Pentru navigatia pe Dunare secrete , ceva?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Pentru navigatia pe Dunare secrete , ceva?

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 12:28

Salut prieteni! :D

Duminica nu am lasat barca la apa la Dunare pe motiv de vreme urata si nu stiam unde sa las masina, asa ca am pescuit de pe mal 2-3 ore.

Nu am avut ce face si l-am intrebat pe un granicer daca imi trebuie ceva pentru plimbat cu barca pneumatica (3m) si motor (2,5cp) pe Dunare.

Si a inceput ala cu inmatricularea; i-am explicat ca barcile sub 7m si motoarele sub 20cp nu se mai inmatriculeaza! A priceput....

Apoi mi-a zis ca trebe permis de navigator, i-am spus ca pt motoare sub 5cp nu trebuie permis, a inteles si mi-a dat dreptate! Era cam defazat tipul.
In fine imi zice ca -mi trebe nush ce cerere speciala la comandantul politiei de frontiera de acolo (Gostinu)

Trebuie ceva sau nu?

Voi cum va plimbati pe Dunare?

Am impresia ca granicerii astia au fiecare ideile lor... :?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Iun 2008, 14:52

Eu cand am fost weekendul trecuta la Dunare, i-am intrebat pe graniceri daca trebuie ceva aprobari speciale sa pescuiesc din barca pneumatica, si mi-au spus ca daca nu are motor nu trebuie decat sa merg la pichetul de graniceri cel mai apropiat si sa anunt ca sunt cu barca in zona respectiva. Sunt curios ce se va intampla cu proxima ocazie. :)

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 15:00

cred ca mai bine nu intreb ca sa nu le dau idei... :D

Nu trebuie inmatriculata, nu trebuie permis de conducere, daca intreb sugestiv: "nu va suparati imi trebuie 3 cerreri aprobate de baselu" ala o sa-mi bage ca da , trebuie fix 3 documente.

O sa-mi iau permisul de pescuit si buletinul.

A si era sa uit: si nevasta! :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 17 Iun 2008, 15:07

vezi ca nevasta are si ea nevoie de PG si buletin kiar daca nu pescuieste

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 15:08

si PG?
pai manelistii si grataragii aia...si toata lumea de la baie are PG?
nu pareau genul...

are buletin cu numele meu si avem verighete la fel ii dau omului o coca-cola care ne uneste pe toti, o scot de la lada frigorifica... dac anu are diabet cade jos la faza asta... sper! :lol:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 17 Iun 2008, 15:35

pe frontiera daca nu pescuiteti ai nevoie decat de buletin(la baie,gratar,orice alta activitate)
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 15:39

BygDaddy a scris:
pe frontiera daca nu pescuiteti ai nevoie decat de buletin(la baie,gratar,orice alta activitate)

cam asa e si logic doar umblam in Europa cu buletinul.

Astept si opiniile celor cu pneumatice si motoare similare! Sau sunteti la pescuit in timp ce eu respir aer toxic de bucale? :D

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 17 Iun 2008, 16:40

Am fost la Dunare cu barca(pneumatica si fara motor), singurul lucru ce a trebuit sa-l fac a fost sa ma anunt la pichetul din raza caruia era locul de pescuit ca sunt acolo cu barca si cat stau! :wink:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 12 Ian 2012, 15:27

cum mai e cu anuntatul la politia de frontiera? stiu ca se putea face un anunt ca pe o perioada mai indelungata (pana la jumatate de an) poti pescui in zona respectiva.

incepand cu Bazias si terminand cu Pristol, aveti idee unde ma pot anunta? Stiu de Svinita, Severin si Ostrovu Mare.

merci

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 12 Ian 2012, 15:55

johnnybravo scrie:cum mai e cu anuntatul la politia de frontiera? stiu ca se putea face un anunt ca pe o perioada mai indelungata (pana la jumatate de an) poti pescui in zona respectiva.

incepand cu Bazias si terminand cu Pristol, aveti idee unde ma pot anunta? Stiu de Svinita, Severin si Ostrovu Mare.

merci
Politistii de frontiera de la Oltenita mi-au spus,anterior Craciunuli,ca dupa 1 ianurie trebuie PG pe 2012,dar fara ANPA nu se poate,cum ANPA nu e ,PG nu e,ioc pescuitul pe granita.Se pare ca anul asta nu va mai merge cu obtinerea PG-uli prin relatiile asociatiilor, fara ANPA,motivul e simplu,trebuie eliberati din posturi 10000 de politisti,pompieri,etc,asa ca toti sufla si in iaurt.

Scrie răspuns