Permise legale sau ilegale????????????????????
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
ptr mini : eu te sfatuiesc sa vezi cu siguranta de 100% care este situatia baltii respective.de ce iti spun asta: ptr ca [potti sa nu ai dreptate ptr ca Compania mai face si greseli (ajv -ul are o balta in proprietate privata 100% dar ei tot au dat autorizatie si altei asociatii ceea ce nu cred ca e in regula. tu ca simplu pescar ai riscat sa fii mintit doar ca sa iti faci permisul intr-un loc si in acest caz eu zic ca nu ai nici o vina)
de aceea zic ca trebuie sa vezi la amandoua asociatii ce explicatii primesti pana sa faci plangere cum te sfatuiesc altii.
de aceea zic ca trebuie sa vezi la amandoua asociatii ce explicatii primesti pana sa faci plangere cum te sfatuiesc altii.
APSHD scrie:Dute la asociatia unde ai facut permisul si inpreuna cu un jurist faceti o plingere penala inpotiiva celor de la AJVPS pentru abuz in serviciu si daca ti-au luat permisul poti cere si daune morale.
AJVPS-urile nu au drept de control si mai ales nu au dreptul sa ridice permise de la alte asociatii.
Si la noi in judet au incercat sa ne intimideze membri pina cind le-am deschis mai multe dosare penale dupa care s-au linistit
Abuz in serviciu nu se poate retine la un angajat al unei asociatii de drept
privat! In consecinta urmarirea penala nu poate incepe.
AJVPS-urile au obligatia de a face paza si control in fondurile de pescuit date in gestiune.
Ce solutii au dat procurorii la plingerile penale de care vorbesti? NUP?
am fost la cea care am permisu si m-au sfatuit sa nu mai dau permisu din mana si ca ma pot duce linistit acolo. mi-au zis ca fara jandarmi nu e nici-un control ofocial si ca cei de la AJVPS nu au autorizatie anul asta. mi-au aratat chiar si o foaie cu numele baltilor ( era stampilata ) pe care pot pescuit . Cei de la AJVPS spun ca decat ei au drept acolo ....si telenovela se invarte in cercu asta . pe cine naiba sa mai cred ?pescuitorul scrie:ptr mini : eu te sfatuiesc sa vezi cu siguranta de 100% care este situatia baltii respective.de ce iti spun asta: ptr ca [potti sa nu ai dreptate ptr ca Compania mai face si greseli (ajv -ul are o balta in proprietate privata 100% dar ei tot au dat autorizatie si altei asociatii ceea ce nu cred ca e in regula. tu ca simplu pescar ai riscat sa fii mintit doar ca sa iti faci permisul intr-un loc si in acest caz eu zic ca nu ai nici o vina)

Obiectiv: 8,1 kg !
Paza fondului piscicol
"ART. 22
Administratorii şi beneficiarii dreptului de pescuit exercită cu personal specializat paza resurselor acvatice vii, a exploatării acestora, controlul activităţilor de pescuit, combaterea pescuitului ilegal, furturilor, distrugerilor şi degradărilor."
"ART. 22^1
Personalul de pază este dotat, în condiţiile legii, cu armament şi echipament corespunzător.
ART. 22^2
În timpul exercitării atribuţiilor de serviciu personalul de pază este asimilat personalului care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice.
ART. 22^3
La nivelul structurilor teritoriale proprii organizarea activităţii de pază este reglementată prin statutul administratorilor."
"ART. 22
Administratorii şi beneficiarii dreptului de pescuit exercită cu personal specializat paza resurselor acvatice vii, a exploatării acestora, controlul activităţilor de pescuit, combaterea pescuitului ilegal, furturilor, distrugerilor şi degradărilor."
"ART. 22^1
Personalul de pază este dotat, în condiţiile legii, cu armament şi echipament corespunzător.
ART. 22^2
În timpul exercitării atribuţiilor de serviciu personalul de pază este asimilat personalului care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice.
ART. 22^3
La nivelul structurilor teritoriale proprii organizarea activităţii de pază este reglementată prin statutul administratorilor."
ART. 56^1
(1) Următoarele fapte constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei:
f) furtul de peşte, prin orice mijloace şi metode, din amenajările piscicole.
Daca balta este amenajata administratorul ei poate solicita organelor de cercetare penala inceperea anchetei in sensul prevederilor articolului de mai sus. CNAFP-ul daca a inscris in autorizatie o balta care nu este in sfera ei de competenta poate din proprie initiativa indrepta eroarea materiala. Daca persista in gresala si dupa luarea la cunostinta lucrurile se pot complica. Ca pescar de buna credinta daca vei fi cercetat poti chema in garantie CNAFP!
(1) Următoarele fapte constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei:
f) furtul de peşte, prin orice mijloace şi metode, din amenajările piscicole.
Daca balta este amenajata administratorul ei poate solicita organelor de cercetare penala inceperea anchetei in sensul prevederilor articolului de mai sus. CNAFP-ul daca a inscris in autorizatie o balta care nu este in sfera ei de competenta poate din proprie initiativa indrepta eroarea materiala. Daca persista in gresala si dupa luarea la cunostinta lucrurile se pot complica. Ca pescar de buna credinta daca vei fi cercetat poti chema in garantie CNAFP!
ART. 62^1
(1) Sunt supuse confiscării uneltele şi ambarcaţiunile de pescuit, mijloacele de transport, armele de foc şi orice alte bunuri care au fost folosite la săvârşirea faptei.
(2) Bunurile rezultate din săvârşirea contravenţiei/infracţiunii, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt, de asemenea, supuse confiscării
APSHD betele de pescuit puteau fi ridicate in vederea confiscarii daca fapta se incadreaza in articolul de mai sus. Trimiterea in judecata in speta la care faci referire are probabil alte temeiuri!
(1) Sunt supuse confiscării uneltele şi ambarcaţiunile de pescuit, mijloacele de transport, armele de foc şi orice alte bunuri care au fost folosite la săvârşirea faptei.
(2) Bunurile rezultate din săvârşirea contravenţiei/infracţiunii, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt, de asemenea, supuse confiscării
APSHD betele de pescuit puteau fi ridicate in vederea confiscarii daca fapta se incadreaza in articolul de mai sus. Trimiterea in judecata in speta la care faci referire are probabil alte temeiuri!
Pescarul avea permis dar era valabil? Emitentul permisului este beneficiarul dreptului de pescuit in acel fond de pescuit? Exista un contract intre asociatie si gestionarul real al RAV pentru acel fond de pescuit? Permisul de pescuit tiparit de CNAFP este valid in apele de munte? Daca AJ are contract cu RNP-ul iar voi nu aveti nu este tilharie! Padurarul sau paznicul a actionat in sensul art 22 coroborat cu 62^1 din Legea 192/2001 R.