perioada de prohibitie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mitucatalin
junior
junior

perioada de prohibitie

Mesaj de mitucatalin » 22 Ian 2008, 13:36

buna ziua
imi spune si mie cineva care este perioada de prohibitie pe 2008
multumesc
si la multe fire intinse

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 22 Ian 2008, 17:00

Inca nu sa stabilit .
Banuiesc ca va fi la fel ca in ceilalti ani :twisted: :P :roll:

mitucatalin
junior
junior

Mesaj de mitucatalin » 22 Ian 2008, 23:41

multumesc de raspuns
si in ceilalti ani in ce perioada a fost
eu tanar pescar de anul trecut am prins acest placut microb

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 22 Ian 2008, 23:51

mitucatalin scrie:multumesc de raspuns

:lol: mai vorbim peste vreun an asa, sa ne zici si noua gradul de dependentza :lol:
Unii dintre noi pot jura cu mana pe inima k sunt dependentzi irecupreabili :lol:

mitucatalin
junior
junior

Mesaj de mitucatalin » 22 Ian 2008, 23:58

e chiar grava dependenta de pescuit
cand esti in delta la o stiuca la servici spui ca e sotia bolnava :)

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 23 Ian 2008, 00:06

:lol: :lol: :lol: ai grija cu minciuni de genu asta, :shock:

pityu
veteran
veteran

perioada de prohibitie

Mesaj de pityu » 23 Ian 2008, 00:15

mitucatalin a scris
La noi, datorita unei Legi strambe (Legea Pescuitului) prohibitia se da pe ape de ses, colinare, de munte, etc. de parca acestea s-ar inmultii, nu speciile de pesti.
Anii trecuti pentru ape de munte prohibitia era intre 15 septembrie si 30 aprilie. Culmea e ca lipanul nu prea mananca toata vara si tocmai dupa 15 sept. incepe sa manance ca lumea, iar de inmultit nici vorba pana la sfarsitul anului, ci hat departe, abia prin februarie ... incolo. Dar e in apa de munte ,... inseamna ca e interzis. Sa nu mai zic de clean sau mreana vanata.
In apele colinare si de ses in general e prohibitie intre 15 aprilie si 15 iunie. In afara de aceste doua mari interdictii mai sunt cateva. De exemplu: - se interzice pescuitul stiucii intre 15 februarie si 15 martie, aici au avut in scfarsit minte (dar dupa multe interventii ale noastre, ale pescarilor) sa opreasca pescuitul stiucii atunci cand el se reproduce. Daca nu-i tocam la cap an de an, si acuma era prohibitie si la stiuca la fel ca la apele de ses, ca doar este peste de ses, nu?
Ca sa fi in regula, cel mai bine este sa mai citesti si tu cate-o revista de pescuit (odata la doua luni poti sa renunti la o bere si sa cumperi o revista de pescuit!) ca nu costa mai mult.
Daca vrei sa fii pescar adevarat, trebuie sa investesti niste bani inclusiv pe pregatirea ta teoretica, nu doar practica.
Ti-am spus toate astea cu ganduri bune si cred ca ti-am dat un sfat bun, fapt pentru care nu trebuie sa te superi. Cand te va sfatui cineva rau, pe ala poti sa te superi, daca vrei.

mitucatalin
junior
junior

Mesaj de mitucatalin » 23 Ian 2008, 00:19

multumesc
de sfat
un sfat bun de la un stiucar cu experienta e bine venit oricand
fire intinse

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 23 Ian 2008, 00:20

@ pityu frate pe cine ai suparat de te simti cu musca pe caciula....pe adiwolf???...lasal frate k este de treaba omu, te va ierta
@Adi Wolf.......hai mah Adi iarta-l pe om, nu a facuto cu intentzie, uitate la el, zice si aici k i pare rau :wink:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 23 Ian 2008, 00:47

Cod: Selectaţi tot

Art. 1 Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in bazinele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, si pe zonele de frontiera, pe o durata de 45 de zile, in perioada 09 aprilie – 23 mai inclusiv, cu exceptia celor prevazute in prezentul ordin.

===========

Art. 5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de pesti, dupa cum urmeaza:
a) stiucii, pe o durata de 40 de zile in perioada 15 februarie - 26 martie in anii 2007 si 2008; in perioada 09 aprilie – 07 iunie pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv si a momelilor artificiale;
b) lostritei, pastravului de mare si mihaltului, tot timpul anului;
c) pastravului indigen, pastravului fantanel si al coregonului, pe o durata de 228 de zile, in perioada 15 septembrie 2007 - 30 aprilie 2008, iar al lipanului, pe o durata de 152 de zile, in perioada 1 ianuarie - 31 mai, in anii 2007 si 2008; 
sa vedem daca nu apar modificari pe anul asta, dar nu prea cred ;)

Scrie răspuns