Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
paul
- Moderator

-
aZu scrie:
Ma omoara 81 mc/sec la Ungheni! Asta iarna prin ianuarie au fost si 45mc/sec., a crescut cam mult, asa ca s-ar putea sa stau acas si Duminica asta -(((
Pai mai exista si Bran.... Acolo sigur apa e ceva mai stationara...
Oricum, azi au fost pescarii pe Prut, mai aflam si noi ultimile noutati, cum e Prutul, ce au facut... etc.
astept cu nerabdare
-
aZu
- utilizator constant

Pai, ce, crezi ca s-a dezghetat ?
am vazut pe apeprut.ro k baltile mai mici au pod de gheata toate.
-
paul
- Moderator

-
aZu scrie:Pai, ce, crezi ca s-a dezghetat ?
am vazut pe apeprut.ro k baltile mai mici au pod de gheata toate.
Cu siguranta are si portiuni dezghetate...
O sa aflam mai multe mai spre seara, sper
-
paul
- Moderator

-
aZu scrie:Ma omoara 81 mc/sec la Ungheni! Asta iarna prin ianuarie au fost si 45mc/sec., a crescut cam mult, asa ca s-ar putea sa stau acas si Duminica asta -(((
81.8 fata de 67.8 mc/s cat este la Stanca... diferenta de 14mc/s, ce-i drept, cam mare.
Oricum, saptamana trecuta era o diferenta de 25mc/s... deci... a scazut.
Din cate am aflat, ar trebui sa fie o diferenta de 4 - 5 mc/s intre Stanca si ungheni, asa ca mai are de scazut
Asta iarna, prin ianuarie intr-adevar, era foarte scazut si foarte limpede Prutul...
-
aZu
- utilizator constant

Mai degraba m-as duce pe Chirita.
Acum vreo 3 ani, cind eram total paralel cu pescuitul la rapitor, dadeam dupa shalau cu rotativa, hehe, si chiar am prins citiva.
Intre timp m-am mai documentat, si tare as mai baga niste shad-uri pe acolo!
-
Nick
- veteran

Daaaa,deci am mers pe Prut........si am inghetat de nu se poate.Era dezghetat de tot,se putea da peste tot.....dar...peste?

Am incercat rotative lasate la fun ,voblere,shaduri,dar nici o muscatura,nimic.Ce-i drept ca am dat in locurile care eram cat de cat feriti de vant,care fie vorba intre noi.......ne-a ucis.

Asteptam duminica sa vedem daca putem egala scorul cu Prutul deocamdata e 2-0 ptr el :xApa ca si culoare,in limitele acceptabile chiar spre bine,asa ca asteptam sa se potoleasca vantul macar,daca nu avem sperante de incalzire.

-
Ioan S.
- veteran

Am fost la Prut! Daca se mai imblinzeste putin vintul s-ar putea pescui.
Nivelul usor crescut nu este de speriat. Apa usor tulbure, insa aproape buna.
Cit despre Jijia veche, pod de gheata. Pe alocuri, citiva metri patrati liberi. Gheata nu pare prea groasa (vazuta de la distanta) asta asa

ca sa nu va ginditi la copca.
In urma cu citeva minute a plecat Nick, a ramas sa urmarim vremea ... ne punem mari sperante in ziua de duminica.
-
paul
- Moderator

-
Vestile bune sunt ca Prutul nu este tulbure si deocamdata nivelul nu are fluctuatii semnificative. Nu ar strica sa mai scada ceva...
Vestile mai rele e ca nu a vrut, sau nu ati putut pescui cum trebuie, sau nu ati prins nik (mamaaaa... ce-i faceam daca eram eu

)
Ioan S. scrie:In urma cu citeva minute a plecat Nick, a ramas sa urmarim vremea ... ne punem mari sperante in ziua de duminica.
Vremea se pare ca o sa imbunatateasca, sa speram ca de maine nu or sa mai fie temperaturi negative ziua.
Despre Jijia, nu stiu ce sa zic.... Mai ales cu gerul de azi noapte, s-ar putea sa fi inghetat iarasi. La fel si Branul....
-
Ioan S.
- veteran

Paul scrie:Vestile bune sunt ca Prutul nu este tulbure si deocamdata nivelul nu are fluctuatii semnificative. Nu ar strica sa mai scada ceva...
Vestile mai rele e ca nu a vrut, sau nu ati putut pescui cum trebuie, sau nu ati prins nik (mamaaaa... ce-i faceam daca eram eu

)
Vestile "bune" nu sunt chiar asa de bune. Prutul a scazut in ultimile trei zile (desi pe apeprut.ro au dat nivel constant) ... si s-ar putea sa mai scada. (Daca se incalzeste, nu mai scade - ba dimpotriva, insa s-ar putea tulbura).
Apa e cam tulbure, desi nu prea pare. Eu pot sa spun ca ... am avut dificultati in a verifica viteza minima la care rotativa inca mai lucreaza. Insa tot se vede la vreo 10-15 cm sub apa ...
Asta ca sa stiti la ce sa va ateptati pentru duminica.
Totusi eu zic sa mergem, sa aspiram puternic ... aerul de primavara. Doar nu credeti ca va fi prima (sau ultima) zi fara peste.

-
paul
- Moderator

-
Ioan S. scrie:Totusi eu zic sa mergem, sa aspiram puternic ... aerul de primavara. Doar nu credeti ca va fi prima (sau ultima) zi fara peste.

Ce incurajator suna...
Macar sa nu prind nimic, dar sa ajung sa dau, sa ajung si eu cateva ceasuri pe malul apei, chiar daca ar fi sa inghet.
Daca nu e tulbure, ar trebui sa meargala avatel sau clean pe langa mal, recuperat usor.
Sper sa termin treaba pana duminica (din pacate maine o sa am o zi lungaaaa...

) si sa pot merge si eu duminica asta..
mai vedem...