Permis 2009 ...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Dec 2008, 23:04

:datz: :datz: :datz:

atunci nu ai decat sa citesti in stele daca legea nu e suficienta pt tine.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2008, 08:21

Va fac doua precizari;
1. Contravaloarea permisului este ''taxa'' ce se vireaza la bugetul de stat;
2. Asociatiile nu vand permise ci incaseaza contravaloarea cotizatiei de membru care se stabileste prin hotararea adunarii generale a fiecareia. Aviz asociatiilor tip chiosc de vandut permise. Conform HG 1016/2008, eliberarea permisului de pescuit sportiv se face catre pescarul sportiv ''sau'' prin asociatiile de pescari sportivi. Duceti-va la trezorerie si spuneti ca sunteti pescari sportivi si vedeti ce raspuns primiti.

PS Vedeti ca Ordinele privind prohibitia se dau anual. Sa nu va induca in eroare chestia cu pastravul. Este inchis de la 1 iaanuarie pana la 1 mai si din 15 septembrie pana in 31 decembrie. Logica de jurist anpa.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2008, 09:36

apsalba scrie: PS Vedeti ca Ordinele privind prohibitia se dau anual. .
Adevarat
apsalba scrie:Sa nu va induca in eroare chestia cu pastravul. Este inchis de la 1 iaanuarie pana la 1 mai si din 15 septembrie pana in 31 decembrie. Logica de jurist anpa.
Fals!
Ordinul de prohibitie il da ministrul. Din cauza ca ministrul PNL recent dat jos n-a fost in stare sa dea ordinul la timp, conform legislatiei in vigoare de la 1 ian se poate pescui la orice specie de peste! Asta pana vine ordinul cu prohibitia pe 2009. Numai ca ... se poate pescui daca aveti permise. Dar ... din cauza ca permisele nu au fost emise, e clar ca n-aveti permise deci nu puteti pescui legal. Asa ca in loc sa luati amenda de la 150 la 10000 lei pentru pescuit in prohibitie, luati amenda de la 300 la 600 lei pentru pescuit fara permis. :lol:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 29 Dec 2008, 09:43

Anul asta pescuitul la pastrav s-a deschis in aprilie :shock: asa ca deocamdata pana nu apare in MO noul ordin privind prohibitia ramane valabil cel din anul anterior . Sau daca nu apare nimica pana in aprilie nu o sa fie prohibitie la stiuca la stiuca ? Sau faci iar legislatia dupa placul tau ? Acum 2 ani cand erati in proces si pe apele de munte era debandada multumita tie cum era ? Mergeau pescarii la pastrav ca nu-i interesa , erau apele nimanui (faceai reclama ca " puteti merge linistiti pe apele rnp ca si asa nu mai au drept asupra lor " ca apoi iar sa se elibereze permise anul trecut si tu sa zici ca nu sunt legale ? ) sau trebuia pus lacat pe bariere sa nu se poata urca pe paraie ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2008, 10:00

MihaiV scrie:
apsalba scrie: PS Vedeti ca Ordinele privind prohibitia se dau anual. .
Adevarat
apsalba scrie:Sa nu va induca in eroare chestia cu pastravul. Este inchis de la 1 iaanuarie pana la 1 mai si din 15 septembrie pana in 31 decembrie. Logica de jurist anpa.
Fals!
Ordinul de prohibitie il da ministrul. Din cauza ca ministrul PNL recent dat jos n-a fost in stare sa dea ordinul la timp, conform legislatiei in vigoare de la 1 ian se poate pescui la orice specie de peste! Asta pana vine ordinul cu prohibitia pe 2009. Numai ca ... se poate pescui daca aveti permise. Dar ... din cauza ca permisele nu au fost emise, e clar ca n-aveti permise deci nu puteti pescui legal. Asa ca in loc sa luati amenda de la 150 la 10000 lei pentru pescuit in prohibitie, luati amenda de la 300 la 600 lei pentru pescuit fara permis. :lol:
Sunt pus in situatia sa te dezamagesc din nou. Ordinul privind prohibitia este un ordin comun al M Mediu si MADR. Ordinul a fost a fost semnat de cei doi ministri si va apare azi, maine in MO. Nu mai lansa fumigene ca te injura pescarii.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 29 Dec 2008, 20:45

OK...sunt lamurit "bustean" si satul de gargara.
Rog un moderator sa inchida "mascarada" asta.
Multumesc !

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 30 Dec 2008, 21:42

ba fratzilor de ce nu va bagatzi ceva in ei de viermi si asociatzi si nu mai cotizatzi la permise asa ca mine si dac va cauta vreunul de ele le aratatzi brisca de la bracinar si le bagatzi carnea in gura de hotzi jegosi

uite ca se fac 5 ani de cand nu mai vreau sa am permis si 9 ani de cand nu m-a mai intrebat cineva de el,credetzi ca pescari ca se va face ceva,eu zic ca nu,daca pana acum nu se vede nimic nici de acum in colo nu o sa fie nimic, atata timp cat ciolanul e sus pe carlig........

ps:nu mai datzi apa la moara gen (agvps,anpa,apsalba.............)

hhhhhuuuuuuuuuuu :evil: :evil: :evil:

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 30 Dec 2008, 21:58

ed scrie:ba fratzilor de ce nu va bagatzi ceva in ei de viermi si asociatzi si nu mai cotizatzi la permise asa ca mine si dac va cauta vreunul de ele le aratatzi brisca de la bracinar si le bagatzi carnea in gura de hotzi jegosi

uite ca se fac 5 ani de cand nu mai vreau sa am permis si 9 ani de cand nu m-a mai intrebat cineva de el,credetzi ca pescari ca se va face ceva,eu zic ca nu,daca pana acum nu se vede nimic nici de acum in colo nu o sa fie nimic, atata timp cat ciolanul e sus pe carlig........

aici ai un pic dreptate,am vazut ca unii nu poate sa o suga daca nu au brisca in mana :D :D :D

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 30 Dec 2008, 22:07

apscaras scrie:
ed scrie:ba fratzilor de ce nu va bagatzi ceva in ei de viermi si asociatzi si nu mai cotizatzi la permise asa ca mine si dac va cauta vreunul de ele le aratatzi brisca de la bracinar si le bagatzi carnea in gura de hotzi jegosi

aici ai un pic dreptate,am vazut ca unii nu poate sa o suga daca nu au brisca in mana :D :D :D
titi astai adevarul fie ca iti convine fie ca nu, aste te invatza democratzia sa faci ce vrea muschiul tau si e valabil ptr toata lumea nu numai ptr cei care au dat de ciolan

ce sa-i faci asta e romania brisca pumni ciomage samd..... treburi pe care guvernantzi ne silesc sa le aplicam,ca dac esti corect esti luat de prost si tratat ca ultimu om(am patit-o in '99 si de atunci mi-am jurat sa nu mai fiu corect)

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 30 Dec 2008, 22:19

aici ai un pic dreptate,am vazut ca unii nu poate sa o suga daca nu au brisca in mana
Deh, asta e: unii poate, altii nu poate... ce sa le ceri?!? :lol1: [/code]

Scrie răspuns