zavera scrie:Nu cred c? este posibil un r?zboi al pescarilor cu braconierii !semlecangheorghe scrie:Ha,ha..razboi cu braconierii... ala e fix-pix:lol: sa vezi cind risti sa iei amenda pentru ca ai sesizat jandarmii si a.n.p.a.,cu privire la acte de braconaj..
Dar cred c? este posibil ca organele specializate ale statului s?-?i fac? datoria ?i s? lupte contra delicven?ilor. Pentru asta exist? poli?ie, justi?ie, procurori ?i legi penale.
Braconierii sunt delicven?i, se afl? în afara legii ?i trebuie s? fie pu?i la respect.
Pescarii pot cel mult ca, printr-un plus de civiliza?ie, s? evite micile abateri.
Adic?, daca ai voie s? folose?ti doar patru undi?e, de ce s? folose?ti cinci, ?ase sau mai multe ? Dac? o faci de-al naibii, atunci acea civiliza?ie nu exist?.
Dac? un sac de gunoi cost? ca?iva b?nu?i, de ce s? nu-l folose?ti pentru a-?i aduna resturile ? Tot de-al naibii ?
Ce este degradant, s? te apleci pentru a-?i aduna propriul gunoi, sau s?-l arunci, uneori ostentativ, unde se nimere?te ?
Dac? un permis de pescuit valabil un an cost? pu?in mai mult decat dou? pachete de ?ig?ri, de ce s? nu-?i iei ? Evident, tot de-ai naibii !
Dac? vine unul mai tan?r, care poate mai are puterea s? spere, de ce s? nu-l împungem ni?el ? A?a, pentru c? suntem ai naibii !
Nu cumva ne este fric? s? renun??m la a mai fi ai naibii ?
C? tot ne-am obi?nuit s? tr?im a?a, rezistand în vremuri grele, doar c? am fost ai naibii ?
Ce ni se va întampla dac? am începe noi s? fim fraierii ?ia, care respect? legea ?i regulile de bun sim?, pretinzand ?i celorlal?i acela?i lucru ?
E a?a periculos s? fii cumsecade, s? mergi lini?tit la pescuit, s? nu faci m?car o " nef?cut?" pe zi ?
Acuma, dac? tot sc?p?m de sfar?itul lumii din 21 decembrie, ce-ar fi s? încerc?m ?
Oricum, "via?a de dup?" e bonus !
Razboi cu braconierii...hmm,atita timp cit exista cerere de peste,mai greu..
Sa-si faca autoritatile datoria??Mai greu..astia nu au resurse nici pentru incalcari in alte domenii,privite ca fiind mult mai importante ca si pescuitul..
Nu vine nici un sfirsit de 21...toate vor continua cum au fost..ba mai rau..