Pentru navigatia pe Dunare secrete , ceva?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
- modigliani
- veteran
Da-le cu legea-n cap ! Pana la eliberarea permiselor pe 2012 sunt valabile cele din 2011 .kleniacul scrie: Politistii de frontiera de la Oltenita mi-au spus,anterior Craciunuli,ca dupa 1 ianurie trebuie PG pe 2012,dar fara ANPA nu se poate,cum ANPA nu e ,PG nu e.....
Stiu , vor spune ca una-i una , alta-i alta . Fii istet si ..... fa pe prostu' ! Pune-i intr-o situatie imposibila , eventual fa pe dobitocu' si explica-le ce aduci televiziunea sa va lamureasca .
O sa le dea "cu zecimale" si-or sa se lase pagubasi ..... Cred !
- moneytehnik
- veteran
Legea 243/2002 actualizata privind frontiera de stat a Romaniei spune asa:
ART. 40
Pescuitul industrial si sportiv in apele de frontiera, apele maritime interioare si in marea
teritoriala se efectueaza, in conditiile legii, in locurile si sectoarele stabilite de autoritatile
competente, cu avizul prealabil al organelor politiei de frontiera.
Sfatul meu este sa te prezinti la Sectorul de politie de frontiera unde urmeaza sa pescuiesti, avand asupra ta o copie dupa c.i., acolo vei completa o cerere tip(sau de mana) unde trebuie sa specifici perioada pescuitului(vei trece tot anul 2012), cu ce barca(caracteristicile), loc de parcare al barcii si altele. Seful Sectorului trebuie sa avizeze aceasta cerere intr-un timp scurt(ex. 15 min.) .
P.S. Daca ai avizul pe cartoteca ANPA si pescuiesti din barca, pol de frt cere si avizul pentru activitati de agrement si sportive , deci urmeaza sfatul de mai sus.
DACA APAR MODIFICARI , REVIN.
2.P.S. Mai terminati cu P.G.(pemis graniceresc) , nu mai exista,este doar aviz . Aviz e una, aprobare(permitere) e alta.
ART. 40
Pescuitul industrial si sportiv in apele de frontiera, apele maritime interioare si in marea
teritoriala se efectueaza, in conditiile legii, in locurile si sectoarele stabilite de autoritatile
Sfatul meu este sa te prezinti la Sectorul de politie de frontiera unde urmeaza sa pescuiesti, avand asupra ta o copie dupa c.i., acolo vei completa o cerere tip(sau de mana) unde trebuie sa specifici perioada pescuitului(vei trece tot anul 2012), cu ce barca(caracteristicile), loc de parcare al barcii si altele. Seful Sectorului trebuie sa avizeze aceasta cerere intr-un timp scurt(ex. 15 min.) .
P.S. Daca ai avizul pe cartoteca ANPA si pescuiesti din barca, pol de frt cere si avizul pentru activitati de agrement si sportive , deci urmeaza sfatul de mai sus.
DACA APAR MODIFICARI , REVIN.
2.P.S. Mai terminati cu P.G.(pemis graniceresc) , nu mai exista,este doar aviz . Aviz e una, aprobare(permitere) e alta.
- moneytehnik
- veteran
Eu am incercat si asa ceva.... nu merge, pt ca cica nu se da pe un an de zile, doar pe o luna.Doar sefu poate sa dea pe 6 luni maxim si sefu nu prea e bucuros sa semneze asa ceva...apoi am dat o sticla si totusi a semnat. Dar problema e aiurea rau: de ce naiba sa dau sticla, de ce sa ma tot duc ca milogu pe la usa pe la aia sa ma rog de ei sa imi puna o semnatura si o stampila care oricum nu serveste nimanui?!moneytehnik scrie:Legea 243/2002 actualizata privind frontiera de stat a Romaniei spune asa:
ART. 40
.
Tara pul.., ca altceva nu pot sa zic.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
- moneytehnik
- veteran
Re:
moneytehnik scrie:Nici pentru mopede nu trebuie permis...rine scrie:asa si? pana-n 5 cai nici n-ai nevoie de permis. la ce folosesc conostintele alea?
Acele cunostinte si indrumari de multe ori te pot salva de neplaceri sau chiar sa-ti salveze viata... in orice caz atentie mare la senalul navigabil mai ales in timpul noptii si in drill cu un peste mai rasarit... ar putea sa va coste chiar si viata ....
Re: Pentru navigatia pe Dunare secrete , ceva?
Pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu o putere a motorului de pana la 3,68 kW (4.93 CP) pe ape interioare nu este necesara detinerea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement clasa D.
1 Kw = 1.3404825737265416 HP
3,73 kw = 5 CP -- permis ? Eu cred ca DA !
1 Kw = 1.3404825737265416 HP
3,73 kw = 5 CP -- permis ? Eu cred ca DA !

FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!