Permise de pescuit - Giurgiu -2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 07 Ian 2007, 22:32

tudor scrie:Am inteles, va mai trebuie PG pana cand vor constata unii ca sunteti in UE.
Intra-devar unii inteleg mai incet altii mai repede. :lol:
cam asa este
sa-ti dau un exemplu similar

In Ro ca sa-ti schimbi buletinu iti trebuie o adeverinta da la Comisariatul Militar de care apartii, ceva gen ca esti in evidenta lor cu adresa curenta sa stie de unde sa te ia la incorporare etc (pentru aia care nu au facut armata). Armata nu mai e de ceva vreme obligatorie, ultimilele incorporari s-au facut in vara pentru TR-isti in in toamna. Deci incorporari cu forta nu se mai fac. Insa in continuare se cere la evidenta populatiei adeverinta aia cretina (pentru care mai pierzi niste vreme). Unele sectii de politie au hotarat totusi ca nu mai e nevoie si nu o mai cer (din proprie intiativa, ca au auzit ca e iminent sa de desfiinteze regula), dar unele da :) Asta la cam un an dupa ce s-a dat legea sau ordonanta ce-o fi ea cu eliminarea stagiului militar obligatoriu. Asta e inertia. Cam asa va fi probabil cu PG-ul. Evident ca cei din vest sunt mai rasariti la cap si nu-si mai bat capu, dar probabil ca va mai trece ceva vreme pana isi vor da seama ca e o aberatie si vor aboli oficial PG-ul.

PS: totusi mi s-ar parea justificat sa se mentina PG-ul pentru frontierele cu Serbia, Ucraina si Moldova.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Ian 2007, 22:56

Despre frontierele cu statele care nu apartin comunitatii nu-mi dau cu parerea. Dar la frontierele cu Bulgaria si Ungaria mentinerea PG-ului este in contradictie cu legile comunitatii care sunt semnate de Romania. :twisted:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Ian 2007, 09:56

tudore,

imi doresc cu tarie sa existe PG-ul si politia de frontiera pe vecie !!!!!

sa-ti impartasesc o viziune
dunarea este la 60 km de bucuresti
baltile de langa bucuresti au deja taxe exorbitante pentru cei 3 carasei pe care ii mai contin
cum ar fi ca intr-o zi, toata gloata de baboieri cu 10 lansete, grataragii si manelisti sa descopere ca dunarea e aproape, ai umbra pe mal, platesti doar 800 mii pe an, si sa inceapa sa-si ia plozii, nevestele, soacrele si vreo 3 vecini, navetele de bere si manelele si sa se mute pe acolo
ca bucurestiul e oras mare, 3 milioane, din care 50 % sunt manelisti si grataragii
padurile de langa bucuresti sunt pline de gunoaie, iar in weekend e masina langa masina pe care sfaraie micii si urla muzica

asa, cu pg, cand le mai vine prin cap ideea sa mearga pe la dunare, tot la fel de repede le trece
si de la calarasi incolo pe dunare e prea departe sa mai mearga pentru un gratar, se duc la sinaia si busteni, unde tot la fel in weekend se muta tot bucurestiul

pg-ul si tantarii raman strajerii dunarii :)

dupa care, neexistand politie de frontiera, se vor apuca toti intreprinzatorii sa dea la curent pe acolo
acuma noaptea mai patruleaza politia cu barca, daca dispar si astia o sa fie ca pe dunarea teritoriala, se da la curent la greu......

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 08 Ian 2007, 10:22

Asa e Dane, traiasca PGu.
Mie-mi place-n Delta!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Ian 2007, 12:44

Situatia descrisa mai sus nu are treaba cu existenta sau nu a PG-ului. Paza ar trebui asigurata oricum.
PG-ul era facut de comunisti pentru ca le era frica sa nu le fuga sclavii in strainatate, nu ca sa-i alunge pe manelistii baboieri. :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Ian 2007, 15:06

ba are, cum sa n-aiba
paza in romania nu face nimeni pe apele publice
iar pe mal, cine sa impuna curatenia si bunul simt ?
pana una alta pg-ul e o modalitate practica buna de a tine neavenitii departe de dunare, si politia de frontiera cat de cat e prezenta si se da mai greu la curent
un pescar determinat isi ia pg-ul si cu asta basta
cu cat mai putini pe acolo cu atat mai bine

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 11 Ian 2007, 18:07

Ieri am fost la pescuit la Giurgiu...politia de frontiera a venit in control, punctuali ca de obicei (si p'o balta cu plata, uita paznicii uneori sa vina)...ne'au intrebat daca am fost sa vizam carnetele de pescar...le'am zis ca nu se vizeaza si'au inteles de ce n'avem PG pe acest an...am stat cu ei de vb timp de 3 ore si'am tot vb despre PG...PG'u ramane in vigoare fratilor, ba mai mult, in timp ce erau langa mine, au primit prin statie de la "centru", indicatia de'a da amenzi tuturor celor care n'au pg
Au refuzat sa faca asta, pt ca nime' n'avea asa ceva si erau sute de pescari...se pare ca acei politisti, care'au venit sa ne verifice, numai cu asta se ocupa, iar daca nu mai e nevoie de PG, ei ar trebui concediati sau trimisi in alte locuri,mai putin caldute...
Mi'au mai zis politistii, ca de la 1 februarie vor aplica amenzi tuturor celor care n'au viza PG...
ÃŽmi plac peştele...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Ian 2007, 18:19

excelent! merci de news.

ti-au zis cumva cand incep sa taie chitante?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 11 Ian 2007, 20:49

@danr: argumentele tale mi se pare superpertinente. Asta e, facem PG, insa ai dreptate!

@all: are cineva idee cum se pescuieste in BG? ai nevoie de PG? ai nevoie de permis? ca poate sarim parleazu, o fi balamuc mai putin :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 12 Ian 2007, 10:42

eugen scrie:excelent! merci de news.

ti-au zis cumva cand incep sa taie chitante?
Chitantele la amenzi??? :D da, de la 1 februarie...
Trebuie vizat intai pemisu' pe 2007, apoi iti dau PG'ul imediat...
ÃŽmi plac peştele...

Scrie răspuns