalnesti cu astia pe malul apei
Muahahahahahahahahahahahahaha

Sa te vedem ce faci atunci cand iti vor cere "licenta de pescar sportiv" eliberata de cooperativa ...Așa că dacă vă veți întâlni pe apele publice cu inspectorii FRPS să știți că ei nu fac decât să-și respecte atribuțiile și să aplice legea. Pentru că legea este obligatorie pentru toți. Iar pescarii de ocazie trebuie să știe că nu au numai drepturi, ci au și obligații.

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
Problema acordarii dreptului de control asociatiilor este discutabila, pentru ca acesti pot interpereta legea asa cum cred ei si nu cum este aceasta !
Am avut experienta telefonica cu un reprezentat al unei asociatii AJVPS, acum 1 an prin primavera, care nu pricepea cum sta treaba cu taxa de acces, el tot mentiona de inscrierea si cotizarea obligatorie la asociatie.
Cum se poate discuta cu un astfel de om pe malul apei in cazul in care ar avea drept de control si aplicare de sanctiuni ?
Si nici cand vin insotiti de jandarmi nu au drept de control, dar au dreptul de a cere taxa de acces, iar jandarmii trebuie sa impuna respectarea legi.
Poate daca ar avea zone in concesiune vor putea sa solicite documentele care sa certifice ca se pescuieste legal iar in caz de nelegalitate sa solicite prezenta organelor abilitate, nu sa intocmeasca procese verbale si sa aplice amenzi, nici firmele de paza nu au dreptul la asa ceva !
Dar NOI trebuie sa avem responsabiliatea ca atunci cand cineva vine in control, chiar daca este personalul asociatiei sa aratam documentele si sa dam dovada de bun simt ! Altfel nu suntem cu nimic mai deosebiti de cei care braconeaza !
Am avut experienta telefonica cu un reprezentat al unei asociatii AJVPS, acum 1 an prin primavera, care nu pricepea cum sta treaba cu taxa de acces, el tot mentiona de inscrierea si cotizarea obligatorie la asociatie.
Cum se poate discuta cu un astfel de om pe malul apei in cazul in care ar avea drept de control si aplicare de sanctiuni ?
Si nici cand vin insotiti de jandarmi nu au drept de control, dar au dreptul de a cere taxa de acces, iar jandarmii trebuie sa impuna respectarea legi.
Poate daca ar avea zone in concesiune vor putea sa solicite documentele care sa certifice ca se pescuieste legal iar in caz de nelegalitate sa solicite prezenta organelor abilitate, nu sa intocmeasca procese verbale si sa aplice amenzi, nici firmele de paza nu au dreptul la asa ceva !
Dar NOI trebuie sa avem responsabiliatea ca atunci cand cineva vine in control, chiar daca este personalul asociatiei sa aratam documentele si sa dam dovada de bun simt ! Altfel nu suntem cu nimic mai deosebiti de cei care braconeaza !
Se rezolva foarte simplu acest aspect: mai intai treci pe la medical de familie care sa-ti recomande pescuitul ca activitate de relaxare in scop terapeutic.Mister Fisherman scrie:Jhonny , vezi ca poate te intalnesti cu astia pe malul apei![]()
Sa te vedem ce faci atunci cand iti vor cere "licenta de pescar sportiv" eliberata de cooperativa ...Așa că dacă vă veți întâlni pe apele publice cu inspectorii FRPS să știți că ei nu fac decât să-și respecte atribuțiile și să aplice legea. Pentru că legea este obligatorie pentru toți. Iar pescarii de ocazie trebuie să știe că nu au numai drepturi, ci au și obligații.
![]()
![]()
Muahahahahahahahahahahahahaha
![]()
![]()
In acest fel ii dai o mare UE lui Fanel care nu mai are ce sa zica nefiind domeniul lui !