perioada de prohibitie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- mitucatalin
- junior
perioada de prohibitie
buna ziua
imi spune si mie cineva care este perioada de prohibitie pe 2008
multumesc
si la multe fire intinse
imi spune si mie cineva care este perioada de prohibitie pe 2008
multumesc
si la multe fire intinse
- mitucatalin
- junior
- mitucatalin
- junior
perioada de prohibitie
mitucatalin a scris
Anii trecuti pentru ape de munte prohibitia era intre 15 septembrie si 30 aprilie. Culmea e ca lipanul nu prea mananca toata vara si tocmai dupa 15 sept. incepe sa manance ca lumea, iar de inmultit nici vorba pana la sfarsitul anului, ci hat departe, abia prin februarie ... incolo. Dar e in apa de munte ,... inseamna ca e interzis. Sa nu mai zic de clean sau mreana vanata.
In apele colinare si de ses in general e prohibitie intre 15 aprilie si 15 iunie. In afara de aceste doua mari interdictii mai sunt cateva. De exemplu: - se interzice pescuitul stiucii intre 15 februarie si 15 martie, aici au avut in scfarsit minte (dar dupa multe interventii ale noastre, ale pescarilor) sa opreasca pescuitul stiucii atunci cand el se reproduce. Daca nu-i tocam la cap an de an, si acuma era prohibitie si la stiuca la fel ca la apele de ses, ca doar este peste de ses, nu?
Ca sa fi in regula, cel mai bine este sa mai citesti si tu cate-o revista de pescuit (odata la doua luni poti sa renunti la o bere si sa cumperi o revista de pescuit!) ca nu costa mai mult.
Daca vrei sa fii pescar adevarat, trebuie sa investesti niste bani inclusiv pe pregatirea ta teoretica, nu doar practica.
Ti-am spus toate astea cu ganduri bune si cred ca ti-am dat un sfat bun, fapt pentru care nu trebuie sa te superi. Cand te va sfatui cineva rau, pe ala poti sa te superi, daca vrei.
La noi, datorita unei Legi strambe (Legea Pescuitului) prohibitia se da pe ape de ses, colinare, de munte, etc. de parca acestea s-ar inmultii, nu speciile de pesti.si in ceilalti ani in ce perioada a fost
eu tanar pescar de anul trecut am prins acest placut microb
Anii trecuti pentru ape de munte prohibitia era intre 15 septembrie si 30 aprilie. Culmea e ca lipanul nu prea mananca toata vara si tocmai dupa 15 sept. incepe sa manance ca lumea, iar de inmultit nici vorba pana la sfarsitul anului, ci hat departe, abia prin februarie ... incolo. Dar e in apa de munte ,... inseamna ca e interzis. Sa nu mai zic de clean sau mreana vanata.
In apele colinare si de ses in general e prohibitie intre 15 aprilie si 15 iunie. In afara de aceste doua mari interdictii mai sunt cateva. De exemplu: - se interzice pescuitul stiucii intre 15 februarie si 15 martie, aici au avut in scfarsit minte (dar dupa multe interventii ale noastre, ale pescarilor) sa opreasca pescuitul stiucii atunci cand el se reproduce. Daca nu-i tocam la cap an de an, si acuma era prohibitie si la stiuca la fel ca la apele de ses, ca doar este peste de ses, nu?
Ca sa fi in regula, cel mai bine este sa mai citesti si tu cate-o revista de pescuit (odata la doua luni poti sa renunti la o bere si sa cumperi o revista de pescuit!) ca nu costa mai mult.
Daca vrei sa fii pescar adevarat, trebuie sa investesti niste bani inclusiv pe pregatirea ta teoretica, nu doar practica.
Ti-am spus toate astea cu ganduri bune si cred ca ti-am dat un sfat bun, fapt pentru care nu trebuie sa te superi. Cand te va sfatui cineva rau, pe ala poti sa te superi, daca vrei.
- mitucatalin
- junior
- johnnybravo
- Moderator
Cod: Selectaţi tot
Art. 1 Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in bazinele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, si pe zonele de frontiera, pe o durata de 45 de zile, in perioada 09 aprilie – 23 mai inclusiv, cu exceptia celor prevazute in prezentul ordin.
===========
Art. 5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de pesti, dupa cum urmeaza:
a) stiucii, pe o durata de 40 de zile in perioada 15 februarie - 26 martie in anii 2007 si 2008; in perioada 09 aprilie – 07 iunie pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv si a momelilor artificiale;
b) lostritei, pastravului de mare si mihaltului, tot timpul anului;
c) pastravului indigen, pastravului fantanel si al coregonului, pe o durata de 228 de zile, in perioada 15 septembrie 2007 - 30 aprilie 2008, iar al lipanului, pe o durata de 152 de zile, in perioada 1 ianuarie - 31 mai, in anii 2007 si 2008;